E2a

Hoe u uw eerste roman te schrijven: je hebt een verhaal

Deel 1 in een 3-delige serie

Ze zeggen dat iedereen heeft ten minste een goede roman in hem of haar. Dat kan waar zijn, maar hoe krijg je het uit?

Het belangrijkste aspect van een nieuw is het verhaal. Al het andere is secundair. Lezers zullen stappen over de rotsen in uw schrijven de weg als het verhaal is aangrijpend. Dat is wat je nodig hebt-een aangrijpend verhaal. Al het andere, zoals plaats, personages, enz., is secundair.

Het verhaal lijn heet plot, maar heb je echt nodig om te weten dat?

 1. Zoek het verhaal. Hier is een manier om te gaan over het vinden van een verhaal. Neem uw ​​favoriete roman en schrijf een korte paragraaf met een zin die begint met: "Dit verhaal gaat over ..."

  Een groot verhaal is het boek Ruth in de Bijbel. Neem je Bijbel en lees het nu. Het is een kort verhaal, is het niet?

  Oh, heb je niet een Bijbel? Zoek een op het internet in ongeveer twee seconden. Ik stel voor dat de oude stand-by, de King James Version.

  Start nu uw zin: Het boek Ruth gaat over een vrouw die werkt in de velden.

  Probeer het opnieuw: Ruth, de weduwe dochter-in-law van Naomi weigert te vertrekken Naomi om terug te gaan naar haar eigen land. Ze zegt: "Uw volk is mijn volk, enz."

  Hoe u uw eerste roman te schrijven: je hebt een verhaal. De manier waarop ik begin een roman is gewoon door te schrijven.
  Hoe u uw eerste roman te schrijven: je hebt een verhaal. De manier waarop ik begin een roman is gewoon door te schrijven.

  Nou, nog een keer: Het boek Ruth is een liefdesverhaal. Ruth, een weduwe, de toegewijde dochter-in-law van Naomi, worstelt om te ondersteunen haar familie. Boas houdt van Ruth, laat extra ...

  Hier is de versie uit de vier hoofdstuk samenvattingen in het boek Ruth:

  Elimelech en familie om Moab te gaan als gevolg van hongersnood-Huwelijken-Dood van vader en zoon-Ruth, de Moabitische, haar man gestorven, constant blijft Naomi-Ze komen naar Bethlehem. Ruth gleans in velden van Boaz, een naaste bloedverwant van Naomi-Hij behandelt Ruth vriendelijk. Door instructie Naomi's, Ruth ligt aan de voeten van Boaz-Hij belooft, als een bloedverwant, om haar te zoeken tot een vrouw. Volgende bloedverwant dalende, Boaz neemt Ruth tot vrouw-Ruth beren Obed, door wie kwam David, de koning.

  Neem deze samenvatting en deel uw mening lezen het verhaal en schrijf uw paragraaf die begint met de zin: Dit verhaal gaat over ...

  Kunt u het boek Ruth verhaal uit te breiden naar een roman?

 2. De manier waarop ik begin een roman is gewoon door te schrijven. Schrijf ik tot ik weet wat het verhaal eigenlijk is. Toen ik het verhaal weet het, ik chuck wat ik heb geschreven en opnieuw beginnen om onnodige personages en scènes te elimineren.
 3. Vergeet niet dat tekens worden levende mensen (of beestjes) in de geest van de schrijver. Bijfiguren zal boven het podium te eisen. Knip ze uit als ze niet helpen dragen het verhaal.

  In mijn eerste ontwerp van Bull, een western epos, een karakter genaamd Peter Ott gedomineerd te veel scènes. Ik gaf het grootste deel van zijn daden te Bull en schreef een tweede roman te zijn capriolen te dekken. Het heette Revenge op de Mogollon: A Peter Ott Western.

  Dat sloot Peter up.

 4. Een scène is een blok van actie die een enkele gebeurtenis in een verhaal beslaat. Het kan tonen een discussie tussen een leraar en een leerling na schooltijd. Het kan beschrijven de acht seconden een bronc ruiter rijdt op een bucking paard. Een scène heeft plaats, tijd, en tekens.
  • Plaats is waar de actie plaatsvindt. Het kan onder de blauwe luchten van Montana, in de keuken, op de begraafplaats, enz..
  • Tijd is de tijd, zoals 1830 of 1945. Het is misschien zomer, winter, lente of herfst. Het is misschien middernacht. Het kan in de hitte van de dag, etc.
  • Tekens zijn de spelers. Er zijn meer dan een soort.
   • De hoofdpersoon is uw held, als John Wayne in "True Grit".
   • De antagonist is de bad guy, zoals Black Bart.
   • Andere tekens kunnen een zuster, een paard, een stinkdier, enz. worden
 5. Om uw roman "aangrijpend" je moet je hoofdpersoon te houden in de problemen. Hij krijgt in een jam na de andere. Na een bijzonder slechte situatie, hij overwint alles en ontvangt zijn glorie-of niet. Aan het einde van een detectiveroman, kan de protagonist hebben wat uit te leggen.

  Nou ja, je weet wel.

  Deel 1 in een 3-delige serie. Vergeet niet dat tekens worden levende mensen (of beestjes) in de geest van de schrijver.
  Deel 1 in een 3-delige serie. Vergeet niet dat tekens worden levende mensen (of beestjes) in de geest van de schrijver.

  Sommigen van ons die schrijven willen vestigen zijn tekens of clip uit foto's van de mogelijke personages uit advertenties in tijdschriften. Gewoon niet gebruik maken van de namen en foto's van levende mensen in uw roman.

Nu is het tijd om verder te gaan naar deel twee - het schrijven van uw verhaal .