E2a

Hoe te tekenen

Begin Drawing

Tekening geeft plezier, therapie en is bezig een deel van je hersenen niet normaal gebruikt. Vaak tekening is de eerste stap gezet in de carrière van een artiest. Voordat u kunt uitvoeren, u mag er natuurlijk leren lopen. Dit artikel zal u door de basis van hoe goed beginnen tekenen. Hoewel deze les lijkt misschien eenvoudig en een beetje saai, gaat het om de fundamenten van het tekenen en goed je begint op je weg als artiest.

Hoe te tekenen. Hb, 2b en 4b potloden.
Hoe te tekenen. Hb, 2b en 4b potloden.

Een grote verscheidenheid aan instrumenten kunnen worden gebruikt in tekening. Deze omvatten pen, potlood, houtskool, pastel, marker en borstel, maar voor de toepassing van dit artikel zullen we een potlood te gebruiken.

En er is een grote verscheidenheid van oppervlakken of papiersoorten die kunnen worden gebruikt, elk een verschillend "gevoel". Voor zeer gedetailleerde werk, over het algemeen je een papier van gladder oppervlak wilt, voor houtskool of pastel werk, kunt u een papier te gebruiken met wat textuur, of "tand".

Tekenen is 70% observatie en 30% toepassing van potlood op papier. Het is belangrijk te bestuderen en restudy onderwerp. Om de speling tussen schaduw en licht te observeren. Het begrip van hoe licht speelt op een onderwerp komt na veel observatie en praktijk, maar de makkelijkste manier om dit proces te beginnen is het eenvoudig monochroom voorwerpen gebruiken, zoals een witte of grijze bal of een witte of grijze kubus. Foam ballen zijn gemakkelijk te vinden op hardware, huis en tuin of kunst winkels. Omdat we bespreken materialen, hier is een korte lijst van materialen die u zou moeten hebben:

 1. HB, 2B en 4B potloden. HB heeft de hardste punt en wordt meestal gebruikt voor het detail, 2B is zachter en donkerder en 4B nog donkerder. Er zijn diverse kwaliteiten potlood moet echter deze drie aan de behoeften van het begin artiest.
 2. Kneedbare gum. Deze is verkrijgbaar bij bijna elke kantoorboekhandel of kunst op te slaan. Ze zijn grijs en vierkant van vorm. De schoonheid van dit bijzondere gum is zijn vermogen om te worden gekneed in kleine punten.
 3. Sketchbook. Er honderd papiersoorten. Het begin kunstenaar is het meest geschikt met een basis schetsboek, beschikbaar op elke kantoor-of hobbywinkel. Het schetsboek zal u toelaten om uw vooruitgang te observeren.
 4. Monochromatisch objecten. Ballen, kubussen, kegels, elke eenvoudige witte of lichtgrijze objecten kunt u uw handen op.
 5. Bureaulamp. De soort met een gelede arm die kan klemmen aan een tafel en worden gedraaid en gemakkelijk verplaatst. Deze zijn verkrijgbaar van 10€ tot 15€ bijna overal.
 6. Witte doek of laken. Niets bijzonders, gewoon een wit materiaal om uit te leggen op een tafel.

Dus, er is in de lijst. Verzamel deze items en laten we beginnen.

 1. Voorbereiding het onderwerp van uw tekening

Vind uw werkruimte. Elke tafel zal doen. Knip uw bureaulamp op de tafel. Leg uw witte materiaal, zodat een aantal leuke rimpels en plooien ontstaan. Op de top van deze, plaatst u uw monochromatische bal. Pas lamp zodat het onder een hoek naar links of rechts van de bal, gericht op de linker-of rechterkant van de bal.

