E2a

Hoe het voertuig slijtage en beschadiging

Volgens Motor Trend magazine

Volgens Motor Trend magazine, de gemiddelde kosten voor een nieuwe auto is omhoog van 20.900€. De gasprijzen en auto-onderdelen vallen dan niet meer steeds goedkoper op korte termijn niet. Je hebt misschien vastbesloten om uw huidige auto zo lang mogelijk te maken. U kunt verminderen slijtage van uw voertuig door het volgen van deze eenvoudige regels:

Hoe het voertuig slijtage en beschadiging. Regelmatig verversen van olie.
Hoe het voertuig slijtage en beschadiging. Regelmatig verversen van olie.
  1. Regelmatig verversen van olie: De enige en meest effectieve manier om zorg te dragen voor uw auto is om de olie en het oliefilter regelmatig te veranderen. De meeste garanties vereisen dat te worden ververst op een regelmatige basis. Een moderne motor moet goed duren meer dan 200.000 mijl op de juiste wijze verzorgd. Fabrikanten en oliemaatschappijen meestal raden het veranderen van uw olie op 3.000 tot 6.000 mijl intervallen. Controleer uw handleiding om specifieke aanbevelingen te leren voor uw auto.
  2. Lage bandenspanning: Het besturen van een auto met niet goed opgepompte banden afval brandstof, en het duurt een tol op uw banden. Als je rijdt op een te lage bandenspanning, wordt u rijden op alleen het loopvlak in de buurt van de buitenranden van de banden. De resultaten zijn onaangenaam. Uw banden zullen sneller slijten, uw gas kilometers zal lijden, en uw auto handling en remmen zal niet zo scherp. Bij het rijden op een onder-opgepompte band op de snelweg, kan warmte opbouwen, omdat de zijwanden zijn buigen zo veel. Dit resulteert soms in een klapband.
  3. Hoge bandenspanning: Het bedienen van een auto met te hard opgepompte banden is niet echt veel beter dan het rijden met een te lage bandenspanning. Banden die te hard opgepompte kan uitstulping naar buiten, vooral in het midden van het loopvlak. Dit betekent dat uw auto zal rijden op alleen het middelste deel van het loopvlak in plaats van het rijden op de gehele breedte van het loopvlak. Dit veroorzaakt onnodige slijtage van de banden, stijf behandeling, en remwerking verslechteren.
  4. Luchtfilter: Lucht filters verzamelen al het stof en gruis uit de lucht het invoeren van uw motor. Rijden met vuile of verstopte luchtfilters zal verminderen uw auto de prestaties en benzineverbruik. Als je niet kan herinneren de laatste keer dat je veranderd je luchtfilter, het is waarschijnlijk een beetje verleden tijd om het te veranderen. De meeste fabrikanten raden het veranderen van je luchtfilter ongeveer een keer per jaar. Als je op een onverharde weg of een soortgelijke omgeving, moet u overwegen het veranderen van je luchtfilter vaker.
  5. Beschermen tegen weersomstandigheden: zon, wind en regen kunnen grote schade aanrichten op verf van uw auto baan. De beste manier om uw auto lichaam te beschermen is om het onder controle of onder beschutting wanneer niet in gebruik. Af en toe wax van uw auto naar de finish te voorkomen dat oxidatie onder de zon.
  6. Vering: Misbruik maken van je auto tijdens het rijden het zal snel slijtage aan de ophanging. Hard breken en scherpe hoeken zou leuk kunnen zijn, maar ze zijn verschrikkelijk voor je vering onderdelen.
  7. Minimaliseer stationair draaien: Motoren zijn niet ontworpen om te zitten stationair draaien voor langere tijd. Als je gaat om te zitten voor meer dan een minuut of twee, zet de motor af. Uitgebreide stationair draaien kan leiden opbouw te ontwikkelen op de bougies. Dit kan op een van de bougies tot minder efficiënt uit te voeren, dus verspillen gas. Bovendien kan de bougies worden veel sneller vervuild als de opbouw is toegestaan te blijven.
  8. Frequente korte trips: Als u meestal alleen rijdt een paar blokken, probeer achtereenvolgens aan ten minste een paar mijl af en toe. Dit zal helpen de batterij opladen, en het moet ook helpen verbranden dat er geen vocht kan zich ophopen in de uitlaatdemper. Auto's die alleen worden gereden op korte reizen voor langere tijd hebben meer kans op roest te ontwikkelen in het uitlaatsysteem. Dit resulteert meestal in gaten vormen in de uitlaatdemper en uitlaat.