E2a

Hoe wordt rijstroken schakelen

Het wisselen van rijstrook is een van de drijvende manoeuvres die je moet beheersen. Het ziet er misschien een stuk makkelijker te doen als de bestuurder meer ervaren. Maar voor een newbie als jij, kan de betrokken concrete stappen blijken te zijn een beetje ingewikkeld te zijn. Neem nooit het wisselen van rijstrook licht. Het kan uw leven gemakkelijk in gevaar brengen. Er zijn een aantal veiligheidsregels die u moet volgen om de tee. Anders worden gebonden problemen ontstaan. Bijvoorbeeld, als u zich niet aan te geven dat u van plan bent om rijstrook te veranderen, kunnen andere bestuurders niet de tijd om goed te reageren. Ongelukken kunnen gebeuren in een oogwenk. Hier zijn een aantal specifieke voorzorgsmaatregelen voor u:

Hoe wordt rijstroken schakelen. Verander nooit rijstroken zonder reden.
Hoe wordt rijstroken schakelen. Verander nooit rijstroken zonder reden.

  • Verander nooit rijstroken zonder reden. Weven in en uit de rijstroken kan gemakkelijk verstoren de doorstroming van het verkeer, zodat je kunt niet zomaar doen het uit een bevlieging. Rijden deskundigen hebben vastgesteld dat vier de situaties waarin het wisselen van rijstrook onvermijdelijk geworden. Manoeuvreer wanneer je baan staat op het einde of bij het volgende kruispunt wordt u gevraagd om naar een andere baan. Cue zelf van rijstrook veranderen als je op het punt om een ​​obstakel of een gevaar benaderen of als de auto voor je rijdt een beetje trager, dat de ingestelde snelheidslimiet. In het kort, kunt u alleen van rijstrook veranderen als er een dringende noodzaak voor u te laten of te verplaatsen veilig naar een andere baan.
  • Volg veiligheidsmaatregelen. Verander nooit rijstroken als er voetgangers, auto's, gevaren of obstakels langs de weg. Vertrouw op uw autospiegels bij het controleren van de achterzijde en de aangrenzende omgeving, zodat u niet hoeft te draaien. Plaats uw autospiegels om u te laten concentreren op de blinde vlekken tijdens het rijden.
  • Leer hoe u de manoeuvre uit te voeren. Zet uw richtingaanwijzer aan, zodat u kunt automatisch de aandacht van de andere weggebruikers over uw wens om regels te veranderen. Het is belangrijk om uw richtingaanwijzer houden totdat u klaar bent met uw rijstrook te veranderen proces. Een enkele beweging of flash van uw richtingaanwijzer zal niet helpen op alle.
  • Bestudeer de beschikbare ruimte. Heeft u voldoende ruimte over te dragen naar een andere baan? Schat de ruimte door een blik op de achteruitkijk-en zijspiegels. Verander nooit rijstrook wanneer de ruimte is niet genoeg, of wanneer de verkeersstroom kan worden verstoord. Je kunt niet verwachten dat de andere voertuigen te versnellen, vertragen, of te wijzigen lane gewoon omdat je gemanoeuvreerd. Vertrouw op je instinct, maar nooit te impulsief.


Wanneer een voldoende ruimte al zichtbaar is

Wanneer een voldoende ruimte al zichtbaar is, zet uw auto wiel licht, zodat u kunt probleemloos overzetten naar de andere rijstrook. Draai nooit je auto wiel sterk of abrupt. Het kan ertoe leiden dat uw auto te rukken en leiden tot een ongeval. Controleer uw snelheid. Kunt u tred te houden met de doorstroom van het verkeer? Hebt u om het te onderhouden? Heeft u te versnellen? Maar je kunt nooit vertragen. Je wilt niet te eindigen botsen met de andere auto's achter je. Zet uw richtingaanwijzer nadat u met succes veranderd rijstroken. Kijk naar de spiegels en krijg je vertrouwd met de nieuwe omgeving. Wijzig uw snelheid, wanneer dat nodig is.