E2a

Hoe te patchwork kleren te maken

Er zijn vijf verschillende manieren om patchwork kleding die ik ken te maken. Vier van de methoden zijn zo eenvoudig dat je niet eens richtingen nodig, dus ik zal snel bedek ze en geef instructies op het vierde.

Al deze methoden gaan ervan uit dat je kleding, of een patroon dat u wilt gebruiken, al gekozen hebben.

Hoe te patchwork kleren te maken. Het lezen van uw patroon.
Hoe te patchwork kleren te maken. Het lezen van uw patroon.

De eerste en eenvoudigste manier om patchwork kleren te maken, is het gebruik van weefsel dat wordt afgedrukt in een patchwork ontwerp te maken de kleding gewenst.

De tweede manier is om drie of meer stoffen gebruikt in verschillende uitvoeringen en / of kleuren, en de stukken van het patroon gesneden uit de verschillende stoffen. Met een beetje planning, zal je kleren er behoorlijk "patchwork" als het wordt gemonteerd.

De derde manier is om gewoon te nemen kleding die je al hebt, en patches toe te passen op hen waar u maar wilt, met behulp van contrasterende stof.

Naai de stukken stof weer bij elkaar.
Naai de stukken stof weer bij elkaar.

De vierde manier is niet zo vaak voor, maar soms patchwork kleding is gemaakt met behulp van oude quilts als stof.

De vijfde manier om patchwork kleding hebben, is meer betrokken, maar je kunt bereiken behoorlijk indrukwekkende resultaten, vooral als je gebruik maakt mooie stoffen zoals fluweel, brokaat, of zijde. Hier is hoe:

  1. Het lezen van uw patroon, erachter te komen hoeveel stof je nodig hebt voor het kledingstuk dat u wilt maken. Koop drie of meer verschillende stoffen in yardage die gelijk zal zijn aan een beetje meer dan de yardage voorgesteld op het patroon deksel. Er zal veel naden, dus je moet wat extra stof mogelijk te maken. Het is altijd aangeraden dat je stof eerst wassen voordat je knippen, in het geval van krimp en bloedingen.
  2. Snijd de alle stoffen die u hebt gekozen in vierkanten, stroken, of zelfs driehoeken, zo groot of klein maken als je wilt dat de lappendeken zijn.
  3. Naai de stukken stof weer bij elkaar, het mengen van de verschillende stoffen als jij. Gebruik smalle naden, en druk alle naden plat als u klaar bent. Wat je eigenlijk doet is het maken van je eigen "patchwork" stof. Het is erg als het maken van een quilt. Neem de tijd om te plannen waar de kleuren en texturen zal eindigen op het afgewerkte stuk. Voor naaien, lay-out van de stukken stof in de volgorde waarin u ze gaan naaien, en de patroondelen op de top te plaatsen. Dit geeft je een idee van hoe het eruit zal zien wanneer u klaar bent.
  4. Zodra u de patchworkstof alle aan elkaar genaaid en gedrukt, je gewoon verder met knippen en uw patroon te naaien zoals u zou doen met een andere stof. Neem een ​​beetje extra zorg te naaien over de uiteinden van de snede naden, zodat ze niet te ontrafelen.

Met een beetje planning, kunt u een kunstwerk om te dragen!