E2a

Papier geometrische vormen te maken

Het maken van 2D-en 3D geometrische vormen uit papier kan leuk en uitdagend te zijn op hetzelfde moment. Omdat Kerstmis dag komt, kunt u deze en hangen aan uw kerstboom! U kunt dit doen met je vrienden en familie. Dit is een geweldige manier om je tijd door te brengen samen en doe iets creatiefs. Na de kerst, kunt u nog steeds gebruik maken van deze als decoratie in je kamer door opknoping deze aan de muur. De materialen die je nodig hebt bij het maken van papier geometrische vormen zijn liniaal, potlood, plakband, schaar en papier. Er zijn verschillende vormen die u kunt maken. Volg de stappen in dit artikel om een ​​papieren tetraëder, octaëder en ster te maken. Een tetraëder is een geometrisch stevig met 4 gelijkzijdige driehoeken als gezichten. Dit wordt ook wel driehoekige piramide. Een octaëder is een geometrische vaste stof met 8 kanten.

Hier is hoe om papier te maken tetraëder.

  • Teken een driehoek. Ontvang een papier en teken een grote gelijkzijdige driehoek. Dit betekent dat alle partijen moeten dezelfde lengte. Gebruik je liniaal en potlood te meten. Als je klaar bent het tekenen van de driehoek, krijgen het midden van elke zijde en markeer deze met je potlood. Sluit de merken zodat het een kleine driehoek in het midden van de grote driehoek vormen. Uw driehoek ziet er nu als het is gemaakt uit 4 driehoeken (boven, midden en 2 onderaan).
  • Knippen en vouwen. Snijd de grote driehoek met een schaar. Vouw de bovenkant driehoek om de basis. Vouw de onderkant driehoeken als goed, zodat de tips zal het uiteinde van de bovenste driehoek te voldoen. Gebruik tape om uw papieren tetraëder te beveiligen.

Hier is hoe om papier te maken octaëder.

  • Teken twee vierkanten. Hier krijg je een papier en het gebruik van uw potlood en liniaal. Teken 2 vierkanten die dezelfde grootte. Verkrijg het midden van het vierkant en markeer een horizontale en verticale lijn. Snijd de 2 vierkanten met een schaar.
  • Vouw de vierkantjes. Haal een van de pleinen en zet deze op de top van de tabel. Houd de rechter bovenhoek van het plein en vouw deze naar het midden. Doe hetzelfde met de andere 3 hoeken, zodat de tips zal ontmoeten in het midden. Stel de gevouwen delen zodat het een piramide zien. Beveilig deze met tape. Doe hetzelfde aan de andere kant plein zodat je nu 2 piramide vormen. Samen Bevestig de basis met behulp van lijm of tape. Zorg dat deze precies op dezelfde plaats. U hebt nu uw papieren octaëder.

Papier geometrische vormen te maken. Teken twee vierkanten.
Papier geometrische vormen te maken. Teken twee vierkanten.

Hier is hoe je een papieren ster:

  • Teken 2 sterren. Klik hier voor de papier en teken 2 identieke sterren. Ontvang een liniaal en potlood lijnen die zal als uw gids te dienen in het vouwen van de sterren te tekenen. Trek een lijn van het ene punt van de ster om de hoek tegenover het. Doe hetzelfde op alle tips en hoeken. Alle lijnen ontmoet in het midden van de ster. Doe dit aan de andere ster ook.
  • Knippen en vouwen. Snijd de sterren met een schaar. Vouw en vouw de ster met behulp van de lijnen als uw gids dan ontvouwen. Doe hetzelfde met de andere ster. Het zal nu gemakkelijker voor u om uw stervorm gebruik van de merken die je gekreukt. Eenmaal gedaan, bevestigt u de sterren met behulp van tape of door het plakken van de randen. Zorg dat deze op dezelfde positie.


U vindt er ook templates online voor het maken van papier geometrische vormen

U vindt er ook templates online voor het maken van papier geometrische vormen. U kunt de vorm die u kiest en vouw het gebruik van de gids. Enchanted learning is een van deze sites. U kunt deze uit te checken als je wilt meer vormen te maken te zien.