E2a

Hoe wordt mondharmonica spelen

Net als alle instrumenten

Net als alle instrumenten, mondharmonica oefening nodig en enthousiasme te beheersen. Ze zijn te vinden in vele verschillende stijlen. De meest voorkomende is de diatonische harmonica, die soms wordt genoemd een blues harp. Het heeft een totaal tien holes. De eerste vier gaten worden gebruikt om akkoorden te spelen en de volgende zes worden gebruikt om enkele noten te spelen. Diatonische mondharmonica bestaan ​​uit een basis-majeur-toonladder. Met meer geavanceerde technieken, kunt u in de toelichting die niet voorkomen in de schaal. Diatonische harmonica zijn er in vele verschillende schalen, variërend van zeer hoog tot zeer laag.

Een andere stijl van harmonica is de chromatische mondharmonica. Deze mondharmonica kan spelen een hele chromatische toonladder (alle notities, met inbegrip van kruizen en mollen), met behulp van knoppen, in plaats van het spelen van techniek.

Hoe wordt mondharmonica spelen. De eerste twee termen waarmee je nodig hebt om vertrouwd te raken zijn "blow" en "te trekken." blow verwijst naar het proces waarbij een nota van uitademen door de harmonica.
Hoe wordt mondharmonica spelen. De eerste twee termen waarmee je nodig hebt om vertrouwd te raken zijn "blow" en "te trekken." blow verwijst naar het proces waarbij een nota van uitademen door de harmonica.

Vaak gebruikt in Aziatische muziek, tremolo harmonica hebben twee rijen gaten die tegelijkertijd worden gespeeld om een ​​twijfelende toon.

De laatste soort harmonica is de orkestrale harmonica, die verschillende soorten professionele doeleinden gebruikt omvat. Deze gebruiken messing riet tot een grotere reeks noten te produceren.

 1. Om te beginnen, de aanschaf van een diatonische harmonica in een midden-bereik, zoals C-majeur. De meeste harmonica zijn relatief goedkoop, maar je moet genoeg besteden dat je harmonica is makkelijk om te spelen.
 2. De eerste twee termen waarmee je nodig hebt om vertrouwd te raken zijn "blow" en "te trekken." Blow verwijst naar het proces waarbij een nota van uitademen door de harmonica. Vestigen op is om een ​​noot te spelen door het inademen van.

  Net als alle instrumenten. Wanneer u deze toonladder spelen.
  Net als alle instrumenten. Wanneer u deze toonladder spelen.

  Met behulp van gaten vier tot zeven, moet u in staat om een ​​C-majeur toonladder spelen in op deze manier: op hole vier, klap, dan trekken (noten C en D). Op hole vijf, herhaal dit proces (de noten E en F). Ga verder in dit patroon voor gaten zes en zeven. Je hebt net gespeeld een schaal! Oefen deze schaal tot je kan gemakkelijk spelen, bewegen alleen de mondharmonica te verplaatsen van het ene gat naar het volgende, nooit je hoofd.

 3. Wanneer u deze toonladder spelen, speel je in wat bekend staat als de eerste positie. Spelen klap notities in eerste positie op een diatonische harmonica in C-majeur zal produceren merkt op dat zijn allemaal binnen het C majeur akkoord. Eerste positie omvat alle van de klap noten in het midden gebied van de mondharmonica.
 4. Meer geavanceerde harmonica-spelen gaat spelen in tweede positie. Dit omvat het grootste deel van de loting noten aan de lage kant van de schaal van de harmonica's. Deze aantekeningen zijn allemaal een reine kwint boven notities van de C majeur toonladder's. Merkt op dat een reine kwint uit elkaar altijd samen goed klinken, zonder dissonantie. Deze tweede positie notities zijn makkelijker te buigen, dat is de reden waarom de tweede plaats is prominent aanwezig in blues-stijl muziek.
 5. Zodra u vertrouwd bent met single-note spelen in eerste positie, proberen om een ​​aantal noten te buigen op de tweede plaats. Vanwege de manier waarop het riet liggen in een harmonica, kan notities alleen naar beneden worden gebogen, niet omhoog. De methode die wordt gebruikt om noten te buigen is verschillend voor elke persoon. In zijn meest elementaire vorm buigen bestaat uit eenvoudig de hoek van de lucht als het de harmonica. Experiment en doen wat werkt voor jou, dan is dus herhaal het dat je de volgende keer hoe je het deed herinneren.
 6. Bij het leren om harmonica te spelen, een aantal elementaire instrument-playing technieken in gedachten te houden. Ademen gebeurt altijd vanuit je middenrif, niet je borst. Borst-ademhaling ontstaat een dunne, piekerige geluid. Je kunt je adem ook behouden voor lang meer als je inademt uit uw maag. Als je problemen hebt met deze, doe wat ademhalingsoefeningen: adem in voor een telling van vier, controleren om ervoor te zorgen dat uw maag groeit, niet je borst. Vervolgens ademt een telling van acht, waarbij de hoeveelheid lucht in overeenstemming uitgeademd.
 7. De beste manier om te leren hoe om te improviseren op harmonica is om te luisteren naar cd's van artiesten die je leuk vindt. Merk op hoe ze improviseren, maar probeer niet om ze te kopiëren. Creëer je eigen stijl.

Er zijn veel meer geavanceerde technieken om harmonica-spelen

Er zijn veel meer geavanceerde technieken om harmonica-spelen, maar eerst oefenen deze basics. Wanneer u zeker voelen in deze gebieden, start de aanpak van de meer geavanceerde dingen. Binnenkort zult u worden jammen met gemak!