E2a

Hoe te oliën te bereiden om zelfgemaakte loog zeep maken

Zelfgemaakte zepen hebben een instant inkomen genererende achtertuin project geworden voor veel mensen. Er zijn een aantal positieven die kan worden opgedaan voor het maken van handgemaakte zeep. U kunt uw eigen ingrediënten op basis van uw eigen behoeften. U kunt geld besparen door het maken van batches voor persoonlijk gebruik. U kunt kiezen voor de specifieke geur of een combinatie van geuren en ingrediënten die je moeilijk te vinden in commerciële zeep merken. Handgemaakte zeepjes maken prachtige geschenken. Bent u verzekerd dat de zeep die u gebruikt wordt gemaakt van verse en natuurlijke ingrediënten.

Zeep maken is bijna een exacte wetenschap als je nodig hebt om elk ingrediënt precies en nauwkeurig te meten. De verschillende oliën nodig voor de zeep worden gemeten en individueel bereid, ook. Je moet de eigenschap van elk soort olie dat je gebruikt als zij bepalen de reinigende en verzorgende eigenschappen van de zeep en het soort schuim zal produceren weten. Zeepmakers voorkeur plantaardige oliën en vetten als ze ontdekten dat dierlijke vetten worden drogen aan de huid en kan irriterende stoffen te probleemhuid. De volgende zijn de stappen om de olie te bereiden op het maken van zelfgemaakte loog zeep.

Hoe te oliën te bereiden om zelfgemaakte loog zeep maken. Meten elke olie zorgvuldig.
Hoe te oliën te bereiden om zelfgemaakte loog zeep maken. Meten elke olie zorgvuldig.

  1. Neem je zeep recept om te weten welke soorten oliën die u nodig heeft. Basis oliën die vaak worden gebruikt zijn olijf-of koolzaadolie, shea boter, cacaoboter, kokosolie en bijenwas.
  2. Meten elke olie zorgvuldig. Nul uit uw weegschaal met de container op en meet elke hoeveelheid als aangegeven in het recept. Herhaal dit proces met elk van de oliën die je gaat gebruiken, zoals de koolzaadolie of olijfolie en shea boter.
  3. Pop de kokosolie in de magnetron gedurende ongeveer twee seconden ingedrukt om het te smelten, zodat u de juiste hoeveelheid te meten.
  4. Scheer de cacaoboter met behulp van een mes of een rasp om het exacte bedrag te krijgen.
  5. Breken de bijenwas in kleinere stukken en afscheren wat het exacte bedrag dat je nodig hebt. U kunt een mes of een schraper om dit te doen gebruiken. Zorg ervoor dat alles nauwkeurig wordt gewogen.
  6. Giet de olie afzonderlijk in een grote en diepe roestvrijstalen of keramische pot. Schraap zoveel mogelijk van de olie als je kunt uit de afzonderlijke containers. Zet de pot op het fornuis en verwarm de olie over een zeer laag vuur. Roer de olie totdat alles is opgelost. Wanneer de bijenwas is gesmolten tot zeer kleine stukjes, verwijder de pan van het vuur. De resterende warmte genoeg zijn om de rest van de bijenwas smelten.
  7. De olie afkoelen tot 110 graden. De loogoplossing moet exact dezelfde temperatuur. Gebruik warm of koud water baden om de temperatuur van de olie en de loog oplossing verhogen of te verlagen. Wanneer de temperatuur van de twee oplossingen zijn afgestemd, kunt u langzaam giet de loog oplossing op het oliemengsel in een langzame stroom onder voortdurend roeren de olie mengsel.

Zorg ervoor dat u alle ingrediënten precies te meten. Een lichte fout kan invloed hebben op de kwaliteit van de zeep die u zal produceren.