E2a

Hoe te stofferen in suède

Natuurlijke suède is zacht en fluweelachtig om aan te raken

Natuurlijke suède is zacht en fluweelachtig aanvoelt. Het is gemaakt door het splitsen van dik leer. Suede is het materiaal dat onder de toplaag van dierenhuid. Maar natuurlijk suède is dunner en is daarom minder duurzaam dan de bovenste huid, en ook gevoelig voor scheuren, vlekken en waterschade. Voor duurzaamheid en kracht, zijn de fabrikanten wenden zich tot synthetische suède. Niet alleen is dit goedkoper dan natuurlijke suede, is flexibeler en water en vlekken en gemakkelijk tegen te reinigen en te onderhouden. Als u wilt dat het uiterlijk van een aantal van uw meubelen te veranderen, hier zijn enkele tips over hoe om te stofferen in suède.

Hoe te stofferen in suède. Verwijder het kussen van de stoel.
Hoe te stofferen in suède. Verwijder het kussen van de stoel.

Stofferen meubilair is vrij gemakkelijk te doen, maar voor een beginner is het het beste dat je begint met een klein project als het kussen op uw keuken stoelen.

  • Verwijder het kussen van de stoel. Sommige kussens kan worden vastgeschroefd aan de onderkant van de stoelen en sommige kunnen worden gespijkerd. Verwijder het kussen en zorg ervoor dat de onderkant van het kussen en de onderkant van de stoel beschadigen.
  • Plaats het op een grote kartonnen of krant en teken de omtrek van het kussen. De dikte van het kussen van de zijkant. Meestal zal dit ongeveer twee centimeter dik. Nadat u getraceerd de omtrek van het kussen, trek een andere schets ongeveer drie tot vier centimeter buiten de eerste lijn. Dit zal goed zijn voor de speling en de vergoeding die u wilt gebruiken om de suède hechten aan de onderkant van het kussen.
  • Verwijder voorzichtig het oude materiaal dat voor de kussen. Op de meeste stoelkussens het afdekmateriaal wordt vastgeniet aan de onderkant van het kussen backing die kunnen worden gemaakt van massief hout, vezelplaat of plastic. Er is meestal een andere laag, dat het kussen vulling beschermt. Verwijder dit tenzij dit is gescheurd en moet worden vervangen. Voordat u de oude cover kennis te nemen van de manier waarop de hoeken en de rondingen worden behandeld met vouwen of kleine plooitjes.
  • Leg het kussen over de suède die u hebt geknipt. Zorg ervoor dat het geplaatst in het midden van het suède. Probeer het materiaal door te trekken op het kussen en het leggen van de rand van de suède langs de rug bestuur van het kussen. Pas de plaatsing van het kussen over de suède, zodat u een nog rekening gehouden moeten rondom.
  • Als u tevreden bent met de pasvorm van de suède die u hebt voorbereid, kunt u beginnen met het aanbrengen van de suède rond het kussen. Dit wordt gewerkt van links naar rechts. Markeer het midden van de zijden, de voorkant en de achterkant van het afvalplaat. Dit is waar u eerst de juiste suède. Staple het midden van de ene kant dan werken aan de andere kant. Zorg ervoor dat de suede platte ligt over het kussen door het controleren van de bovenzijde. Bevestig de andere kant, trekt het iets voor de strakke pasvorm maar niet te veel, dat zal geen ruimte is voor het kussen vulling kan uitzetten. Doe hetzelfde voor de voor-en achterzijde. Blijven werken op deze wijze het tegenovergestelde zijden.
  • Als het kussen bochten iets voor de suède past beter te maken door het toevoegen van kleine plooitjes aan de rand voordat je nieten. De hoeken kan het nodig zijn een vouw of groter plooien om de suède liggen plat rondom.

Keer het kussen en kijken hoe het eruit ziet

Keer het kussen en controleer hoe het eruit ziet. Verwijder eventuele hobbels en losse suède in delen door het verwijderen van de nietjes en doet het weer. Als u tevreden bent met het resultaat van uw uitstapje in stofferen dan eindigen de rest van de kussens en breng ze aan de stoelen.