E2a

Hoe kan ik vergeelde koplampen polijsten

Vergeling koplampen teisteren miljoenen auto's

Vergeling koplampen teisteren miljoenen auto's. Je ziet ze elke dag op parkeerplaatsen en op wegen. Als uw auto lijdt aan dezelfde aandoening, kun je beter meteen aan te pakken is. Bewolkt en vergeelde koplampen zijn niet alleen lelijk, ze kunnen ook aanzienlijk verminderen uw visie tijdens het rijden 's nachts. Om dit probleem op te lossen, kunt u kopen een andere set koplampen of schoon te maken en te herstellen van de bestaande koplampen in hun oorspronkelijke staat. Autodealers rekenen ca. 60€ dollars om de koplampen voor u schoon te maken. Echter, als je tijd hebt en een paar eenvoudige tools kunt u de restauratie zelf doen.

  • Bescherm alle gebieden van de auto rond de koplampen. U kunt ervoor kiezen om de koplampen los of laat ze op het voertuig terwijl u werkt. Het is gemakkelijker om te doen de restauratie als u de lampen, maar als je nieuw bent in het werken met auto-reparatie en vinden het misschien moeilijk om de koplampen terug te zetten, zal het waarschijnlijk beter zijn als je laat ze op. Bedek de omringende oppervlakken met automatische tape. Dit moet voldoende zijn om de verf baan te beschermen wanneer u begint te werken met schuurpapier.
  • Verwijder de gele opbouw van het oppervlak van de koplamp. Bereid een emmer water en een spons. U moet deze om de koplamp nat allen door het schuren proces. Hier krijg je een spons en veeg de koplampen voor werkzaamheden aan het met een 800 tot 1.000 schuurpapier. Zand het gebied in cirkelvormige bewegingen. Dompel het schuurpapier periodiek in het water emmer om zich te ontdoen van grit dat slecht kan krassen op de koplamp verder. Doe dit voor ongeveer dertig minuten of totdat alle gele opbouw is afgeschuurd. Het oppervlak zal verschijnen witachtig en de lamp moet een uniforme matte uitstraling hebben.
  • Ga verder nat-schuren van de koplamp met een fijnere korrel schuurpapier. Verkrijg de spons en veeg het geschuurde gebied om het vuil uit de kostbare stap te verwijderen. Breng ongeveer 10 minuten schuren iedere lamp met behulp van de fijnere 1.500 en 2.000 grit schuurpapier. Zorg ervoor dat na het gebruik van de twee bladen, zult u niet langer alle sporen van de gele opbouw en de krassen die je zelf krijgt fijner en lichter te zien. Spoel de lamp en gaan werken op de oppervlakken met de 2.500 grit schuurpapier. Schuur het oppervlak horizontaal voor een paar minuten en dan verder verticaal te wrijven na. Controleer uw werk door toe te staan druppels water te vallen op het oppervlak. Als de druppels beginnen in pareltjes in plaats van verspreid, kunt u stoppen met het schuren.
  • Het geschuurde koplamp. De koplamp ziet er nu voldoende duidelijk, maar het nog steeds een beetje polish nodig hebt om het schijnen alsof het een nieuwe assembly. U kunt de aankoop een plastic polish van uw auto of hardware winkel. Giet een kleine hoeveelheid op een droge poetsdoek. Volg de fabrikant richting te vinden op de fles. Vergeet niet om op kleine gebieden te werken op een moment.

Hoe kan ik vergeelde koplampen polijsten. Bescherm alle gebieden van de auto rond de koplampen.
Hoe kan ik vergeelde koplampen polijsten. Bescherm alle gebieden van de auto rond de koplampen.

Als je eenmaal hebt hersteld uw vergeeld koplampen met hun bijna-originele staat, zorg ervoor dat het oppervlak te beschermen tegen de elementen om te voorkomen dat vergeling weer in de komende zes maanden. Vergeet niet om was aan te brengen op de koplampen telkens als u de auto gewassen en gewaxt. Breng een vorm van UV-beschermer, indien mogelijk. U kunt kopen deze als onderdeel van een restauratie kit voor koplampen.