E2a

Hoe kan ik 120 film ontwikkelen

Voordat de dominantie van digitale fotografie

Voordat de dominantie van de digitale fotografie, werd film voornamelijk gebruikt voor fotografie projecten. Veel deskundigen zeggen dat film fotografie is veel beter dan digitale en dat als je die wensen om dabble in fotografie, je moet leren om beelden vast te leggen in de film. Maar het leren film fotografie is nog niet alles, je moet ook weten hoe je je eigen film te ontwikkelen. Hoewel er zijn bedrijven die de film zal ontwikkelen voor u, het is veel beter als je ervaar het zelf. Vergeet niet: Niets te vergelijken met de vreugde bij het zien van het beeld plotseling het nemen van vorm. Enthousiast om het te doen? Hier is een gids.

  • Bereid alle materialen. Vergeet niet dat je gaat werken in een donkere kamer, dus je moet beschikken over alle materialen voorbereid en door sluiten. In het bijzonder, moet je een tank, haspel (kunststof en staal), ontwikkelaar, stopbad, fixeer, timer, blikopener en een schaar.
  • Laad de film. Eerst moet je uit te schakelen alle lichten. Een volledig donkere ruimte is essentieel in de ontwikkeling van de film. Als u niet beschikt over een donkere kamer om te werken in, kan een badkamer een goed alternatief. Nu, beginnen met het openen van de film canister met een blikopener. Dan, breekt u het papier zegel dat de film stevig vast houdt. Neem het uiteinde van de film en begint te voeden op de haspel. Verder rollen van de film tot zijn geheel wordt toegevoerd aan de spoel. Vergeet niet dat dit een lastig ding om te doen in volledige duisternis, dus het zal als je eerste training te helpen met een belichte film onder het licht.
  • Plaats de spoel in de tank. De film is nu klaar voor verwerking, zodat zet de spoel in de tank en zorgvuldig Het deksel. U kunt nu de lichten aan. Giet water in de tank en laat het daar voor ongeveer vijf minuten. Na deze, gooi het water.
  • Zet de ontwikkelaar. Je moet eerst verdunnen de ontwikkelaar in het water. De hoeveelheid water hangt af van de tijd de ontwikkelaar moet in de tank. Dus je moet de film pakket eerst te controleren dat de aanbevolen tijd. Toen reeds verdund, giet de ontwikkelaar in de tank. Stel uw timer. Schud de film tank elke minuut. Doe dit door zetten het op zijn kop en weer voor ongeveer 20 seconden. Zodra de timer alarm, giet de ontwikkelaar uit.
  • Giet stopbad. U kunt een stopbad chemische als u verkiest. Maar als je wilt om een paar dollars te besparen, kunt u gebruik maken van water als stopbad. Giet het in de tank en laat het voor een minuut. Schud de film tank een beetje weg te wassen de resterende ontwikkelaar. Vervolgens laat u de tank van het water.
  • Gebruik de fixer. Giet de film fixer in de tank. Vervolgens laat het de aanbevolen tijd in de filmverpakking. Schud de fixer elke minuut. Na de aanbevolen tijd, giet de fixer uit.
  • Spoel de film. Vul het reservoir met water en u kunt aan ageren voor ongeveer 30 seconden. Tap het water af en vul de tank. Herhaal dit proces. Doe dit herhaaldelijk tot de film is schoon.

En tot slot de spoel uit de tank

Hoe kan ik 120 film ontwikkelen. Bereid alle materialen.
Hoe kan ik 120 film ontwikkelen. Bereid alle materialen.

En tot slot de spoel uit de tank. Dan, voorzichtig afrollen van de film van de reel. Met behulp van clips, hang de film te drogen. De film is volledig ontwikkeld en gebruiksklaar is na twee tot acht uur.