E2a

Hoe te knipperen fictie te schrijven

Flash fictie is een vorm van kort verhaal schrijven dat is zeer strak en beknopt. Het trekt de lezer in het verhaal met het strikte minimum aan expositie en krijgt in het midden van het conflict snel. Een flash fiction verhaal heeft wel een begin, een midden en een einde, maar die elementen voorkomen in zo weinig mogelijk woorden.

Er is geen definitieve aantal woorden voor een flash fictie verhaal. De meest populaire aantal woorden is honderd woorden of minder, maar flash fiction verhalen zijn bekend om omhoog te gaan tot 1000 woorden en nog steeds worden beschouwd als onderdeel van het genre.

Hoe te knipperen fictie te schrijven. Begin met een onderwerp of zin in het achterhoofd.
Hoe te knipperen fictie te schrijven. Begin met een onderwerp of zin in het achterhoofd.

Schrijvers van flash fictie zijn zeer gepassioneerd over dit schrijven formulier. Het is al een tijdje, maar is echt uitgegroeid tot een populaire vorm van het schrijven sinds de liefhebbers in staat zijn geweest om het woord te verspreiden en hun geschriften te delen via het internet.

Hier zijn enkele fundamentele stappen om het schrijven van flash-fictie

Hier zijn enkele fundamentele stappen om het schrijven van flash fictie.

  1. Begin met een onderwerp of zin in het achterhoofd. Het kan iets willekeurig zijn, zoals een woord dat je oog gevangen in een tijdschrift, of een zin uit iets wat je al hebt geschreven dat je zou willen om verder te verkennen.

  • Stel een timer voor uw schrijven. Hoewel dit niet een noodzaak, de meeste flash fiction schrijvers willen hun schrijven te beperken. Er is geen vaste termijn, maar veel schrijvers graag hun schrijven en redigeren in doe minder dan een uur.

  • Schrijf het verhaal van begin tot einde zonder te bewerken terwijl u typt. Schrijven wat de geest komt en niet oordelen als je schrijft. Er tijd voor bewerking, maar zal later in het proces, niet geregistreerd tijdens het schrijven.
  • Zorg ervoor dat uw verhaal heeft een begin, een midden en een eind. Het is ook belangrijk om ook andere elementen van fictie, zoals instelling , karakter , conflicten en resolutie .
  • Schrijf in actief, niet passief, stem met zo weinig vreemde beschrijving mogelijk te maken. Flash fictie is krachtig omdat het volgt een van de grootste schrijven de regels-"laten zien, niet vertellen"-zeer strikt. Beperk de bijvoeglijke naamwoorden, bijwoorden en beschrijvende zinnen zo veel mogelijk.
  • Reik naar een onverwacht einde. Dit betekent niet dat een verrassend einde die niet passen bij de rest van het verhaal. Uw lezer dient te beschikken over het gevoel van "Ah, heb ik niet zien aankomen, maar het is logisch."
  • Als de timer afgaat, klaar bent met uw verhaal zo snel mogelijk. Dan leg het opzij voor een tijdje.
  • Wanneer u uw verhaal halen back-up, is het tijd om te bewerken. Tijdens het bewerkingsproces, moet u ervoor zorgen dat u een begin, een midden en een einde dat een compleet verhaal te vertellen hebben. Je moet ook het verbeteren van het schrijven door ze zo strak en beknopt mogelijk te maken. Een methode die veel flash-fiction schrijvers te gebruiken is om over te steken uit elk bijvoeglijk naamwoord en bijwoord in het verhaal.
  • Zodra je hebt het verhaal waar u het wilt, proeflezen voor spelling, interpunctie en grammaticale fouten en worden gedaan met het. Dit is flash fictie. Het moet niet iets wat je afrossen.
  • Het schrijven van flash fictie is niet alleen een bevredigende manier om een ​​heel verhaal te schrijven en het gevoel alsof je iets bereikt, het is ook een zeer nuttige schrijfoefening. Door het beoefenen van schrijven in een actieve, krachtige vorm en het uitsnijden van alle vreemde woorden, u kunt verbeteren en draai uw schrijven in andere genres ook.