E2a

Hoe vindt u materiaal om houten stoelen maken

Het maken van houten stoelen is een grote hobby

Het maken van houten stoelen is een grote hobby. Het is goed voor beginners, als ervaren timmerlieden. Als u wilt uw eigen houten stoel op te bouwen, zijn er een paar basisprincipes te dekken. Het eerste wat je moet doen is het vinden materialen die u wilt gebruiken voor uw stoel. Misschien het materiaal van primair belang is het hout.

Hier zijn een paar tips om u te helpen materialen om houten stoelen maken:

Hoe vindt u materiaal om houten stoelen maken. Beslissen over de aard van de stoel u wilt bouwen.
Hoe vindt u materiaal om houten stoelen maken. Beslissen over de aard van de stoel u wilt bouwen.

  1. Beslissen over de aard van de stoel u wilt bouwen. Welk type stoel wilt u bouwen? Er zijn vele soorten om uit te kiezen. Barkrukken zijn speciaal ontworpen voor tellers. Comfort is niet de eerste prioriteit van barkrukken. Ligstoelen zijn zeer comfortabel, en ze zijn eigenlijk heel makkelijk te maken. Ze hebben meestal een houten frame, en maakt gebruik van stof als een rugleuning. Andere voorbeelden zijn Adirondack stoelen, tuinstoelen, kromme rug stoelen en schommelstoelen. Al deze hebben verschillende soorten hout. De houtsoort is ook afhankelijk van waar je van plan bent om de stoel te zetten. Stoelen voor buiten gebruik moeten worden duurzamer, zodat het hout die u wilt gebruiken moet kunnen weerstaan ​​verwering. Indoor stoelen, echter, kan het zich veroorloven om een ​​beetje meer delicaat, omdat ze niet gaan door outdoor weersomstandigheden.
  2. Vergeet niet dat meestal, het uiterlijk van uw stoel zal afhangen van het hout dat u hebt gekozen. Traditionele stoelen zijn meestal gemaakt van Western Red Cedar hout. Deze houtsoort is gebruikt door een lange tijd met een goede reden. Het is een hele bos, zowel goed uitziende en zeer sterk. De natuurlijke conserveringsmiddelen aanwezig in Western Red Cedar maken het beter bestand is tegen schade en verval. Het is niet erg dicht, waardoor het zeer gemakkelijk te snijden. Zelfs beginners zullen geen problemen snijden en vormen van dit soort hout. Als het gaat om uiterlijk, lijkt het zeer klassieke en rijk. Het geeft een huiselijke sfeer aan elk type van meubilair. Echter, als je een meer moderne en eigentijdse uitstraling voor uw stoel, redwood is uw beste keuze. Het kan goed bestand tegen de Western Red Cedar in termen van duurzaamheid.
  3. Beslis over uw budget. Hardhout is over het algemeen duurder dan zacht hout en is niet erg aan te raden voor beginners, want het kan heel moeilijk zijn om mee te werken. Je zou kunnen verspillen al je geld aan dure hout zonder dat geweldige resultaten. Voorbeelden van hardhout zijn eik, beuk, esdoorn, kersen, hulst, buxus, en mahonie. Beginners kunnen overwegen het werken met zacht hout, zoals ze zijn minder duur en gemakkelijker om mee te werken. Laat u niet misleiden door de naam. Zachthout niet noodzakelijkerwijs zachter dan hardhout. In feite, sommige soorten hardhout zijn zachter dan zachthout. Probeer het gebruik van variëteiten van naaldhout, zoals onder andere Pine, taxus, of Douglas spar. Ze worden veel gebruikt bij dit proces.

Nadat u uw beslissing

Nadat u uw beslissing, alles wat je hoeft te doen is ga dan naar uw lokale lumberyard. Ze hebben geweldige aanbiedingen voor vele soorten van bossen, en de kans is, zullen ze bereid zijn om u een korting. Het vinden van materialen om uw houten stoelen maken is niet zo moeilijk. Volg deze tips en je zult bouwen in een mum van tijd.