E2a

Hoe te poetry slams te winnen

Poetry slams zijn Olympische stijl poëzieavond wedstrijden, waar willekeurig vijf rechters van het publiek score dichters gekozen uit 1 tot 10. Sinds de oprichting slam is, heeft het geleid tot een HBO tv-serie, een Tony-award winnende Broadway productie, en is het onderwerp geweest van vele documentaires.

Met rechters willekeurig geselecteerd uit het publiek, poetry slams kan literaire evenementen, of ze kunnen worden populariteit wedstrijden. Soms is de rechters te brengen gezond verstand, de andere keer brengen ze dobbelstenen. Hoewel het moeilijk is om consequent te winnen poetry slams tegen getalenteerde performers, kunt u uw eigen consistentie te maximaliseren in het plaatsen goed. In staat zijn op te zetten consistent hoge finishes is de sleutel tot het winnen van een slem competitie of toernooi.

Hoe te poetry slams te winnen. Lees en schrijf alle godganse dag.
Hoe te poetry slams te winnen. Lees en schrijf alle godganse dag.

  1. Lees en schrijf alle godganse dag. Online lezen gedichten, in literaire tijdschriften, in boeken. Scherp uw schriftelijke vaardigheden, zodat uw gedichten zijn grondig bewerkt en gepolijst. Zoek dichters die bereid zijn om kritiek te bieden en naar hen luisteren. Lees hun werk en commentaar op hoe het kan tuned-up. Als je in een gemeenschap van schrijvers is de beste manier om snel verbeteringen aan te brengen.
  2. Ontwikkel vertrouwen en podiumpresentatie. Beide eigenschappen komen uit ervaring, dus ga naar uw lokale open mics en gelezen. Bereid een of twee gedichten per week en raak zoveel mogelijk locaties mogelijk om in veel oefening. In een maand je hebt gelezen meer dan 40 keer, en zal beginnen om op natuurlijke wijze een talent voor het luisteren naar en reageren op een publiek.
  3. Bekijk de beste. Dvd's zijn verkrijgbaar van top concurrenten, en kunnen gekocht worden bij PoetrySlam.com en andere sites rond het internet. Er zijn dvd's voor Nationals sinds 2000 en WK sinds 2004, en het bestuderen van hen geeft je een groot perspectief op wat gedichten lijken op het hoogste niveau van de concurrentie.
  4. Begrijp de twee vormen van scoren: cumulatieve rondes en schone-lei rondes. In cumulatieve ronde scoren, wordt een dichter de score toegevoegd van rond naar rond, en de winnaar van de slam wordt bepaald door de hoogste cumulatieve score. In schone lei-, wordt een dichter rang bepaald rond naar rond, zonder rekening te houden hun vorige scores. Het is mogelijk dat de totale hoogst scorende dichter te komen dode laatste in de laatste ronde van een slam!
  5. In cumulatieve ronde slams, begin lees je beste werk. Zoals slams vooruitgang, score marges beginnen te dalen, om is het belangrijk om de grootste voorsprong die u kunt nemen, zo vroeg als je kunt. In schone lei-slams, wilt u uw beste gedicht op te slaan voor de laatste ronde, en wat gedichten je kunt om het te maken in de volgende ronde te lezen.
  6. Voor synergie te zorgen binnen uw gedichten. Het publiek is altijd het bekijken van je als een karakter, waarvan u de verhalen te vertellen via uw gedichten. Denk na over hoe het lezen van verschillende combinaties van gedichten over een nacht verandert de manier waarop je personage eruit ziet, en wat voor soort persona die u maakt. Soms, je wilt zijn zeer ernstig en politieke, en leest drie opeenvolgende politieke gedichten. Andere tijden, wil je meer luchthartige, en je zult iets makkelijker te verteren lezen. In het algemeen is de meest geloofwaardige persona u kunt maken in je gedichten, hoe beter je zult presteren in de slam.