E2a

Leer hoe te schetsen

Als u probeert om de indruk van het echte leven voorwerpen op papier

Als u probeert om de indruk van het echte leven voorwerpen op papier gezet, kan de taak lijkt een beetje overweldigend. Dit hoeft niet het geval zijn, indien benaderd met de eenvoudige weergave van een kunstenaar. Niet een kunstenaar? Geen probleem. Leren schetsen als een eenvoudig.

Wat is een schets?

Een schets is niet een afgewerkt stuk of tekening. Het is de basisvorm, vorm en plaatsing van voorwerpen gemaakt zodanig dat een afgewerkte tekening kan worden gemaakt van het op een later tijdstip. Schetsen tonen vaak weinig detail, maar de vermelding van licht en donker kan een grote hulp voor u zijn wanneer het tijd is om het laatste stukje te creëren. Het toevoegen van eenvoudige details, zoals hints van textuur zal de kunstenaar om zeer gedetailleerd toe te voegen later ook.

Leer hoe te schetsen. Het zien met het oog van een kunstenaar.
Leer hoe te schetsen. Het zien met het oog van een kunstenaar.

Het zien met het oog van een kunstenaar

Ten eerste, kunt u overwegen de basis vormen en lijnen van objecten. Zijn de onderliggende vormen rechthoeken, driehoeken, of cirkels of een combinatie van deze? Bijvoorbeeld, basisvorm van een kap die van een kegel of een driehoek. Iemands hoofd zou een ovaal (bijna eivormig) zijn. Verminder iets wilde worden geschetst aan de meest elementaire vormen voordat u begint.

Hoe groot is tussen de objecten in de tekening

Wat is de grootte relatie tussen de objecten in de tekening? Denk aan de basisregel van het perspectief: hoe dichter het object naar de kunstenaar, hoe groter lijkt. Items in de afstand lijken kleiner en zullen vaak klein lijken als ze op de horizon. Zodra deze problemen zijn in aanmerking genomen, is het tijd om te beginnen.

Schets plaatsing en de grootte

Wanneer u kort contouren of miniatuur schetsen schetsen op kladpapier als referentiepunten voor latere werken, is de grootte en plaatsing van de schets op het papier niet zoveel. Wanneer echter de schets zelf worden omgezet in een gepolijste kunstwerk, kan plaatsing en grootte alles zijn. Groter is beter als schetsen of tekenen van een afgewerkt stuk. Negatieve ruimte (ruimte die niet is opgenomen als een belangrijk onderdeel van de tekening) moet minimaal bij het maken van uw schets. Het item gewenst is om de belangrijkste focus van de tekening zou moeten zijn meestal niet in het dode punt van de pagina, maar compenseren hetzij naar rechts of links. Je moet ook "ground" het op zowel de onder-of bovenste derde van de pagina. Dit trekt de aandacht om het hoofdonderwerp.

Als u probeert om de indruk van het echte leven voorwerpen op papier. Schets plaatsing en de grootte.
Als u probeert om de indruk van het echte leven voorwerpen op papier. Schets plaatsing en de grootte.

Schetsen stijl

Iedere kunstenaar heeft zijn of haar eigen stijl van tekenen. Het gewenste effect van een schets is ongepolijst en ruw. Dus als een cirkel is gewenst voor een bal of oranje, kan men in meerdere regels maken het beeld van een cirkel, die een resultaat thath imperfect is best te maken. Sommige, zoals deze methode omdat het de geest om meer na te denken over de basisprincipes van de objecten in plaats van het instellen van dat item perfect op het papier. Andere schets kunstenaars hebben de neiging om precies te zijn, zelfs in schetsen. Naarmate je meer ervaring, zul je snel leren welke stijl het beste werkt voor jou.