E2a

Hoe te sonnet gedichten te schrijven

Sonnet gedichten zijn traditionele 14-lijn gedichten die het vaakst gebruik van een reeks van meter en rijmpjes om diepe emotie uit te drukken. Het is niet de gemakkelijkste soort van literaire stuk te schrijven want het is een beetje meer restrictieve, terwijl die nog moeten je subjectief te zijn en open. Om u te helpen schrijf een sonnet, hier zijn enkele tips die aangeven wat een typische sonnet bestaat uit en hoe de structuur te definiëren om te volgen.

Hoe te sonnet gedichten te schrijven. . het kennen van de onderdelen en regels van een sonnet.
Hoe te sonnet gedichten te schrijven. . het kennen van de onderdelen en regels van een sonnet.

  • . Het kennen van de onderdelen en regels van een sonnet Sonnet gedichten moeten 14 lijnen - dit is wat onderscheidt een sonnet van een gewone gedicht. De 14-lijn structuur is onderverdeeld in 3 sets van 4 regels en een laatste set bestaat uit 2 lijnen. Het moet ook gebruik maken van een specifiek meter per regel, (de jambische pentameter wordt gebruikt) en moet een eerlijk bedrag van rijm hebben. De jambische pentameter is een type meter gebruikt in gedichten, waar alle woorden in een lijn moet in paren van beklemtoonde en niet-beklemtoonde woorden, daarom lenen u een regelmatige stroom van meningsuiting. Er zijn meestal 10 lettergrepen of woorden 5 (vandaar de term "penta" vijf) in elke lijn.
  • Het opschrijven van je gedachten en emoties. Nu dat u bekend bent met de structuur van uw sonnet, je hoeft alleen maar in te vullen met je gedachten en emoties. U kunt beginnen door het kiezen van een onderwerp dat u het meest geïnspireerd om over te schrijven. Het zou kunnen zijn over de liefde, een blijvende vriendschap, een verwoestende dood of zelfs maar de verbluffend mooi uitzicht op het landschap. Sonnetten zijn geweldig voertuigen om uw diepe emotie uit te drukken voor een bepaald onderwerp, omdat ze kort en kan de inhoud gemakkelijk te leveren zonder al te veel kloppen rond de pot.
  • Andere sonnet structuren. Er zijn andere sonnet gedicht structuren die u wilt gebruiken, zoals de Italiaanse sonnet, die wordt gemaakt door octaven of groepen van 8 regels dan eindigt met een sextet, of een groep van zes lijnen. De meeste andere sonnetten in kwatrijnen, die bestaan ​​uit groepen van 4 lijnen onderverdeeld in drie groepen. In een Italiaans sonnet, het octaaf deel is waar vindt u de climax of het probleem in het sonnet zelf en de conclusie is in de laatste zes lijnen.
  • Het bewerken van uw sonnet. Als u klaar bent het schrijven van de volledige inhoud van uw sonnet gedicht, herzien door te zeggen het hardop en controleren als u de juiste met de syllabication van de lijnen. U kunt ook controleren op spelfouten of de geschiktheid van de inhoud. Probeer het lezen van het hardop voor jezelf en kijk of je de emotie die het brengt na de lezing.


Sonnetten zijn allemaal over intense gevoelens of ze positief of negatief, en worden vaak gebruikt om een ​​diep verlangen of verlangen naar iets of iemand uit te drukken. Het is een zeer romantische manier om je liefde en een zeer krachtig instrument uit te drukken in het vinden van een punt of in religie, politiek of in andere zaken die je het gevoel gedwongen om over te schrijven. Meestal is het niet te stoppen met een enkele sonnet vooral als je zijn geïnspireerd. Dus nu alles wat je hoeft te doen is pak dat pad van papier, een potlood, het vinden van een gunstig ruimte voor het schrijven en vergrendelen jezelf in je wereld van sonnet schrijven.