E2a

Hoe te kevlar draad gebruiken

Kevlar kan worden gemaakt in een soort draad die een bijzonder sterk materiaal. Het is ook hittebestendig. Kevlar draad wordt voornamelijk gebruikt voor het naaien van harde materialen, zoals denim. Het wordt gebruikt in kleding, tassen, riemen en andere items. Dit materiaal is sterk vanwege de manier waarop het is geweven. Dit materiaal werd voor het eerst gemaakt in 1965 en is op grote schaal gebruikt in verschillende gebieden sindsdien.

Hier is meer informatie over de sterkte van Kevlar draad:

  1. Eigenschappen van Kevlar draad. Wat maakt Kevlar draad anders dan andere vormen van draad zijn de eigenschappen die het bezit. Kevlar warmtebestendig en niet smelt. Het is ook een goede draad te gebruiken voor opslag materialen, het is bestand tegen schimmel en meeldauw en niet veroudert. Echter, Kevlar inboeten deze karakteristieken verslechteren wanneer het wordt blootgesteld aan direct zonlicht gedurende een lange tijd.
  2. Maten. Er zijn veel verschillende maten Kevlar draden die beschikbaar zijn. De grootte wordt de dikte van de draad. Er zijn maximaal zes groepen grootte van Kevlar draden. Maten 23-45 worden gebruikt voor de visserij. Maten 46-69 worden gebruikt voor riemen, tassen, kleding en harde stoffen. Maten 70-206 worden gebruikt voor regenkleding, kunststoffen en handschoenen. Maten 207-345 zijn voor transportbanden en riemen. Maten 346-553 zijn voor vliegtuigen en het model raketten. Maten 554 en hoger worden ook gebruikt voor vliegtuigen.
  3. Soorten Kevlar. Het eerste type is filament Kevlar. De gloeidraad Kevlar wordt gemaakt door 2 of meer Kevlar draden aan een bepaalde grootte te bereiken. De tweede is de monocord. Dit type Kevlar draad heeft een enkele draad en is minder sterk dan de gloeidraad Kevlar. De derde is de gesponnen Kevlar. Spun Kevlar draden zijn degenen die zijn omwikkeld met katoen, zodat zij kunnen worden geverfd. De vierde is het garen Kevlar, dat is opgebouwd uit dunne draden die vorm filamenten.
  4. Kleur. Kevlar draden alleen komen in een kleur. Het heeft een gelige tint. De schroefdraad kan worden geverfd op een andere tint, als die de eigenschappen van de schroefdraad kan veranderen. Indien zij nodig zijn om te worden geverfd, dan kunnen ze worden bedekt of gesponnen met katoenen draad te verven. Deze geverfd versies zijn niet zo sterk als de originele Kevlar draad zonder de katoen. Deze gekleurde Kevlar draden worden gebruikt voor het naaien vesten en helmen van de brandweerlieden, en in racing pakken.

Hoe te kevlar draad gebruiken. Eigenschappen van Kevlar draad.
Hoe te kevlar draad gebruiken. Eigenschappen van Kevlar draad.

Dit zijn enkele van de eigenschappen van Kevlar draad die het uniek en sterker dan andere threads te maken. Het is belangrijk te weten dat de grotere afmetingen Kevlar draden niet kan worden gebruikt zonder speciale machine die geschikt de dikte van de draad. De dikste grootte van Kevlar draad die gebruikt kan worden voor een huis naaimachine is 69. Grotere maten van Kevlar draad vereisen commerciële of industriële naaimachine te naaien de draad op verschillende materialen.