E2a

Hoe de serpentineaandrijvingen vast op een mercedes benz 190E

Een serpentineaandrijvingen is een multi-rib enkele doorlopende riem die het mogelijk maakt verschillende perifere componenten van de motor van een voertuig, zoals de dynamo, de auto airco compressor, het water en lucht pompen of de stuurbekrachtigingspomp te lopen. De serpentineaandrijvingen wordt geïnstalleerd om de energie van de motor van het voertuig om de componenten. Mercedes Benz de eerste installatie van de serpentineaandrijvingen in hun 190 model auto serie in 1985. Reguliere slijtage en de leeftijd van de serpentineaandrijvingen kan deze los te maken. Hieronder staan de stappen over hoe de serpentineaandrijvingen op een Mercedes Benz190E vast.

  • Open de motorkap van uw auto en kijk na of de serpentineaandrijvingen. Er kunnen uit vier tot zes katrollen geïnstalleerd in uw auto model.
  • Pak twee tegengestelde delen van de serpentineaandrijvingen tussen twee poelies met uw hand. Er moet voldoende spanning daar te zijn. Als je kan brengen de twee delen van de serpentineaandrijvingen dicht bij elkaar, dat wil zeggen dat de riem is heel los.
  • De serpentineaandrijvingen is normaal gesproken zelf-spannen, maar er zijn er die een spanning stelschroef die kunnen worden los-en vastgedraaid op de juiste spanning van de serpentineaandrijvingen handhaven.
  • Controleer alle poelies en hoe de serpentineaandrijvingen is voorzien van schroefdraad om heen. De band kan hebben gleed van een groef van een poelie waardoor het verslappen. De bevestiging van de dynamo kan worden gekraakt en moet worden vervangen. U kunt ook zien wat scheuren langs de serpentineaandrijvingen die ervoor zorgt dat rekken en verliest zijn greep.
  • Ontvang een Mercedes Benz 190E handleiding of kijk onder de motorkap voor het diagram over hoe de serpentineaandrijvingen is gemonteerd op alle poelies. U kunt ook foto's of een tekening maken van hoe het is geïnstalleerd, zodat u kunt een versleten serpentineaandrijvingen goed te vervangen.
  • De riemspanner is kleiner dan de andere schijven maar groter dan die voor de dynamo. Het kan in het midden tussen de krukas en de koelvloeistofpomp poelies of opzij. Geef de bout voor de spanrol een vierde of een halve slag en zet de spanmoer naar links. Dit zorgt ervoor dat de riem los te maken en u in staat zullen zijn om het te verwijderen. Controleer de gehele gordel om te zien of er scheurtjes en rafels, dat kan de reden zijn waarom het is losgeraakt zijn. Reinigen belichte delen om vuil die ook kunnen bijdragen aan de ongelijke spanning verwijderen.
  • Met de serpentineaandrijvingen verwijderd kunt u zich wenden de meeste van de katrollen met de hand. Draai elk een om te zien of er draaien soepel zonder gekraak en zonder al te veel weerstand.
  • Draai de spanning markering aanwijzer totdat deze in lijn met de markering op de plaat. Als de riem is nog in zeer goede staat zet het terug of vervang deze door een nieuwe begin van de spanrol dan volgens het schema. Draai de spanmoer totdat de spanning wijzer is uitgelijnd met de spanning marker en draai opnieuw de bout. Controleer of de serpentineaandrijvingen stoelen zijn goed in de poelie groeven.

Hoe de serpentineaandrijvingen vast op een mercedes benz 190e. Pak twee tegengestelde delen van de serpentineaandrijvingen tussen twee poelies met uw hand.
Hoe de serpentineaandrijvingen vast op een mercedes benz 190e. Pak twee tegengestelde delen van de serpentineaandrijvingen tussen twee poelies met uw hand.

Het is zeer belangrijk dat u regelmatig de spanning van de serpentineaandrijvingen. Als uw auto piept wanneer u het in de ochtend, kans groot dat uw serpentineaandrijvingen los is. De kreet zullen stoppen als de motor wordt heet. Vergeet niet dat wanneer de serpentineaandrijvingen los is, uw auto motor zal stoppen en je zal alleen in staat zijn om uw auto opnieuw te starten als u tot krapte op de serpentineaandrijvingen en / of vervangen. Een goede en constante handhaving zal ervoor zorgen dat uw Mercedes Benz 190E is in top conditie te allen tijde.