E2a

Hoe maak je een race go - kart motor te bouwen

Voordat het bouwen van een race-motor voor een go-kart zijn er een paar bepalingen die gemaakt moeten worden. Voor een zal de motor worden gebruikt op een kart die is concurreren in Sprint races die betrekking draaien naar links en rechts of in Oval races waar karts draaien alleen links. Dit is nodig bij het bepalen van het vermogen van de motor, aangezien het in en uit bochten en weer op snelheid snel meer vermogen vereist. Met Ovale racen het is meer een kwestie van de gearing want zodra aan de vraag naar vermogen sneller sterk wordt verminderd.

Hoe maak je een race go - kart motor te bouwen.
Hoe maak je een race go - kart motor te bouwen.

Een andere bepaling is de grootte van de motor te bouwen, omdat skelter wedstrijden zijn voorzien van verschillende klassen die zijn voornamelijk gebaseerd op de cilinderinhoud. Zodra deze bepalingen zijn gemaakt van het proces van het bouwen van de motor komt neer op twee alternatieven.

De eerste is om een nieuwe motor volledig samen te stellen uit een set van onderdelen of motor kit die kunnen worden gekocht via een dealer of zelfs door gerenommeerde online bronnen. Zeker het bouwen van een race-go kart motor op deze manier heeft bepaalde kosten overwegingen en de tijdsdruk, omdat nieuwe motoren zijn prijzig en het kost tijd om volledig te kunnen samenvoegen. Daarnaast is er het testen en aanpassingen aan een race motor dus op deze manier van de motor gebouw is waarschijnlijk meer in overeenstemming met een full-blown professionele race-inspanning.

Het tweede alternatief is het omzetten van een reeds gemonteerde motor om te werken aan een race skelter. Hier worden de middelen voor motoren zijn vrij groot en men kan zo ongeveer elke grootte motor te vinden vanaf 150cc tot 350cc en maximaal samen met tal van reeksen van vermogen van 5 pk tot 30 pk en hoger.

Hoe maak je een race go - kart motor te bouwen.
Hoe maak je een race go - kart motor te bouwen.

Sommige nog steeds vermaken het idee van het trekken van een motor uit een bevoegdheid maaier en bouten aan een go-kart frame. Maar het probleem hier is dat een grasmaaier motor een verticale aandrijving heeft en een racewagen heeft een horizontale aandrijving. De conversie kan worden bereikt, maar het is betrokken en zou waarschijnlijk uiteindelijk kost meer dan het kopen van een horizontale aandrijfmotor en de wederopbouw van het aan de specificaties van een bepaalde competitie klasse aan te passen.

Nogmaals de bronnen voor kleine motoren zijn talrijk en het vinden van een motor die is dicht bij de pk's en de verplaatsing die wordt gewenst is relatief eenvoudig te doen. Er zijn schema's en spec boeken over motoren van alle soorten en maten en het veranderen van de boring en slag op een van deze motoren uit tot een wedstrijd klasse tegemoet is niet een moeilijke onderneming.

Door aan de cilinderkop en het verwijderen van het carter pan men bij de krukas en de verbrandingskamer. De kleppen kan worden verwijderd en gepolijst en de cilinderhulzen veranderd uit aluminium staal. Nieuwe zuigers, krukas lagers en klepgeleiders kan worden geïnstalleerd en dit zal duurzaamheid en levensduur toe te voegen aan de race motor. En zorgt ervoor dat een uitlaatsysteem te voeren met minimale bochten te minimaliseren tegendruk en de efficiëntie van de motor te verhogen.