E2a

Hoe te othello spelen

De markt gebracht door Pressman onder de naam Othello

De markt gebracht door Pressman onder de naam Othello, heeft deze strategie spel bestaat al meer dan honderd jaar als het spel genaamd Reversi. Het was populair aan het eind van de negentiende eeuw in Engeland, en verscheen in een gemoderniseerde versie in Japan in de jaren 1970, waar Othello werd de geregistreerde merknaam. De naam is een verwijzing naar het toneelstuk van Shakespeare met dezelfde naam.

Othello wordt gespeeld op een groene bord met 64 vakjes

Hoe te othello spelen. De markt gebracht door Pressman onder de naam Othello.
Hoe te othello spelen. De markt gebracht door Pressman onder de naam Othello.

Othello wordt gespeeld op een groene bord met 64 vakjes. Het is een spel met twee spelers. Vergelijkbaar met het abstract denken dat gaat in schaken, is het belangrijk om vooruit te denken voordat u uw stukken in plaats van alleen te concentreren op uw huidige beurt. In de middelste vier velden van het bord zijn geplaatst vier stukken. Elk stuk heeft twee kanten op hen: een zwarte en een witte. Een wit stuk is naast een zwart stuk en vervolgens geplaatst op de volgende rij, een zwarte en een witte.

Het doel van Othello is aan de meeste vakjes op het bord in uw kleur hebben tegen het einde van het spel. Het spel eindigt wanneer een van beide worden alle vakjes gevuld of u of uw tegenstander kan niet bewegen. Spelers beslissen wie welke kleur zal zijn. Zwart gaat eerst door het plaatsen van een van zijn zwarte stukken op de andere kant van een wit stuk. Dit zal vervolgens de witte steen in tussen een zwart stuk.

Wit moet dan een wit stuk leggen op het andere uiteinde van een zwart stuk en zullen vervolgens elk zwart stuk tussen zijn witte stukken in de witte stukken. Speel dan verder tot alle vakjes zijn gevuld of niemand kan bewegen.

Het klinkt eenvoudig, maar om te spelen Othello is zeer complex als een beweging kan zetten verschillende stukken om je tegenstander kleur in een handomdraai.

Wanneer een speler een stuk op het Othello bord

Othello wordt gespeeld op een groene bord met 64 vakjes. Wanneer een speler een stuk op het Othello bord.
Othello wordt gespeeld op een groene bord met 64 vakjes. Wanneer een speler een stuk op het Othello bord.

Wanneer een speler een stuk op het Othello bord, elk stukje van de tegenstander kleur die in een horizontale, verticale of diagonale lijn tussen het stuk van kleur de eerste speler en het nieuwe stuk worden omgedraaid om de kleur van die speler te tonen. Dit kan soms leiden tot een overal van een stuk om hele rijen van stukken worden gedraaid allemaal tegelijk. Dit is waarom het is niet altijd de beste strategie om de meest gekleurde stukken op het bord hebben op een bepaald moment, maar om de beste strategisch geplaatste stukken klaar om je tegenstander stukken om te zetten hebben.

De belangrijkste pleinen van een Othello boord zijn de hoeken. Hoekstukken kan nooit worden gedraaid en als je een hoek stuk en je tegenstander heeft de komende zes pleinen, het verkrijgen van de volgende hoek betekent dat u een solide acht vierkante rij die niet kan worden gedraaid voor de rest van het spel.

Als alle vakjes vol zijn of beide spelers niet kan bewegen

Als alle vakjes vol zijn of beide spelers niet kan bewegen, tellen de stukken op het bord. Wie heeft de meeste kleuren op het bord, wint het spel. Als u besluit om Othello opnieuw te spelen, de winnaar krijgt om zijn kleur te selecteren. Vergeet niet: zwart gaat eerst altijd.