E2a

Hoe u het meeste uit online Kritiek krijgen

Als je een stukje schrijven klaar bent en het gevoel dat het tijd is om een ​​andere set van de ogen naar uw stuk te geven een blik, kunnen online kritiek een snelle manier om die beoordeling te krijgen. Veel schrijven consultants opereren websites en feedback geven online via e-mail, chats of zelfs web-based workshops. Hier zijn enkele manieren waarop u het meeste uit online bekritiseren.

 1. Kies een goede adviseur. De beste manier om nuttige feedback te krijgen op je werk is natuurlijk om iemand te kiezen om uw werk te delen met wie je dat soort feedback kan geven. Veel schrijvers vullen hun inkomen door het aanbieden van online kritiek diensten. Dit betekent niet dat al deze schrijvers hebben waardevolle feedback te bieden. Om een ​​goed schrijven consultant vinden, moet u kijken naar zijn professionele geloofsbrieven. Hij moet enige professionele ervaring in het genre dat hij ernaar streeft kritiek hoewel hij moet een Pulitzer Prize winnaar niet. Het kan gewoon zijn dat hij heeft enkele wedstrijd wint of een MFA in creatief schrijven. Kijk ook voor onderwijs of bekritiseren ervaring, omdat je niet wilt een schriftelijk analist proefkonijn te zijn ...

  Proberen om een ​​gevoel van wat de houding van de schriftelijk analist is in de richting van het schrijven van klanten te krijgen. Er zijn veel adviseurs om uit te kiezen die er zijn, je hoeft niet te blijven steken met iemand die heeft een houding u het niet eens met. Voor mij, zal een goede adviseur worden gedreven door een verlangen om u te helpen uw werk het beste kan worden, en zal je met respect behandelen, schrijver schrijver, ongeacht uw ervaringsniveau. Maar er zijn andere opvattingen die er zijn. Misschien vindt u een consultant nuttig vinden, zelfs als hij neerbuigend. Misschien een consultant vooral geïnteresseerd in hoe u geld kunt verdienen aan je werk is wat je wilt. Nogmaals, moet u de rechter van de aard van de adviseur waarmee u wilt werken te zijn.

  De andere belangrijke overweging bij het kiezen van een consultant is wat voor soort feedback de adviseur biedt. Feedback kan variëren van e-mail of notities-on-pagina om telefonische consulten of in-persoon workshops over meerdere sessies. Stel een consultant over zijn technieken, alsmede de lengte van de feedback die je kunt verwachten (vijf pagina's, tien pagina's, twee uur aan de telefoon, enz.), en of eventuele follow-up is inbegrepen.

 2. Vraag om specifieke feedback als u dat wilt. Als ik werk als consultant, meestal de opdrachtgever zal haar werk mee te sturen met een verzoek om een bepaalde feedback pakket (basisdekking, meer diepgaande analyse, enz.). Soms, echter, zal een schriftelijk client te sturen, samen werken met specifieke dingen die ze wil me om te analyseren: Werkt deze scène werk? Zijn de personages over te komen? Hoe is de dialoog? Als schrijver, aarzel dan niet om uw adviseur te vragen naar nul in op specifieke gebieden van je werk als je gerichte feedback op die gebieden. Dit betekent niet dat je moet de adviseur vragen om uitsluitend te richten op wat je denkt dat je te helpen met-want, buiten het medeweten van u, kunnen er andere gebieden waar hij kan helpen bij het verbeteren van uw werk nodig hebt. Dus laat hem zijn werk doen en neem een ​​dreun op het hele werk. Maar aarzel niet om te vragen om hem te controleren of een aantal elementen met speciale aandacht.
 3. Wees open-minded. Elke schrijver met zelfs een klein beetje ervaring weet dat het krijgen bekritiseerd is niet gemakkelijk, maar het is ook, wanneer de adviseur is goed, een zeer nuttig instrument voor het verbeteren van uw werk. Zo hard als het kan zijn om opbouwende kritiek te horen, open voor het. Soms zal de objectiviteit van een criticus hem leiden tot suggereren verliezen stukjes van je werk je liefde of het maken van grote revisies. Uiteindelijk kan zijn advies niet geheel op schema, maar je zult niet in staat zijn om elke kritiek te evalueren en indien u niet beschikt over een open geest. Dus, als je eerste neiging wanneer u uw feedback is om dash uit een tien-pagina verdediging van al uw keuzes, stop, neem een ​​adem en open je geest. Immers, je vroeg de adviseur u deze kritiek te geven - en betaalde hem om het eens-in de eerste plaats, dus geef het een eerlijk proces.
 4. Vraag nodige follow-up vragen. Deel van zijn open-minded vereist dat u een goed begrip van wat de adviseur zegt te hebben. Online kritiek of enige vorm van schriftelijke feedback kan soms dubbelzinnig. Dus, wanneer je merkt dat je niet begrijpt ontvangen, aarzel dan niet om uw adviseur te vragen om verduidelijking. Dit is niet - ik herhaal, niet - hetzelfde als de verdediging van uw werk: 'U lijkt niet te begrijpen wat ik probeer te doen ... " In plaats daarvan, betekent het stellen van vragen over de termen die u misschien niet bekend zijn met ('Kunt u verduidelijken wat je bedoelt met character arc?') Of andere punten die zijn onduidelijk ("U had iets mis met de overgangen in hoofdstuk 2 was. Denk je bedoel de eerste of tweede deel? '). Natuurlijk, als u alleen hebt betaald uw adviseur voor basis feedback, niet opvolgen die elementaire feedback met een pleidooi voor meer diepgaande analyse, tenzij je van plan bent te betalen.

  Hoe u het meeste uit online Kritiek krijgen. Kies een goede adviseur.
  Hoe u het meeste uit online Kritiek krijgen. Kies een goede adviseur.

  En als de kritiek is kort op lof, niet dat persoonlijk op. De baan van een consultant is om u te helpen verbeteren van uw werk. Een goede adviseur zal bieden aanmoediging, maar pagina na pagina van 'dat is geweldig! " is niet nuttig om iedereen die probeert om verbeteringen aan te brengen in haar werk.

 5. Volg je instinct. Aan de andere kant, als je eenmaal de kritiek met een open geest te verwerken, moet je niet vergeten dat je werk is je werk, en je moet de uiteindelijke keuze over wat werkt en wat niet te maken. Als u het standpunt van uw adviseur kan zien, maar je nog steeds niet mee eens, moet je om te gaan met uw eigen instincten. Tuurlijk, kan je het mis, maar je kan gelijk hebben en als het gaat om uw verhaal (of script of voorwerp of gedicht), moet je jezelf de final cut.

Een goede adviseur kan helpen bij goede schrijvers te creëren grote werk. Om het beste uit van de online kritiek ervaring krijgen, weten wie je werkt met voordat je begint, open-minded, communiceren uw behoeften en volg je intuïtie.