E2a

Hoe te stuurbekrachtiging vloeistof controleren in een voertuig

Voor voertuigen met stuurbekrachtiging mogelijkheden

Voor voertuigen met stuurbekrachtiging mogelijkheden, stuurbekrachtigingsvloeistof is een van de zogenaamde essentiële vloeistoffen die moeten regelmatig worden gecontroleerd. Deze vloeistof is verantwoordelijk voor de goede en vlotte werking van het hele stuursysteem, met inbegrip van de pomp, en ook voorkomt vroegtijdige schade of onnodige afbraak. Dit artikel legt het proces voor het controleren van stuurbekrachtiging vloeistof in een voertuig.

Parkeer uw auto op een veilige plek

Parkeer uw auto op een veilige plek. Zorg ervoor dat uw parkeerplaats terrein vlak is, zodat u een nauwkeurige meting te krijgen bij het inchecken het vloeistofniveau. Het voertuig moet ook bij een normale bedrijfstemperatuur.

Hoe te stuurbekrachtiging vloeistof controleren in een voertuig. Voor voertuigen met stuurbekrachtiging mogelijkheden.
Hoe te stuurbekrachtiging vloeistof controleren in een voertuig. Voor voertuigen met stuurbekrachtiging mogelijkheden.

Open de motorkap van uw auto en op zoek naar de stuurbekrachtiging vloeistof reservoir. In de meeste voertuigen is dit reservoir zich meestal direct op de motor. In de meeste gevallen is een kap met een label voor gemakkelijke identificatie. Veeg de kap met een schone doek om ervoor te zorgen dat er geen stof of ander vuil valt in het reservoir wanneer u ontdekken het. Draai de dop en trek de peilstok, die meestal is bevestigd aan de onderkant van het reservoir dop. Met een schone doek of tissue papier, veeg de peilstok een keer. Dompel de stok in de vloeistof eenmaal laten in de vloeistof zitten voor een paar seconden. Neem het er weer uit. De peilstok is gemarkeerd met indicatoren. Controleer het vloeistofniveau ten opzichte van de indicator markeringen. In de meeste gevallen de peilstok markeringen indicatoren bevatten voor volledige en laag niveau en voor warm en koud. Sommige peilstokken zal een "Add"-label. Als de vloeistof geen betrekking op dit merk, uw voertuig heeft behoefte aan meer vocht.

Sommige voertuigen hebben een eenvoudiger systeem voor het controleren van de stuurbekrachtiging vloeistof niveaus. In plaats van een dipstick hebben ze meestal vullijnen gedrukt of gesneden op de zijde van het plastic reservoir. In dergelijke gevallen, alles wat je hoeft te doen is om een ​​meting van de kant van het reservoir te krijgen zonder de dop te verwijderen. Probeer de indicator te lezen op ooghoogte.

Na het controleren van het niveau

Na het controleren van het niveau, de staat van de vloeistof. De kleur van de vloeistof brengt gewoonlijk veel over de toestand van het fluïdum. Het heeft meestal een roodachtige kleur. Controleer voor drijvende of zwevende vuil. Zelfs de kleinste spatje vuil kan verstoppen up van uw besturingssysteem. Controleer ook de geur van de vloeistof. De geur van elektrische vuur zal je vertellen dat het tijd is om uw stuurbekrachtiging vloeistof niet te verversen.

Als de toestand van de vloeistof is goed

Parkeer uw auto op een veilige plek. Na het controleren van het niveau.
Parkeer uw auto op een veilige plek. Na het controleren van het niveau.

Als de toestand van de vloeistof is goed, zult u niet nodig hebt om verder te doen iets anders dan het navullen van uw stuurbekrachtiging vloeistof. Vul het reservoir tot aan de maximale lijn op de indicator. Zorg ervoor dat u schroef de dop weer op na het bijvullen van de vloeistof. Zorg er ook voor dat u het aanbevolen type vloeistof te gebruiken voor uw specifieke voertuig. Als de vloeistof is vervuild, zal je nodig hebt om de vloeistof onmiddellijk te vervangen. U kunt dit zelf doen of laten vervangen door een auto-professional.

Controle van uw voertuigen stuurbekrachtigingsvloeistof is zeer eenvoudig en kan gedaan worden in slechts vijf minuten. Je moet regelmatig uw vloeistoffen om uw voertuig soepel en om onnodige en dure reparaties te voorkomen aan uw voertuig.