E2a

Hoe te pre-productie procedures in home recording volgen

De low-cost opnameapparatuur maakte het mogelijk voor iedereen om een ​​home recording studio te starten. Hoewel thuis gedaan, is het nog steeds belangrijk om de juiste procedures op het produceren van muziek volgen. Het starten van de opname helemaal opnieuw is altijd een keuze. Maar dat zal een kostbare, tijdrovende en energie-aftappen zet. Zo veel als mogelijk, moet alles in orde zijn voordat de productie en postproductie. Dat is de reden waarom de pre-productie procedure in home recording wordt door velen gezien als een van de belangrijkste fasen.

Er is geen probleem als je niet bekend bent met de pre-productie-procedure zijn, omdat de volgende stappen leiden u door.

  • Voorbereiden van de meester score. Deze stap kan worden afgewerkt binnen enkele minuten of binnen enkele maanden. Dat hangt af van hoe snel de muziek idee wordt geleverd aan gedachten van de kunstenaar. Sommige van de grote nummers werden binnen 20 minuten geschreven, terwijl andere nummers werden gecomponeerd na een paar maanden. Dus, zal de duur van deze stap sterk afhankelijk van uw vaardigheden en inspiratie. De master score heeft alle details die nodig zijn voor alle instrumenten.
  • Verdeel de muziek score voor alle betrokkenen. Dat omvat alle bandleden, andere kunstenaars die zullen bijdragen aan de muziek, de technische staf, en de muziek producer afmaken. Iedereen zal de score voor de repetitie te bestuderen. De datum voor de repetitie moet ook ingesteld worden zodat iedereen weet hoeveel tijd ze hebben om de partituur te bestuderen.
  • Repeteren. Dit is het pre-productieproces waarin iedereen zal weten of het mengen is al perfect. Zo niet, dan is de leden te brainstormen en maken het stuk perfect. Dit is het laatste deel van de pre-productie, maar dit kan ook de meest stressvolle vooral als sommige leden het niet eens met een aantal ideeën.

    Brainstormen moet een gezonde manier om een ​​stuk perfect zijn. Houd je kalm en doe alles professioneel. Vergeet niet, je doel is om een ​​perfect stukje muziek te maken en niet om het krediet te nemen voor de muziek. Neem de tijd totdat het stuk is al perfect voor iedereen.

  • Opnieuw plannen de repetitie. Zodra het stuk is perfect, het is tijd om de laatste repetitie herschikken. Omdat je allemaal gedaan met de brainstorm, moet deze stap al zo eenvoudig mogelijk. Maar soms, verandering is onvermijdelijk, zelfs bij de generale repetitie. Take als een manier om de muziek te verbeteren. En als alles in orde is, kunt u gaan naar de echte generale repetitie. Die het einde van de pre-productie markeren.


Productie begint met de opname. Elke muzikant moeten hun best doen op dit omdat de producent zal de opname overdoen als het lijkt onvolmaakt voor hem.

Post-productie gestart nadat alle instrumenten die al zijn opgenomen

Post-productie gestart nadat alle instrumenten die al zijn geregistreerd. Deze fase wordt voor alle opnamen mengen. Het is net alsof je alles samen. Nogmaals, zou deze fase veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van hoe ingewikkeld het bewerken is.

Kopieën van de uiteindelijke mix moet worden uitgekeerd aan iedereen die betrokken is

Hoe te pre-productie procedures in home recording volgen. Voorbereiden van de meester score.
Hoe te pre-productie procedures in home recording volgen. Voorbereiden van de meester score.

Kopieën van de uiteindelijke mix moet worden uitgekeerd aan alle betrokkenen. Nogmaals, suggesties zijn welkom. Veranderingen kunnen nog steeds worden gedaan tot de perfecte muziek stuk uiteindelijk wordt gemaakt.