E2a

Hoe te modeltreinen te verkopen

De hobby van modelspoor begon in de late jaren 1800 met uurwerk traint gemaakt in Duitsland. Deze treinen waren groot, gemaakt van metaal, en jarenlang plezier gebracht om kinderen in heel Europa en, uiteindelijk, Noord-Europa. Maar het was pas in de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog, dat de hobby die we vandaag kennen nam aan de sporen. In de late jaren 1940 en vroege jaren 1950 de meeste mensen die dit kochten speelgoed treinen gekocht Lionel, Europese Flyer of andere grotere schaal modellen. Deze liep op wisselstroom en meestal hadden drie-spoor. Bovendien waren groot. Het was echter niet lang, voordat de hobbyisten op zoek gegaan naar meer realistische treinen die zou passen in kleinere ruimtes. Begin de jaren 1950 en doorlopend in de jaren 1980, was er een explosie van schalen in modelspoor. Modelers konden kiezen uit verkleinwoord Z-schaal om gigantische G.

Of het nu gevonden op een zolder of gewoon tijdens het schoonmaken van de kelder van hobby's verleden veel mensen hebben modeltreinen dat ze niet meer nodig. Je kon gewoon gooien ze uit, maar de meeste modeltreinen zijn de moeite waard iets. Sommigen meer dan anderen. En, terwijl je moet niet rekenen op pensioen op de inkomsten uit de verkoop van oude treinen, kunt u wat geld te verdienen door ze te verkopen.

Hoe te modeltreinen te verkopen. De eerste stap is om erachter te komen wat je hebt.
Hoe te modeltreinen te verkopen. De eerste stap is om erachter te komen wat je hebt.

Dus hoe ga je over het verkopen van modeltreinen?

  1. De eerste stap is om erachter te komen wat je hebt. Treinen komen in een verscheidenheid van afmetingen en zijn gedaan door verschillende bedrijven. Op de onderzijde van motoren en auto's voor de naam van de fabrikant. Lionel is een van de meest voorkomende namen, vooral voor oudere treinen. Je zou ook Marx, Europese Flyer of zelfs Marklin. Als u een door de fabrikant naam niet op de trein, dan moet je een beetje graven doen. Ten eerste, moet je weten welke schaal het is. HO schaal treinen zijn de meest voorkomende. Een dieselmotor in deze schaal vanaf 6 tot 8 centimeter lang en ongeveer een centimeter breed. N-schaal treinen zijn half HO formaat. O-schaal zijn twee keer HO. S schaal is tussen HO en O.
  2. Als je eenmaal weet de fabrikant of de schaal, kunt u beginnen om een ​​idee van wat je trein misschien de moeite waard zijn te krijgen. Als uw trein is Lionel, Europese Flyer of Marx zijn er een aantal goede gidsen om waarde verkrijgbaar bij uw plaatselijke openbare bibliotheek. Houd in gedachten, deze boeken zijn slechts gidsen en weerspiegelen de verkoopprijs van een bepaald soort trein zou kunnen verkopen voor. Als uw trein is niet een van deze merken, zal andere dingen van invloed op de waarde ervan. Voor HO, N-en Z-schaal treinen zal afhangen van wie geproduceerd, hoe oud het is, en in welke staat het is inch Een opmerking: Als uw trein is gemaakt van messing, kan het inbaar zijn. Als je niet zeker weet breng het naar een hobby winkel en vraag de eigenaar wat voor soort trein het is. In veel schalen, hoeft ouder treinen niet een hogere prijs. In feite, vaak worden ze minder waard. Het tegenovergestelde geldt voor Lionel, Europese Flyer en sommige Marklin.
  3. E-bay is een andere manier om de waarde te bepalen. Als je eenmaal weet de omvang en / of de fabrikant van uw trein, dan kunt u een zoekopdracht op e-bay en kies om te zien "voltooide items." Zoek met behulp van de schaal, de naam van de spoorlijn die op de auto of motor en de fabrikant indien bekend. Dit geeft je een gevoel voor wat uw trein is de moeite waard. Maar maak je niet verkopen op e-bay gewoon nog niet. Soms is dit populaire site zal niet krijgen wat je trein waard is, vooral als je niet zeker weet hoe het te noteren of te beschrijven.
  4. Nu je een idee hebt wat je treinen waard zijn hebben, is het tijd om te beslissen over de beste manier om ze te verkopen. Als u slechts een paar stukken, kunt u ze te verkopen aan een betrouwbare handelaar. Een gerenommeerde dealer moet je betalen ongeveer de helft van de verwachte verkoopwaarde. Als je leeft in een grote stad, op zoek naar een hobby winkel die gebruikte treinen verkoopt. Als u niet kunt vinden, kunt u ook controleren of modelbaan rommelmarkten in uw omgeving. U vindt de lijsten van modelbaan rommelmarkten online op http://www.trains.com/community/events/ . Op de vlooienmarkt op zoek naar verkopers die producten vergelijkbaar met de jouwe en hen vragen of ze kopen gebruikte treinen. Als ze dat niet doen, vragen of ze kunnen vertellen hoeveel ze denken dat het de moeite waard is. Als ze dat doen kopen treinen, vragen wat ze geven. Neem contact op met verschillende leveranciers voor u te verkopen om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt.
  5. Als u besluit om te verkopen de treinen zelf, e-bay is een geweldige plek om het te doen. Zorg alleen wel dat Je vermelding heeft zoekwoorden die zal aantrekken kopers die geïnteresseerd zijn in wat je hebt. Zorg ervoor dat u weet wat scheepvaart in rekening te brengen, zodat u niet te weinig in rekening voor het krijgen van het daar. Treinen kan zwaar zijn. Stel een minimum bod dat is de kleinste hoeveelheid die u aangeboden door een handelaar. Je weet dat je kunt die prijs te krijgen. Misschien krijg je meer.
  6. Als u een middelgrote collectie, kunt u wensen om de modelbaan vlooienmarkt dealers vragen om te komen tot uw huis en een bod uit te brengen op de gehele collectie. Nogmaals, ze minder dan ze verwachten om het te verkopen voor te betalen.
  7. Een andere manier om een ​​middelgrote collectie te verkopen is om een ​​tafel te huren op een van deze rommelmarkten of shows. Tafels loopt van 10€ tot 25€, afhankelijk van de show. Zorg ervoor dat u duidelijk al uw items prijs op basis van uw onderzoek.
  8. Als u een grote collectie, kunt u gebruik maken van een van de bovenstaande methoden, maar u kunt ook een veilingmeester die gespecialiseerd is in de verkoop van modeltreinen te huren. Een veilingmeester die handvatten dergelijke collecties is Bob Charles Veilingen. Je kunt ze vinden op het web op www.bobcharlesauctions.com . U kunt ook contact opnemen met de trein Collectors Association voor informatie over veilingmeesters gespecialiseerd in treinen. De TCA is online op www.traincollectors.org .

Natuurlijk

Natuurlijk, kunt u besluiten om niet te verkopen op alle. Een collectie bestaat vaak meer waard aan de eigenaar dan wanneer verkocht als stukken. Beschouw het bouwen van een trein tafel en krijgen in de hobby. U kunt ook overwegen om de treinen aan een familielid met kinderen.