E2a

Verschillende soorten poedercoating

Poedercoating is een type verf coating die niet valt in vloeibare vorm als de standaard verf. Het is een soort schilderen procedure die gebruik maakt van warmte oven om de poederlak smelt. Wanneer het poeder smelt coating, vastzit aan het oppervlak van het voertuig. Deze methode wordt ook als een beschermende coating voor het voertuig.

Poedercoating wordt gebruikt op verschillende oppervlakken, maar wordt meestal gebruikt voor voertuigen, zoals motorfietsen. Er zijn verschillende soorten poedercoating die beschikbaar zijn. Deze kunnen verschillen in de kwaliteit en de prijs. Ook kan het type poedercoating beïnvloeden hoe lang het zal duren op het oppervlak.

Hier zijn de verschillende soorten poedercoating die beschikbaar zijn:

Verschillende soorten poedercoating. Epoxy polyester.
Verschillende soorten poedercoating. Epoxy polyester.
  1. Epoxy. Epoxy is het type poedercoating dat wordt gebruikt voor mechanische objecten. Het is ook bestand tegen corrosie en wordt beschouwd als het beste type van poeder coating voor chemische bestendigheid. Dit type van poedercoating is ook bekend om zijn flexibiliteit en taaiheid. Dit wordt vooral gebruikt voor het interieur toepassingen voor verschillende soorten apparaten die zijn thuis, industriële apparatuur, elektrische componenten en ook gebruikt voor verschillende soorten meubilair en kantoorbenodigdheden. Dit kan een keramische bekleding of een metaallaag of metaal afwerking zijn. Dit type coating kan duren tot een paar maanden voordat het begint te vervagen.
  2. Epoxy polyester. Dit type coating is zeer nuttig voor decoratieve doeleinden of beëindigd terwijl ze tegelijkertijd het object te beschermen, aangezien het ook anti-corrosief. Epoxy polyester poedercoatings worden doorgaans gebruikt voor kantoormeubilair, verschillende soorten apparaten die zijn gevonden in huis, elektrische gereedschappen, industriële rekken en ook industriële apparatuur. Dit type coating kan tot een jaar.
  3. Lage Baker Polyester. Dit type coating is zeer duurzaam. De coating kan dikker dit type poedercoating. Het geeft ook een glanzende afwerking aan het object dat gaat worden geschilderd, en de kleuren niet vervagen zo snel als de andere vormen van poedercoatings. De prijzen van deze poederlakken kunnen van elkaar verschillen. Lage Bak Polyester wordt meestal gebruikt voor tuinmeubilair, ramen en andere elektrische componenten. Dit is ook de beste optie om te gebruiken als u van plan op poedercoaten uw voertuig.

Deze zijn bekend als de drie soorten poedercoating die beschikbaar zijn. Als u van plan bent om poedercoating sommige apparatuur, zorg ervoor dat u het beste type van poedercoating voor de job te kiezen. U kunt contact met iemand bij de bouwmarkt over de verschillende opties die je hebt. Als je gaat om poederlaag een voertuig, kun je gewoon breng het naar een auto winkel of een bedrijf dat gespecialiseerd is in poedercoating voertuigen, zodat u zeker weet dat het poeder coating professioneel wordt gedaan. Als je gewend bent aan het doen poedercoating, kunt u ook zelf doen, maar zorg ervoor dat beschermende kleding, zoals een veiligheidsbril en handschoenen te dragen.