E2a

Hoe te auto stereo speakers oplossen

Voor sommigen van ons

Voor sommigen van ons, de autoradio is het belangrijkste elektronische apparaat dat we gebruik maken van alle dag. Misschien begint de dag met scores van gisteravond of verkeersinformatie, nieuws of gewoon een aantal van uw favoriete muziek. Misschien luistert naar een boek over tape op de lange rit naar de hut van tante Tilly's in het bos. Ik zou het echt niet weten, ik laat op en zijn niet uitgenodigd voor de cabine sinds die ongelukkige brand incident ... afgedwaald. Hoe je het ook bekijkt, als plotseling het maakte helemaal geen geluid of begon te klinken als een sissende, fuzzy stapel ... fuzzy, sissend spul, zou je verliezen.

Indien een dergelijke verschrikkelijke lot zou overkomen u en uw stereo-installatie, kan het zijn luidsprekers die het geven van je problemen. Hier zijn een paar manieren om te testen uw luidsprekers en andere onderdelen van uw systeem om uw probleem vast te stellen.

Hoe te auto stereo speakers oplossen. Zoek de oorzaak van het probleem.
Hoe te auto stereo speakers oplossen. Zoek de oorzaak van het probleem.
  1. Zoek de oorzaak van het probleem. Het eerste wat je hoeft te doen is erachter te komen of is het zelfs de luidspreker die geeft u het probleem. Zoek de kabel die uw luidsprekers hecht aan uw stereo en versterker. Haal de stekker van de kabel tussen de stereo naar de versterker, waardoor de luidsprekers aangesloten op de versterker. Als er nog steeds een soort van lawaai, dan is de versterker kan de boosdoener zijn. Als er geen is, sluit alles en trek de kabel van de radio. Nu, als er lawaai, dan is het waarschijnlijk de kabel die de bron is. Als dit het geval is, een nieuwe kabel.
  2. Controleer of uw luidspreker is "geblazen." Voor deze moet ik verwijzen naar een artikel dat ik eerder heb geschreven over het onderwerp . Door velen, waaronder mijn moeder, als een van de beste stukken over het onderwerp tot nu toe, het bevat een aantal tips en tests om te zien of u een "geblazen" speaker. Als deze eindigt in het geval, dan bent u van geluk en de noodzaak om de luidspreker te vervangen.
  3. Controleer of uw luidsprekers raakt de grond. Voordat ik verder ga, zorg ervoor dat alle onderdelen van uw auto stereo-installatie zijn geaard, bevestigd aan het chassis. Een luidspreker die raakt de grond maakt een repetitieve bonken lawaai. Om te zien of dit het geval is, koppelt u alle luidsprekers van de versterker. Hier krijg je een luidspreker waarvan u weet dat in goede werkende staat en sluit deze aan elk van de uitgangen, een voor een. Als het geluid blijft, het is de versterker. Als het geluid stopt, sluit de luidsprekers, een voor een tot je hoort het geluid - dat is de slechte spreker.
  4. Controleer of de luidsprekerkabels. Met behulp van een elektronische voltmeter de continuïteit van uw luidspreker kabels te controleren door er een draad aan elk uiteinde van de kabel. Als er een onderbreking in de continuïteit, dan heb je een slechte kabel.
  5. Zorg ervoor dat uw luidsprekers zijn compatibel met de rest van uw stereo-installatie. Heel vaak, luidspreker fabrikanten willen pompen hun capaciteiten. Het probleem is, worden ze misleidend en hun product te zwak is om de macht sommige geluidsinstallaties kunnen uitsturen, af te handelen. Zelfs te weinig vermogen kan schade aan een luidspreker of op zijn minst het slechte geluid.
  6. Controleer of uw luidsprekers goed zijn aangesloten. Een verkeerd gemonteerde luidspreker kan afschuwelijk klinken. De vibratie en zoemende een aantal sprekers te maken zou kunnen simpel worden gestopt door schroeven ze in een beetje strakker. Een goede truc is om wat stof of rubber te gebruiken om te plaatsen in tussen de luidspreker frame en de auto-interieur. Dit creëert een demper om te helpen met trillingen.