E2a

Hoe kan ik een 10 liter zoetwater aquarium schoon te maken

Een 10 liter zoetwater aquarium gaat om een veel onderhoud inspanning regelmatig. Met zijn grootte, je moet het schoon te maken ten minste tweemaal per maand. Wees een verantwoordelijke eigenaar vis en volg de stappen in het houden van hun leefomgeving schoon:

Hoe kan ik een 10 liter zoetwater aquarium schoon te maken. Verzamel de materialen binnen handbereik.
Hoe kan ik een 10 liter zoetwater aquarium schoon te maken. Verzamel de materialen binnen handbereik.
  • Verzamel de materialen binnen handbereik. Dit is een belangrijke stap, omdat je niet kunt veroorloven enige vertraging in deze activiteit. Houd de tijd van uw huisdieren 'leefgebied verstoring tot een minimum. Het bespaart zeker een hoop tijd als je klaar uw materiaal binnen handbereik als je verder gaat met uw werk. De benodigde materialen zijn de volgende: papieren handdoek, sifon, tankwand scrubber, dechlorinator, en een emmer.
  • Koppel de hele tank van de bron van elektriciteit. Haal niet alleen de tank, maar alle apparatuur binnen dat elektrische energie gebruikt, zoals het filter, verlichting en verwarming. Dit zal ervoor zorgen uw veiligheid terwijl u het reinigen van de tank.
  • Reinig de waterfilters. Maak de filter van de rand van de tank. De werkwijze voor het reinigen van de filters is afhankelijk van het soort filter model u. Controleer uw gebruikershandleiding voor specifieke instructies voor het reinigen van uw filter model. Voor mechanische filters, net het legen van de resterende inhoud in de gootsteen en wrijf de behuizing en buizen met water en zeep. Goed afspoelen. Gewoon wassen van de gloop van de spons met je handen onder stromend water, maar als het te vuil is, moet u overwegen deze te vervangen door een nieuwe. Het dragen van handschoenen voor deze activiteit is optioneel. Leg de onderdelen nadat u tevreden bent met de netheid.
  • Schrob de zijkanten van de tank. Het is belangrijk niet te gebruiken zomaar een reinigingsoplossing. Het kan nadelige gevolgen hebben voor uw vissen de gezondheid en kan zelfs leiden tot de dood. Koop een tankwand gaswasser of een algen schraper uit de dierenwinkel. U zult versteld staan hoe snel de algen en accumulatie in de bodem kan loskomen van het glas. Wanneer schrobben voor het externe deel van de tank, dan kunt u gebruik maken van een doek bevochtigd met water alleen. Als u denkt dat het water is niet genoeg, er zijn beschikbare vis-veilige reiniging oplossingen die je kunt kopen bij elke dierenwinkel merchandise winkel.
  • Hevelen wat water uit de tank. Bepaal hoeveel water u kunt verwijderen. Dit zal in het algemeen afhangen van uw vissen 'gezondheidstoestand. Strikt genomen, kun je nooit meer bedragen dan het verwijderen van 20 procent van de hoeveelheid water in de tank. De vissen kunnen erg gevoelig zijn voor veranderingen in hun omgeving. Laat een bedrag dat nog zal worden comfortabel voor hen. Het gebruik van een sifon om het water uit te verwijderen hangt af van welke soort je hebt. Er zijn verschillende manieren om een afzuigen effect te creëren, is het het beste om gebruik van de handleiding die bij uw sifon. Ondertussen kan je het gebruik van je duim effectief in het creëren van de nodige zuigkracht. Dompel de gehele lengte van de hevel in het water. Plaats uw duim op de opening van het kleinere uiteinde. Laat die rand in de emmer, en verwijder je duim. Als dit niet werkt, ga dan terug naar specifieke instructie die komen uit alle sifon aankoop. Wees extra voorzichtig en laat geen steen of vis met behulp van de sifon zuigen!
  • Duik door de resterende materiaal aan de onderkant van de tank. Sommige puin en afval af te wikkelen op de bodem van de tank, moet u kiezen tussen de rotsen, grind en zand om handmatig verwijderen deze afvalstoffen. U kunt ook gebruik maken van de sifon te zuigen sommige bedragen van het vuil op.
  • Bereid het water moet worden gebruikt voor het vullen van de tank. Vul de emmer met schoon water en voeg een druppel van het dechlorinator om het veilig te maken voor de vissen. Wacht een paar uur voordat u het weer in de tank.
  • Haak alle apparatuur terug en sluit het. Hervat de normale werking van de tank, en geniet van een duidelijker beeld van de vissen en de vissen 'omgeving van de buitenkant.

Diligent naleving van uw schoonmaak schema is van vitaal belang in het houden van uw vissen gezond en veilig voor de schade veroorzaakt door te veel ophoping van verschillende gifstoffen in het water.