E2a

Hoe wordt portretfoto's te nemen

Zelfs als u het nemen van foto's van een familie picknick, of een verjaardag van een van je vrienden, kun je prachtige foto's, of u nu binnen of buiten. Portretfotografie kan een mysterie voor velen, en velen van ons die naar onze portretten genomen op studio's zijn onder de indruk van de goed verlichte, mooie zelf zien we in de gedrukte producten die we voor betaald. Er is geen noodzaak om te worden ontmoedigd door de gedachte van het nemen van een portret. Ook u kunt beslissingen nemen over dit soort foto, en het ontwerpen van een beeld dat veel positieve feedback verzamelt. In dit korte artikel zullen we leren over camera-instellingen, verlichting, kadrering en compositie, en poseren onderwerpen.

Stap 1

Hoe wordt portretfoto's te nemen. Stap 1.
Hoe wordt portretfoto's te nemen. Stap 1.

Professionele fotografen gebruik maken van de standaard f8 diafragma om de foto's die u ziet in modebladen te nemen. Veel studio fotografen ook gebruik maken van f8 als hun standaard opening. De reden waarom is dat deze opening voldoende details van de persoon en de kleren die ze dragen, zodat het beeld is alles scherp vangt. Echter, als je wilt artistieke foto's te maken, kunt u gebruik maken van grotere diafragma's zoals 5.6f. Enkele andere fotografen gebruiken 2.8F speciaal voor close-ups, voor al het andere, maar de ogen vervagen in hun foto. Bredere openingen is de achtergrond wazig en maak een zacht portret, met een bepaalde vorm van stemming. Voor familie groepsportretten, is het verstandig om in ieder geval 4.5f te gebruiken, zodat iedereen de ogen zijn scherp. Als de groep de gezichten zijn allemaal in hetzelfde vlak liggen, zullen hun ogen alle scherpe zijn met deze kleinste diafragma. Omdat u het maken van beslissingen over diafragma meer dan bij andere instellingen in de camera, moet je in Aperture Mode. Dit wordt weergegeven door de grote A in de modusknop of indicator op de camera-functie scherm.

Stap 2

Als je in diafragma 2.8F, je hoeft alleen maar een beetje licht om de foto te nemen, omdat de camera lens waardoor er veel licht door de grote opening. Echter, als je wilt ook u scherpe foto's van een persoon en zijn of haar kleren, dan moet je meer licht, zodat een kleiner diafragma, ofwel 5.6f of 8f en hoger. Venster licht kan een mooie licht voor het portret te zijn. Plaats het onderwerp loodrecht op het raam, en je krijgt side-verlichting. Het licht raakt het gezicht van de ene kant en geleidelijk donkerder en donkerder. Dit soort verlichting is dynamisch; zoveel meesters door de geschiedenis heen hebben gebruik gemaakt van deze vorm van verlichting in hun schilderijen. U kunt ook meer ISO binnenshuis, zodat de sensor van uw camera om meer licht op te nemen.

Als u een statief gebruikt, kunt u uw diafragma ingesteld op een breed waarde in een snelle lens, zoals de 85mm 1.4f lens van Nikon of de 50mm 1.2f door Canon, en laat de camera op een lange sluitertijd te nemen. Dit betekent dat de camera in de brand en op te nemen licht langzaam, zodat meer in detail wordt vastgelegd. Als u de camera is ingesteld op langzaam vuur, moet je kijken naar je sluitertijd. Sluitertijd dicht bij 1/30 van een seconde nodig om de stabiliteit scherp zijn, maar als het lukt, het portret is scherp.

Stap 2. Stap 3.
Stap 2. Stap 3.

Een andere manier kunt u uw onderwerp licht is om naar buiten te schieten. Als u vroeg in de ochtend schieten, krijg je zacht, mooi warm licht.

Stap 3

Inlijsten een portret kan een kunstzinnige vaardigheid. Een portret geplaatst in het midden van het beeld meestal niet uitlokken van een positieve reactie van een kijker, tenzij de stemming of het onderwerp van de foto is meeslepend, zoals een gothic thema of een dynamisch geregeld groepsfoto van een boy band.

De gebruikelijke Rule of Thirds zorgt voor een dynamische compositie. Als u verdeel je zoeker in een raster dat is 3 x 3, de snijpunten van de lijnen te vormen "hotspots" omdat het oog reageert enthousiast op deze posities, en de hersenen waarneemt ze als aantrekkelijke posities. Zo kunt u plaatsen het oog van een strakke portret in een van deze hotspots, of plaats het hoofd van het onderwerp in een breder samenstelling in een als u opstelt, dan schieten het schot. Probeer altijd te componeren in de camera, zodat u de hoge resolutie van de foto's genieten ten opzichte van de lage resolutie van een bijgesneden afbeelding.

Stap 4

Als u het onderwerp kan helpen de "interestingness" van uw foto. Dit betekent dat de kwaliteit van uw beeld dat mensen zeggen: "Wow." Poses kan lastig zijn, zoals in modebladen, om interessante grafische kwaliteit te creëren in een beeld. Echter, voor familie portretten, alledaagse poses kan mooi zijn, zoals zitten omlijst door de witte muren van de wasruimte, zittend op de wasmachine, of ingelijste door stroken van wasgoed. Of een kind in een mand of emmer, glimlachend. De lijst kan eindeloos. U kunt dwingende foto's in uw eigen huis. In sommige gevallen, zoals in de mode shots, sommige fotografen niet uit of armen of benen worden bijgesneden, alleen dat de samenstelling is dynamisch en evenwichtig. Echter, als u foto's van de bruiloft van je broer of zus, proberen ervoor te zorgen dat de bruid en bruidegom en familieleden hebben al hun appendages in het frame.


Portretfotografie is iets wat je kunt doen. Of u nu om foto's van modellen of geliefden, kunt u krijgen vaardigheden voor compositie, belichting, poseren, en camera controle, en maken mooie en meeslepende portretten. Als u enkele van de tips hierboven besproken, kunt u transformeren portretten van foto's tot kunst!