E2a

Hoe te vertellen als uw auto luidsprekers geblazen

Uw autoradio is een van die dingen die je voor lief nemen totdat er iets gaat verschrikkelijk mis. Wanneer je in je auto je verwacht te kunnen in te schakelen en uw favoriete zender of CD begint zoals het altijd doet en goed klinken. Als het niet doorgaan of als wat je hoort is anders dan normaal (op een slechte manier), misschien heb je een geblazen of gedeeltelijk geblazen auto luidspreker. Als u nodig hebt om je te vervangen auto stereo speakers , dan moet ik raden je pick-up een kopie van Geheimen van een professionele installateur om te leren hoe om te schakelen van uw oude luidsprekers door nieuwe.

We onderzoeken het audiosysteem in uw auto om te zien of u een geblazen speakers!

Hoe te vertellen als uw auto luidsprekers geblazen. Hoe een luidspreker werkt.
Hoe te vertellen als uw auto luidsprekers geblazen. Hoe een luidspreker werkt.
  1. Hoe een luidspreker werkt. Dit is de korte versie. Een autospeaker bestaat uit een cirkelvormige magneet rond een spoel die is bevestigd aan een kegelvormig membraan. Stroom door de spoel van de speaker. Stroom wordt in dit geval door een versterker in stereo. Dat de huidige plaatsvervangers op een frequentie die hetzelfde is als de geluidsgolven dat gegenereerd en induceert een wisselend magnetisch veld in de spoel. De polariteit van het magnetische veld van de spoel schakelt positief naar negatief, zodat het wordt aangetrokken en afgestoten door de permanente magneet. De spoel trilt, dan is de kegel trilt en wat je hebt is een facsimile van het originele geluid.
  2. Hoe te vertellen als je speaker wordt geblazen door te luisteren. Er zijn verschillende gradaties van "opgeblazen" autoluidsprekers. Een totaal geblazen speaker betekent dat de kegel is gescheiden van de spoel. De kracht van de geluidsgolf "blaast" ze uit elkaar - vandaar de term. Als dit is gebeurd, zal je merken dat er geen geluid bij normale of lage niveaus, of vervormde buzz-achtige geluiden op hogere niveaus. Zorg ervoor dat, als u een equalizer, die alle niveaus zet je op "0" en het saldo naar het midden. Dit zal u helpen te horen dat vertekeningen optreden in het geluid. Als je muziek hoort, maar het is zwaar vervormd, wat je hebt is een gedeeltelijk opgeblazen speaker. Dit betekent dat de kegel is vrij bijna volledig gescheiden van de spoel. In alle praktische, het vrij veel betekent hetzelfde als uw luidspreker waren helemaal ondersteboven en moet worden gerepareerd.
  3. Hoe te vertellen als uw luidspreker wordt geblazen door het testen. Krijg je een elektrische meter - bijvoorbeeld een van de multi-meters die ze verkopen bij uw plaatselijke Radio Shack. Stel het in op ohm (impedantie) te lezen. Zorg ervoor dat uw luidspreker is uitgeschakeld en zet een meter kabel op elk van de twee terminals. Als uw luidspreker wordt geblazen, zal het lezen oneindige impedantie. Als uw luidspreker is helemaal niet beschadigd, leest deze 1.0.
  4. Test door voelen. Als u niet kunt voelen trillingen of dreun uit een subwoofer als het volume omhoog, wordt uw luidspreker waarschijnlijk beschadigd. De grote kegels van car audio subwoofers zichtbaar bewegen wanneer de bas op maximaal staat. Licht Plaats uw vingers op en draai de bas op. Het is niet de meest betrouwbare manier om ze te testen, maar nog een andere optie die je proberen kunt.

De beste om te weten of uw auto stereo speakers een probleem is met behulp van uw oor, vervormde geluiden of de drukte van de conus trillen tegen de spoel zijn de beste indicatoren dat het tijd is om uw luidsprekers te vervangen. Uw monteur of een goede autoradio winkel zal in staat zijn om het werk te doen voor je.