E2a

Wat moet ik weten over de elektrische gitaar snaren

Elektrische gitaren zijn een van de belangrijkste instrumenten die worden gebruikt in de populaire muziek, en het is een nietje in vele rockbands. Dus als je wilt je cool factor, waarom niet leren hoe de elektrische gitaar te spelen! Voor meer informatie over de basisprincipes van de elektrische gitaar kennen, zou het te betalen om meer over de elektrische gitaar snaren weet net zo goed. Hier zijn een aantal vragen over deze snaren die je zou willen hebben beantwoord:

Wat zijn de verschillende soorten materialen die ze gemaakt zijn? Er zijn drie soorten van elektrische gitaar snaren, afhankelijk van hun merk: roestvrij staal, zuiver nikkel, en vernikkeld.

De meest populaire vorm onder de drie is de roestvrijstalen

De meest populaire vorm onder de drie is het roestvrij staal, dat een hoge geluidskwaliteit te bieden aan de elektrische gitaar, speciaal met betrekking tot de toon en volume. Ze zijn anti-corrosief, en dus zeer duurzaam. De keerzijde van het gebruik van roestvrij staal, elektrische gitaar snaren is dat ze de vinger lawaai vanwege hun ruwe oppervlak kon produceren. Elektrische gitaar spelers die rockmuziek spelen meestal gebruik van dit soort elektrische gitaar materiaal.

Zuiver nikkel elektrische gitaar snaren worden gekenmerkt door een rijke

Wat moet ik weten over de elektrische gitaar snaren. Wat zijn de verschillende soorten materialen die ze gemaakt zijn?
Wat moet ik weten over de elektrische gitaar snaren. Wat zijn de verschillende soorten materialen die ze gemaakt zijn?

Zuiver nikkel elektrische gitaar snaren worden gekenmerkt door een rijke, gladde, afgeronde geluidskwaliteit, evenals een vintage geluid. Deze snaren zijn flexibeler en zachter aan de vingers dan de roestvrij staal type. Jazzmuziek spelers meestal de voorkeur aan dit soort gitaarsnaar gebruiken.

Vernikkeld elektrische gitaar snaren zijn eigenlijk roestvrij staal

Vernikkeld elektrische gitaar snaren zijn eigenlijk roestvrij staal, maar met een vernikkelde bekleding. Deze dekking is toegevoegd om te voorkomen dat het roesten van de snaren. Ook de nikkeloppervlak helpt bij het verbeteren van de speelbaarheid en vingerafdrukken reduceert ruis. Dit type gitaarsnaar is misschien wel het meest populair onder elektrische gitaristen van verschillende muzikale stijlen en genres.

Wat zijn de verschillende meters

Wat zijn de verschillende maten? De elektrische gitaar snaar gauge, of de diameter, is belangrijk omdat het is degene die de bespeelbaarheid en de klank van de gitaar bepaalt. Beschikbaar gauge categorieën zijn de volgende: super zwaar, zwaar, medium heavy, medium, licht, super licht, en extra super licht.

Een dikkere kan meer gitaar spanning te voorzien

Een dikkere kan zorgen voor meer gitaar spanning, die op zijn beurt zal een harder, en meer gericht geluid te geven. Dit is geweldig als het muzikale stuk vraagt ​​om tokkelen en plukken. Een dunwandige, daarentegen, maakt meer flexibiliteit en resulteert in strings die gemakkelijker te buigen.

Wat zijn de soorten wikkeldraad

De meest populaire vorm onder de drie is de roestvrijstalen. Wat zijn de verschillende maten?
De meest populaire vorm onder de drie is de roestvrijstalen. Wat zijn de verschillende maten?

Wat zijn de soorten wikkeldraad? Hoe de snaren zijn omwonden kan invloed hebben op de bespeelbaarheid en de klank van de gitaar. In termen van het winden, elektrische gitaar snaren zijn ofwel lint-wond, flat-wound, grond-wond, of nylon-afgeplakt.

  • Lint-wond snaren zijn de standaard wikkeling. Ze zijn in staat om een ​​goed volume en toon te produceren, maar het nadeel is dat ze zwaar aanvoelt kan voelen.
  • Flat-wound snaren hebben een omhulsel dat maakt de string zeer glad. Ze sterk verminderen vinger lawaai, en de snaren zijn sneller, maar ze produceren een lagere geluidskwaliteit.
  • Ground-wond gitaarsnaren hebben een gepolijst oppervlak, en ze zijn in staat om een ​​hoge geluidskwaliteit.
  • Nylon-opnames snaren hebben een nylon coating die resulteert in een gladder oppervlak koord. Het produceert een akoestische toon.

Daar heb je het

Daar heb je het! Dit zijn slechts enkele van de dingen die je moet weten over elektrische gitaar snaren. Veel plezier meer over het spelen van de gitaar te leren! Good luck!