 • Observatie

  Nu de waarneming begint. Stel jezelf een aantal vragen. Waar is de bal de helderste? Dit is gewoonlijk op dat moment in de linker-of rechterkant van de bal waar het licht het meest geconcentreerd. Waar is de op een na helderste gebied? Dit is waar het wordt een beetje ingewikkelder. Dit is waar een effect genaamd "weerkaatsend licht" in het spel komt. In principe, reflecterende licht is licht weerkaatst door een oppervlak of oppervlakken en terug op een object. In dit geval zou het licht dat wordt gereflecteerd uit het witte materiaal van een bal wordt op, terug op de bal. Als je kijkt naar de bal, zult u merken dat de tweede lichtste gebied is een lijn die loopt langs de buitenste onderrand van de bal. Dit is de reflecterende licht. Het is een lijn van licht gereflecteerd terug op je bal door de witte stof.

  Dus, je hebt geïdentificeerd uw hoogtepunten, nu is het tijd om de schaduwen te observeren. Waar zijn de donkerste gebieden? Deze normaliter de gebieden tegenover de lichtbron maar door verschijnselen gereflecteerd licht kan dit niet het geval. De slagschaduw zou het donkere gebied op het witte materiaal onder de bal te zijn. In aanvulling op de lichtste en donkerste gebieden, zal er zeker tinten daartussen.

  Monochromatisch objecten. Voorbereiding het onderwerp van uw tekening.
  Monochromatisch objecten. Voorbereiding het onderwerp van uw tekening.

 • Beginnen met het tekenen

  Begin uw tekening met een zeer lichte omtrek van het object en het oppervlak. U wilt niet om dit donkere, omdat het moeilijk zal zijn om te wissen en dient alleen als richtlijn. Werken klein maakt het tekenen moeilijker. Gebruik een groot deel van uw pagina. Als je de grote lijnen, te beginnen met de schaduw. Met behulp van de 2b potlood licht, beginnen in te vullen op het gebied van schaduw. Houd al uw potlood slagen onder dezelfde hoek. Dit maakt meestal voor een beter uitziende tekening.

  Nadat u hebt licht gevuld op het gebied van schaduw, gebruik maken van de 4B potlood om te beginnen met het opbouwen van de donkere tinten, zowel op het object en het oppervlak. De opbouw van de schaduwen in uw tekening, niet beginnen met uw 4B potlood en zware druk. Werken licht is belangrijk als je niet wilt hebben te veel te wissen. Dit veroorzaakt vaak vlekken en Mars het werk wanneer er te vaak gedaan.

 • "Bevestiging" uw tekening

  "Bevestiging" een tekening is in principe een medium van toepassing is op de tekening om de vlekken van een voltooide werk te voorkomen. Kunst aanbod winkels verkopen een aantal producten Hiervoor is het echter niet nodig om 10€ brengen - 15€ dollars te doen. Hairspray werkt prima. Maak gewoon een paar passen met de haarlak over je tekening. Slechts een lichte jas nodig is ... dus overdrijf het niet. U zult niet waarschijnlijk geheel tevreden met uw eerste tekening, wees niet ontmoedigd, geen begin kunstenaar ooit. Leren tekenen is net als het leren van elke andere vaardigheid ... het vergt oefening en geduld. Blijf deze praktijk doen met je monochromatische objecten. Verplaats de lichtbron rond van tekening tot tekening. Thumb door je schetsboek een keer in een tijdje en je zult beginnen om de verbetering van uw tekeningen te zien.

 • Of het nu gaat tekenen, schilderen of fotografie, begrip licht en schaduw en vooral reflecterende licht zijn de belangrijkste vaardigheden die je kunt leren op je artistieke reis.

  Nuttige tips

  • Nu u enige basiskennis over het belang van licht en schaduw, of het contrast, de kunstenaar, gaat u naar galeries en observeer tekeningen met uw nieuwe "artist's eye".

 • Gebruik het internet om te zoeken uit tekeningen.
 • Gebruik de foto's. Begin kunstenaars mag nooit gebruik maken van foto's. Vaak het licht in foto's wordt gemanipuleerd, uit verschillende bronnen of is vervormd.
 • Witte katoenen handschoenen zijn soms nuttig bij het voorkomen vlekken problemen toe te schrijven aan de hand op het papier.
 • "Contour Drawing", naar aanleiding van de omtrek van een onderwerp met je potlood op papier, zonder ooit naar beneden te kijken op uw papier is een goede manier om observatie vaardigheden en hand-oog coördinatie te verbeteren.