E2a

Hoe wordt olie pastel techniek te leren

Er zijn zoveel technieken voor het maken van olie pastels - het zou bijna onmogelijk zijn, en onnodig, om ze allemaal te leren voor het begin van. Integendeel, het is verstandig om enkele basistechnieken te leren kennen en vervolgens door oefening, studie en experimenten te leren.

Dus, laten we beginnen.

Voorgestelde instrumenten voor olie pastel werk zijn onder meer uw oppervlakte (ik stel voor te beginnen met papier voor aquarel), een olie pastel set (student sets zijn een goed begin), en een paar mengen / schrapen tools zoals mengen stokken en een paletmes. Begin altijd uw pastel werk met een potloodschets. Dit zal u helpen het plannen van uw technieken, dat is een belangrijke sleutel tot succes in oliepastels.

Zodra u uw sketch

Hoe wordt olie pastel techniek te leren. Zodra u uw sketch.
Hoe wordt olie pastel techniek te leren. Zodra u uw sketch.

Zodra u uw schets, kunt u beginnen met het aanbrengen van de olie pastels. Gebruik lagen van olie pastel geven u meer controle over de intensiteit en de textuur van uw pastelkleuren. Deze techniek geeft diepte.

Een andere techniek voor het aanbrengen van olie pastels is het gebruik van slagen dat de afgewerkte look die u wilt passen. Gebruik bijvoorbeeld korte lineaire slagen voor kort gras of ruwe oppervlakken. Aan de andere kant, lange natuurlijke strepen werken goed voor een vloeiende look (zoals lang haar of een gladde stof).

Shadowing met pastels voor de afmeting kan worden gedaan met technieken als korte arcering, of gewoon glad, gemengd arcering. Hoe dan ook, kies eerst tinten pastels vergelijkbaar met de basiskleur en kan aan de rand van het object, tegenover de plaats waar de lichtbron moet zijn. Je kunt veel gemakkelijker te werken in toenemende mate donkerder tinten dan naar een gebied te verlichten zodra het te donker is.

Een andere belangrijke olie pastel techniek wordt schrapen

Een andere belangrijke olie pastel techniek schrapen. Voor drastische kleurveranderingen aan een gebied, gebruikt u een scherpe rand om gewoon af te schrapen zo veel mogelijk van de bestaande kleur, en breng de gewenste oliepastel. Op deze manier houdt kleuren van het krijgen van "muddy" door het te mengen met de vorige lagen. Op een donkere kleur vervangen door een lichtere, probeer schrapen zoveel mogelijk van de donkere pastel uit en bedekken met een dunne laag witte pastel voordat de gewenste kleur. Een ander effect / techniek in oliepastels met schrapen is graffito *, waarbij een scherpe lijn wordt geschraapt in de bestaande pastel kleur, het creëren van een licht-gekleurde lijn (zoals de aders in een blad). Schrapen kan ook worden gebruikt in gebieden met intense kleur te verzachten of geven een "fuzzy" effect.

Een andere belangrijke olie pastel techniek wordt schrapen.
Een andere belangrijke olie pastel techniek wordt schrapen.

Er zijn vele andere technieken voor oliepastels zoals dunner / verzachten van de pastels met terpentine (zijn hetzij uit de zacht geworden pastel stick, of met een borstel) voor verschillende effecten, en nog veel meer. Vergeet niet dat succes met het leren van oliepastel technieken wordt geleverd met de praktijk en ervaring, dus wees niet bang om verschillende technieken, oppervlakken en gereedschappen te proberen. Als je zou echt graag uw nieuwe talenten te nemen naar het volgende niveau, overweeg dan inschrijven in een online kunst-klasse of twee. En de meeste van alle veel plezier!