E2a

Hoe te method acting studeren

Method acting

Method acting, gepopulariseerd door Lee J. Cobb, is de stijl van het bestuderen van een personage in een script om te belichamen dat karakter voor een effectieve weergave. Een acteur kan putten inspiratie uit vrijwel alles wat hij wil en het eindresultaat is een meer diepgaande en effectieve uitbeelding van een personage. Deze methode is vooral geschikt voor langere beschrijvingen die enkele minuten zal overspannen een uur complex tekens. Het is gemakkelijk te leren, maar duurt een beetje vaardigheid onder de knie.

Hoe te method acting studeren. Kennismaking met je karakter te leren kennen.
Hoe te method acting studeren. Kennismaking met je karakter te leren kennen.

  • Kennismaking met je karakter te leren kennen. De eerste stap om effectief uitbeelding van een personage is om naar het personage in het verhaal te leren kennen. Ken de belangrijkste kwestie van het karakter, zijn achtergrond informatie, zijn dag-tot-dag taken, etc. Basis dingen zoals zijn ras, zijn familie achtergrond, beroep, hobby's en totale beschikbaarheid is essentieel voor u om te weten en te beheersen, zodat uw handelen en uitbeelding in overeenstemming zal zijn van het karakter door het spel of de film.
  • Kennismaking met je karakter nog dieper. Wanneer je de basis over je karakter kennen, is het tijd om dieper te graven in zijn persona. Heeft hij diep zaken die hij behandelt als het spel vordert? Heeft hij een aantal speciale bijlagen aan andere leden van de cast? Heeft hij moeite met uiten zich volledig te wijten aan persoonlijkheidsstoornissen? Je moet naar je karakter kennen nog dieper vooral als je lange intense monologen te leveren tijdens uw spel.
  • Oefen portretteren van je karakter aan iemand anders. De ware test van je kennis van je karakter is om te proberen uitbeelden van het buiten het medeweten van een aantal leden van uw huishouden. Zie of ze de verandering in karakter opmerken en zal in hoofdzaak u vragen wat er gaande is. Neem de maniertjes van je karakter, die al dan niet kunnen worden opgenomen in het script, maar als je denkt dat het passend is en in overeenstemming met zijn persoonlijkheid dan ga je gang en dit opnemen. Dit zou ook een manier waarop je interactie met bepaalde mensen, items in je huis, etc. om ervoor te zorgen uw uitbeelding zeer effectief. Het lijkt erop dat je echt het karakter belichamen en steeds hem in ieder geval tijdens uw spel.
  • Dressing, praten, lopen zoals je karakter voor de volledige uitvoering. Doe wat fine-tuning van uw afbeelding en naar jezelf in de spiegel te kijken om te zien of je kunt je personage te zien in jou. Kleinere rekwisieten en kostuums verder kan u helpen om het karakter, evenals een aantal aanpassingen aan het script of hoe het karakter zegt dat zijn lijnen. Sta open voor het script schrijver of toneelschrijver als je denkt dat je wilt bouwen op de persoonlijkheid van het personage aan u toegewezen.


Wanneer u dit alles gedaan

Wanneer u dit alles gedaan, repeteren met je cast te zien of je kan voeden op elkaars portret. Vergeet niet om een ​​stap terug te nemen als een bepaalde scène is niet echt van jou, zodat u kunt volledig achter de andere leden van de cast. Doe het niet ongeplande quips, tenzij de directeur zegt dat je kunt, zodat u niet af te werpen uw andere leden van de cast.