E2a

Hoe te naaien met fluwelen

Velvet is een van de meest elegante stoffen die er zijn

Velvet is een van de meest elegante stoffen die er zijn. Het is een zeer lichte stof dat voelt erg goed aan te raken. Fluweel kunnen worden gemaakt van zijde of katoen. Synthetische soorten zijn gemaakt van polyester, nylon, acetaat, synthetische en natuurlijke vezels, en enkele anderen.

In het verleden

In het verleden, fluweel gesymboliseerd adel. Ze zeggen het weven van fluweel begon in middeleeuwse Kashmir in de veertiende eeuw. Tegenwoordig wordt fluwelen gebruikt om mooie jurken, tassen, en decoratie te maken. Hoewel een beetje duur, kunt u gemakkelijk te verkrijgen fluweel.

Echter, vanwege de manier waarop fluweel wordt gemaakt, kan het moeilijk zijn om mee te werken als je naaien met het. Hieronder zijn een paar tips over hoe om te naaien met fluwelen:

  • Maak minimalistisch design en stijlen. Omdat fluweel is zeer delicaat om mee te werken, zou het het beste zijn om minimaal ontwerpen te maken. De snede moet niet te strak op het lichaam. Maak ontwerpen met gedrapeerde stijlen of zachte plooien en verzamelt.
  • Maak duidelijke patronen. U wilt niet te rippen uit steken van uw fluwelen omdat het de textuur van de stof ruïneren. Zorg ervoor dat u het ontwerp dat u wilt door het hart en dat u een patroon klaar voor gebruik voor wanneer u met naaien begint met uw fluwelen stof te leren kennen.
  • Markeer de juiste stof. Wanneer het markeren van uw stof voor het naaien, kunt u een kleermaker krijt of kleermaker potlood aan de verkeerde kant, met kleermaker spijkers of bedropen steken met zijden draad, of draad traceren. Snip door het weefsel te markeren inkepingen. Om de richting van de dutje te markeren, kunt u krijt of zeep te gebruiken op verkeerde de stof aan de kant.
  • Goed gesneden de stof. U kunt dit doen door gebruik te maken van de patroondelen die je hebt gemaakt. Sinds de fluwelen heeft dutje, kunt u dit gebruiken om te beslissen of u wilt een lichter of donkerder gekleurde uiteindelijke uitvoer. Snijd de stof met de vleug omhoog gaan als je wilt het donkerder, of naar beneden voor een beter gevoel en lichtere kleur.
  • Delicaat Druk op de fluweel. Om uw fluwelen drukt, hebt u een stoomstrijkijzer. Velvet is stoom gestreken op zijn verkeerde kant op een oppervlak dat is bedekt met stijve of dikke stof als fries of een badstof handdoek.
  • Naai naden met lijm. Om fluweel naaien met andere stof of bekleding, gebruik van lijm spray op de goede kanten van de stof of stukken stof en tijdelijk plak ze aan elkaar. U kunt ook eerst bedruipen met zijden draad. Echter, bij het naaien samen twee stukken van fluweel stof met naden, een hand-rijgen methode, draait u de spanning van uw naaimachine, kunt u een wandel-, Teflon, of roller voet voor uw machine, stop tussen stiksels, of gebruik een tissue tussen de weefsels of tussen het weefsel en de machine.
  • Gebruik de juiste naalden en draad bij het ​​naaien. Bij het werken met fluweel, moet u een 70/10H of 80/20H grote naald en steek in de richting van de dutje gebruiken. U zult ook moeten een wandelende naaivoet gebruiken voor uw machine om de stof laten stromen door gelijkmatig. De juiste draad te gebruiken met fluweel 100 procent katoen of zijde.
  • Laat de stof rust voor zomen. Als u wilt uw project af door zomen, laat de stof heeft opgehangen gedurende minstens een dag. Gebruik katoen aan het plooien van je zoom en stoomstrijkijzer de stof te ondersteunen voordat u gaat werken op hen. Indien nodig de hand naaien in plaats van de machine.


Hoe te naaien met fluwelen. Maak minimalistisch design en stijlen.
Hoe te naaien met fluwelen. Maak minimalistisch design en stijlen.

Volg deze tips bij het werken met fluweel en je zal niet eindigen verpest het en het verspillen van uw stof. Veel succes!