E2a

Hoe te memoires schrijven

De meest persoonlijke manier om je eigen verhaal te vertellen in de vorm van een gedenkschrift. Een gedenkschrift kan een autobiografisch boek voor publicatie bestemd zijn, of het kan gewoon een manier om details uit je eigen leven te nemen, zodat familieleden en toekomstige generaties zullen het werk om te koesteren hebben. Een gedenkschrift is meestal veel korter dan een gewone autobiografie, en in het algemeen is gericht op een specifieke periode of van omstandigheden in plaats van de gehele levensduur.

Hoe te memoires schrijven. Kies de gebeurtenissen te vertellen.
Hoe te memoires schrijven. Kies de gebeurtenissen te vertellen.

  1. Kies de gebeurtenissen te vertellen. De gebeurtenissen die deel uitmaken van een autobiografie moet worden voorzien in een bepaalde periode van tijd, omvat weken, maanden of een paar jaar. Ze moeten gebeurtenissen die een impact hebben op de rest van je leven gehad en maak een compleet verhaal op zich.

  2. Bepaal wat weg te laten. Er zijn veel memoires die lijken op een "wratten en all" benadering te gebruiken om het vertellen van verhalen, het uitdelen al het vuil en misschien zelfs op zoek naar shock waarde. Maar veel schrijvers zullen kiezen om te vertrekken uit de meer pijnlijke details van een gedenkschrift - vooral als ze betrekking hebben op een vriend of familielid die aanwezig zullen zijn in het boek. Zolang deze gegevens niet centraal staan ​​in het verhaal, kan het best zijn om een ​​paar dingen weg te laten en de relatie intact te houden.

  3. Gebruik emotie om het verhaal te vertellen. Memoirs zijn meestal erg emotioneel werken waarin de emoties rond de gebeurtenissen zijn even belangrijk als de gebeurtenissen zelf. Gebruik uw eigen perspectief aan de emotie, trouw te blijven aan de emoties die aanwezig waren in de tijd in kwestie over te brengen.
  4. Gebruik nieuwe vorm. Een gedenkschrift wordt geschreven net als een roman in zijn vorm en structuur. Het zal een instelling, de karakterisering fase, climax, en een ontknoping als een roman. Het kan zelfs gebruik maken van voorafschaduwing en motieven om het verhaal te illustreren.
  5. Gebruik de gebeurtenissen in een algemene context. De beschreven gebeurtenissen moet significant zijn in het leven van de memoires schrijver. Ze moeten tonen een soort van begrip over hoe de gebeurtenissen van invloed op de rest van je leven, en misschien hoe het begrip van de gebeurtenissen is veranderd door de jaren heen.
  6. Fictionaliseren. De meeste memoires vertrouwen tot op zekere hoogte op fictionalisering, want het is zelden voor iedereen te herinneren exacte gesprekken die plaatsvonden jaar geleden, de naam van alle betrokkenen, enz. Een gedenkschrift moet de waarheid zijn, maar het zal een beroep moeten doen op zijn minst voor een deel op fictieve details.

Een schrijver hoeft niet beroemd te zijn deze dagen om een ​​gedenkschrift te schrijven. Een meeslepend verhaal dat is goed geschreven en maakt een diepe emotionele band met de lezer heeft een kans om net zo populair als enige op de bestsellerlijsten.