E2a

Hoe wordt airconditioning met freon in een dodge caravan op te laden

Dus je bent met je familie die een road trip in uw Dodge Caravan

Dus je bent met je familie die een road trip in uw Dodge Caravan, en dan opeens, in het midden van uw reis, uw auto airco geeft het op op je. Het is bloedheet en de dichtstbijzijnde werkplaats is niet voor een paar honderd kilometer. Wat te doen? Maak je geen zorgen. Je bent niet de enige die dit dilemma. Veel mensen krijgen hun airconditioning uit het hotel, dat ze niet alles kunnen doen tot ze thuis zijn en ofwel de auto naar een werkplaats of doe het opladen zelf. Het opladen van uw AC met Freon zelf is een beter idee dan iemand anders het werk doen. Het zal niet alleen bespaart u geld, maar het zal ook bespaart u de reis naar de monteur. Lees verder om meer te leren over het opladen van de AC van uw Dodge Caravan met Freon.

Hoe wordt airconditioning met freon in een dodge caravan op te laden. Identificeer de soort koudemiddel die u moet gebruiken op uw auto.
Hoe wordt airconditioning met freon in een dodge caravan op te laden. Identificeer de soort koudemiddel die u moet gebruiken op uw auto.

  • Identificeer de soort koudemiddel die u moet gebruiken op uw auto. Als uw Dodge Caravan jaar van het model is 1993 en ouder, het maakt gebruik van de R12 koelmiddel. Voor modellen vanaf 1994 en op, het maakt gebruik van de R134. Gewoon om zeker te zijn, controleer dan de auto handleiding en zie het type koelmiddel dat uw auto gebruikt. Niet raden. Dit kan leiden tot schade aan uw AC als u de verkeerde koelmiddel.
  • Koop de juiste type koelmiddel voor uw auto. Als je eenmaal hebt geïdentificeerd of u R12 of R134, gebruik dan een kit te kopen bij uw lokale auto-benodigdheden winkel. Het komt in een kit die een blikje Freon, een slang en een drukmeter omvat. Dit moet gemakkelijk te gebruiken. Raadpleeg de handleiding voor het opladen van uw AC.
  • Monteer het opladen kit. Een pin is inbegrepen in de kit en wat het doet is doorboren de kan van freon. Sluit de rubberen slang en manometer in het blik. Draai de meter tegen de klok in om de pin te trekken.
  • Bevestig de drukmeter aan op de lage druk-poort. Open de motorkap van je auto en dat is waar u de lage druk poort te vinden waar u de meter aan te sluiten. Neem nota van de buitentemperatuur. De meter mag niet worden verbonden met de hoge druk poort omdat het kan een explosie kan leiden tot lichamelijk letsel te veroorzaken. Voorafgaand aan het bevestigen van de meter en na, het reinigen van de haven met een doek.
  • Zet de motor van uw auto. Zet de AC op de hoge en te zien hoe warm de lucht is. Draai de meter met de klok mee, zodat de pen zal een gat in het blik. Draai de meter tegen de klok in om de freon in het blik los te maken. De druk op de meter moet overeenkomen met de buitentemperatuur. Dit zal u vertellen of u klaar bent het opladen van de AC. Plaats de dop terug op de lage druk-poort om vuil en puin buiten te houden.


Nu dat je hebt geleerd van de manieren opladen van uw Dodge AC met Freon, hebben een kit altijd verstopt in uw compartiment voor die momenten waarop je AC niet werkt. Waar je ook bent, kunt u altijd opladen. Zorg ervoor dat u het juiste type koelmiddel voor uw auto hebben.