E2a

Hoe automatisch vs handgeschakelde versnellingsbak onderdelen te vergelijken

Europeanen nemen het feit dat de meeste auto's verkocht in Noord-Europa een automatische transmissie hebben. Voor de rest van de wereld, hoewel-met name in Europa en Azië-handgeschakelde versnellingsbak auto's hebben de voorkeur. Dit is misschien te wijten aan goedkopere onderhoud, goedkopere initiële kosten, en een algemeen gevoel van controle over het voertuig. Sommige subculturen zelfs van mening dat echte mannen alleen stok rijden.

True genoeg, krijg je meer controle over een handmatige voertuig, en het feit dat je een mechanische koppeling in plaats van een hydraulisch er een hebt zou een efficiëntere overdracht van de macht te verzekeren, en dus lager brandstofverbruik. Het besturen van een standaard transmissie voertuig ook zorgt voor meer dynamische rijstijl, als gevolg van de mate van controle.

Automatische en handgeschakelde voertuigen zijn niet echt een wereld van verschil. De meeste auto's van soortgelijke merk en model hebben meestal precies dezelfde motoren onder de motorkap, dezelfde uitrustingsniveaus en interieurs, en looks. Wat deze apart zijn de feitelijke versnellingsbak en de gekozen versnelling hendels.

Hoe automatisch vs handgeschakelde versnellingsbak onderdelen te vergelijken. Wanneer de auto stilstaat.
Hoe automatisch vs handgeschakelde versnellingsbak onderdelen te vergelijken. Wanneer de auto stilstaat.

Zowel de handmatige als automatische versnellingsbakken bevatten de tandwielen, die de motor verbinden met de transmissie (of de as, zoals in het geval van achterwielaandrijving voertuigen) en uiteindelijk met de wielen. Echter, de overeenkomsten meestal daar te beëindigen, omdat de technologieën voor het schakelen verschillen.

Handgeschakelde voertuigen gebruik maken van een koppeling om de motor los te maken van de wielen bij een neutrale of gestopt positie. Wanneer het koppelingspedaal volledig is ingedrukt, de koppeling pads los te koppelen, en de motor is in wezen losgekoppeld van de transmissie en de wielen. Wanneer het koppelingspedaal gedeeltelijk wordt opgetild, de koppeling pads draaien elkaar door wrijving zogenaamde "wegglijden" en gedeeltelijk overgedragen vermogen van de motor op de wielen, waardoor de auto naar voren (of naar achteren) geleidelijk van stoppositie.

Zodra het koppelingspedaal volledig opgeheven, de koppeling pads gaan volledig, en er is volledige overdracht van de macht van de motor naar de wielen. Hetzelfde proces herhaalt als chauffeur opschakelen als het voertuig versnelt, maar tijdens het lopen, "uitglijden" is niet langer nodig is, zoals men kan direct selecteren versnellingen en schakel de wielen, in de veronderstelling dat de snelheid gekozen versnelling past.

Ongetwijfeld.
Ongetwijfeld.

Op een automatische transmissie, de koppelomvormer de plaats van de koppeling, en tandwielen zijn aangebracht in een planetaire tandwielopstelling. In plaats van een koppeling van de motor met de hand loskoppelen van het wiel, een automatische transmissie auto berust op de overdracht van verzending vloeistof onder hoge druk vanuit de koppelomvormer, om vermogen over te dragen van de motor naar de wielen met turbines aan beide uiteinden .

Wanneer de auto stilstaat

Wanneer de auto stilstaat, de belangrijkste van de turbines van de motor kant van de koppelomvormer nog steeds draaien, maar de transmissie vloeistof is terug omgeleid. Wanneer een auto vanuit stilstand, de belangrijkste turbine stuwt vloeistof in de andere kant, tot de auto begint te lopen. Beide turbines worden meestal elkaar vergrendeld bij snelheden van ongeveer 40 tot 50 mijl per uur, efficiënte energieoverdracht waarborgen.

Qua voertuiginterieurs zou een manuele transmissie voertuig gewoonlijk de versnellingspook op de middenconsole naast de chauffeur. Dit zou worden gemanipuleerd in een H-patroon, en de meeste moderne auto's hebben zes posities, variërend van 1 tot 5 en de achteruitversnelling. Op een automatische voertuig, aan de andere kant zou de keuzehendel zijn Park, Reverse, Neutral, Drive, en Low versnellingen. De keuzehendel kan worden gevestigd op de middenconsole of op de stuurkolom. Sommige moderne automatische transmissies ook een "tiptronic" of semi-automatisch systeem, waarin de controle dat een volledige standaard transmissie bieden nabootst, maar zonder de noodzaak om handmatig koppeling.

Een van de voordelen van de standaard automatische transmissie over gemakkelijker onderhoud. Een automaat is meestal zwaarder dan een manuele een, en door het gebruik van een koppelomvormer in plaats van een koppeling, vaker onderhoud nodig. Een eigenaar moet ervoor zorgen dat hij over adequate transmissie vloeistof te allen tijde, voor de koppelomvormer goed te laten werken.

Ongetwijfeld

Ongetwijfeld, het beste voordeel van een automatische transmissie heeft meer dan handleiding is de drijvende gemak en comfort biedt, met name in lange afstand rijden en stop-and-go-verkeer. Automatics ook het verminderen van de kans op menselijke fouten, zoals het terugschakelen bij hoge toerentallen. De klassieke vraag van de automatische vs handleiding is best beantwoord door de voorkeur van de bestuurder. Als u liever het gemak van onderhoud en extra niveau van controle, dan is handmatig is de beste keuze. Als u het comfort boven alles, dan is automatische transmissie is voor jou.