E2a

Hoe te motor te tikken en tikkende geluiden diagnosticeren

Het ziet eruit als een goede dag voor de boeg

Het ziet eruit als een goede dag voor de boeg. Je had net een goed ontbijt en zijn ongeveer om te gaan werken. Terwijl u fietst op uw auto, hoor je tikken of tikkende geluiden onder de motorkap. Het is misschien te wijten zijn aan het weer je denkt, maar het lijkt de hele dag zonnig. Je negeert het en ga om te gaan werken, maar terwijl tijdens het rijden, hoor je het tikken en weer tikken. Is het nog veilig om te rijden? Mocht u een monteur nu noemen? Moet je stoppen en kijk onder de motorkap? Dat zijn de vragen die je niet had moeten worden gevraagd in de eerste plaats als je eens wist hoe te diagnosticeren motor tikken of tikkende geluiden.

Inzicht in de verschillende geluiden van onder de motorkap kan veel helpen bij het bepalen wanneer het veilig is om te rijden. Het zal ook helpen om het probleem te beschrijven aan de monteur moet in het geval van het probleem is het slechtst.

Hoe te motor te tikken en tikkende geluiden diagnosticeren. Onderzoeken waar het geluid vandaan komt.
Hoe te motor te tikken en tikkende geluiden diagnosticeren. Onderzoeken waar het geluid vandaan komt.

Onderzoeken waar het geluid vandaan komt. Het geluid kan komen buiten of binnen de kap. Als het buiten hoef je alleen maar aan de buitenkant van de auto te controleren op mogelijke losse verbindingen. Als het binnen dan ernstige gevallen kunnen voordoen. Om zeker te zijn dat het inderdaad afkomstig is van binnen in de kap, meer bepaald uit de motor, druk op het gaspedaal. Druk het pedaal licht op het eerste en geleidelijk druk aan totdat u de vloer bereikt. Geluiden die variëren motortoerental hoogstwaarschijnlijk uit de motor. In dit geval is het verdachte is de brandstofpomp.

Het tikkende geluid optreedt tijdens het opstarten. Soms

Het tikkende geluid optreedt tijdens het opstarten. Soms zal je tikkend geluid tijdens het opstarten hoor. Let op als het tikken verdwijnt na enkele seconden. Als dat zo is, kan je gewoon nodig hebt om te controleren of het niveau van de olie binnen het toegestane niveau. Dit kan worden veroorzaakt door een laag olie. Gewoon bijvullen van de olie en het zou moeten doen de truc. Echter, als het geluid niet zal verdwijnen nadat u start-up, en je al het oliepeil gecontroleerd en het is ok, dan heb je misschien geconfronteerd met een vrij slecht probleem. Het geluid zou kunnen betekenen dat de olie-passages worden geblokkeerd of de filters of olie pompen zijn falen. Ik stel voor dat je een deskundige monteur te raadplegen en te beschrijven hem de ruis die je hebt gehoord.

Het tikken geluid kwam uit de motor de onderste deel. Als u vermoedt dat het geluid afkomstig is van de motor onderste deel, zou je problemen ondervindt als defect van drijfstang lagers en krukas lagers of de drijfstangen zijn gebroken. Dit probleem houdt het verwijderen van de motor aan het ondereinde van de motor te demonteren en weer op te bouwen. Afhankelijk van de ernst van het probleem, het kosten u de hele motor in het ergste geval.

Sommige geluiden die afkomstig zijn van de motor aangeven kleine problemen alleen

Het ziet eruit als een goede dag voor de boeg. Het tikkende geluid optreedt tijdens het opstarten.
Het ziet eruit als een goede dag voor de boeg. Het tikkende geluid optreedt tijdens het opstarten.

Sommige geluiden die afkomstig zijn van de motor aangeven kleine problemen alleen, en kan door de meeste van de chauffeurs worden behandeld. Als u een ongewone motorgeluid te horen, bezoek de reparatiewerkplaats voor een diagnose. Sommige tankstations bieden engine check-up voor gratis, dus je zou willen om te profiteren van dat.