E2a

Hoe te schrijven contracten te begrijpen

Het schrijven van contracten zijn noodzakelijk voor elke freelance schrijven project waar geld bij betrokken is, zelfs de meeste die niet bieden te betalen voor het schrijven.

  1. Weten welke rechten je zal weggeven. Als u op zoek bent naar het publiceren van een boek, novelle of kort verhaal publiceren, zullen de contracten waarschijnlijk hebben veel rechten die u op te geven in ruil voor het geld dat u ontvangt. Deze bevatten meestal herpublicatie rechten, wat betekent dat je niet kunt het werk ergens anders gepubliceerd hebben. Deze kunnen eenvoudig worden Noord-Europese rechten, bijvoorbeeld, wat betekent dat je vrij bent om het werk buiten Noord-Europa op de markt, maar uw rechten voor herpublicatie worden opgegeven in Noord-Europa. De hoeveelheid rechten die u zal worden gevraagd om weg te ondertekenen variëren met de uitgever. Aan het uiterste einde, zijn er enkele gevallen waarin een uitgever vraagt ​​de auteur op te geven de naam geassocieerd met een specifiek werk. Dit betekent dat een pen naam die u gebruikt voor een werk niet mag worden gebruikt voor werken die worden gepubliceerd met een andere uitgever.

    Bij het publiceren van online, is het gebruikelijk dat de uitgever te vragen om alle rechten op het werk zelf, ook al is het werk niet wordt gepubliceerd. Omdat het internet is wereldwijd, is er geen Noord-Europese clausule voor online publicatie. Het is belangrijk om online contracten zeer aandachtig te lezen, zelfs voordat een deal is gemaakt, als de riemen van kleine lettertjes kunnen dingen die je nooit van plan op te geven. Er zijn een paar uitgevers die verklaren dat iets wat aan hen is hun eigendom, wat betekent dat zelfs als ze het niet willen en zal niet publiceren, kun je nooit het aan iemand anders.

    Hoe te schrijven contracten te begrijpen. Weten welke rechten je zal weggeven.
    Hoe te schrijven contracten te begrijpen. Weten welke rechten je zal weggeven.

  2. Termijnen. Deadlines zijn een belangrijk ding om te begrijpen in welke schriftelijk contract. Zowat elk contract zal hebben deadlines die je verwacht te ontmoeten. Voor gedrukte publicaties, zal dit meestal ook specifieke data voor uw eerste concepten om in die tijd zal zorgen voor uw editor om suggesties en correcties aan te brengen. Er zal dan een andere termijn te geven wanneer deze wijzigingen moeten worden aangebracht. Je moet erop vertrouwen dat je in staat zijn om deze deadlines te halen, en moet het mogelijk maken voor een beetje extra tijd voor eventuele calamiteiten u kan hebben. Veel opdrachten opgegeven dat als de termijnen niet worden nageleefd, u een aantal van uw loon, het voorschot of zelfs het gehele contract verbeurd.
  3. Onderhandelen over uw contract. De meeste uitgevers staan ​​een beetje onderhandelen kamer in hun contracten. Een agent zal vaak onderhandelen over een schrijver en poging om de schrijver rechten, zoals verhogen door middel van een terugkeer clausule. Dit bepaalt dat indien de uitgever maakt het boek om uit te gaan van print, de rechten terug naar de auteur. Een agent kan onderhandelen grotere percentages voor royalty's, een groter voorschot, of een langere termijn ook. Hoewel een agent is vaak de beste onderhandelaar, die ervaring hebben met veel verschillende uitgevers, schrijvers zijn vrij om te onderhandelen over hun eigen. Je zou kunnen proberen om iets in ruil te bieden voor het krijgen van meer rechten voor jezelf, zoals het bouwen van een website om uw boek te promoten. Binnen online schrijven, kun je aanbieden om te helpen hun website te promoten of uw werk langer in ruil voor een hoger tarief of meer tijd.