E2a

Hoe je zelfgemaakte fotografie verlichting maken

Experimenteren met verschillende belichting kan een aantal foto's zeer interessant maken. Dit is gemakkelijker te maken met digitale camera's, want je kunt gemakkelijk een voorbeeld van de foto die u net hebt genomen. Een paar jaar terug zou je Polaroid foto's te maken alleen maar om te kunnen wat test shots, dat is heel kostbaar en tijdrovend zijn.

Niet alle foto's kunnen worden genomen met het beschikbare licht

Hoe je zelfgemaakte fotografie verlichting maken. Aan de brede kant van je vak.
Hoe je zelfgemaakte fotografie verlichting maken. Aan de brede kant van je vak.

Niet alle foto's kunnen worden genomen met het beschikbare licht. Sommige onderwerpen moeten worden geschoten binnenshuis, onder kunstlicht. Professionele studio verlichting is erg duur. En fotografie is echt over effectieve verlichting - hoe je het beschikbare licht te controleren en te gebruiken extra licht om uw onderwerp te maken springen letterlijk uit beeld - een maximaal effect.

Voor amateurfotografie, hoef je niet te besteden die veel aan dure fotografie verlichtingsapparatuur. Er zijn een aantal rigs je kunt bouwen door jezelf dat een heel goed resultaat kan opleveren.

De instructies die hier gegeven is voor een lichte tent die wordt gebruikt voor het fotograferen van kleine objecten in een studio.

Materialen die je nodig hebt:

Niet alle foto's kunnen worden genomen met het beschikbare licht. Knip voorzichtig de rechthoeken of vierkanten die u hebt getekend.
Niet alle foto's kunnen worden genomen met het beschikbare licht. Knip voorzichtig de rechthoeken of vierkanten die u hebt getekend.
 • Een grote kartonnen doos, een die met dikkere boord is beter. Een vierkant een de voorkeur.
 • Witte stof, genoeg om de hele doos te dekken
 • Rollen plakband, 2-inch breed
 • Lijmpistool en lijm sticks
 • Meerdere vellen wit Bristol borden, afhankelijk van de grootte van de doos
 • Daglicht lampen of full spectrum lampen - 100W TL-verlichting gevormd als een lamp voor helder, wit licht
 • Bureauwerk lamphouder of clamp-on werk licht om uw daglicht lampen monteren in
 • Schaar, mes, straight-edge metalen liniaal, tape liniaal, potlood

Procedure

 1. Aan de brede kant van je vak, maatregel 2 centimeter van de rand, rondom. Uw doos lijkt nu een tv-scherm met een twee-inch grens. Doe hetzelfde voor de andere kant.
 2. Knip voorzichtig de rechthoeken of vierkanten die u hebt getekend. Run eerst het mes over de hele omtrek met je straight-edge liniaal zodat u een scoringswijzer hebben. Dan verder snijden door aan de binnenkant rechthoek / vierkant verwijderen.
 3. Weggesneden de bovenste flappen van de doos. Laat de bodem van de doos intact.
 4. Mark twee-inch brede stroken op een vel van Bristol raad. Knip 16 stroken met de straight-edge liniaal en hobbymes.
 5. Lijm de Bristol bestuur stroken aan de randen van de doos, binnen en buiten. Maak het lijmen zo glad en zo vlak mogelijk, met name aan de binnenzijde van de doos.
 6. Krijg een ander vel Bristol raad. Meet de breedte van het vak en markeer deze op de Bristol bord en snijd het overtollige. Uw Bristol raad moet zo breed zijn als de doos en langer dan de hoogte van de doos. Zorg dat er geen kreukels op de Bristol bord als je knippen, omdat het zal laten zien in de foto.
 7. Slip het lange eind van de Bristol bord in de doos en laat de onderrand te rusten tegen het voorste onderste rand van het strafschopgebied. Het moet concaaf aan de andere kant. Niet kreukt. Knip welke extra plaat wordt dan steekt uit de top.
 8. Knip een stuk witte stof aan de achterkant van de doos te dekken. Tape de bovenkant eerst en trek het naar beneden een beetje voordat taping de stof naar de bodem van de doos.
 9. Snijd een ander stuk dat de bovenkant van de doos en maak deze stevig rond de zijkanten zal passen. Zorg ervoor dat de stof voldoende is opgerekt, zodat er geen rimpels vertonen.
 10. U dragen lichte tent is nu klaar.

Wanneer u begint met het doen van uw product shots, kunt u uw verlichting bronnen overal positioneren. Het aansteken van de bovenkant van de doos zal het licht als gevolg van de tijdens bekleding diffunderen.