E2a

Hoe kan ik zelfgemaakte klei bloempotten maken

Sieraden maken tips om uw eigen bloempot ambacht

Ben je ooit in het tuincentrum van een winkel en vroeg zich af hoe ze die terra cotta bloempotten te maken? Nou, als je, hier zijn enkele eenvoudige stappen over hoe je je eigen tuin aardewerk te maken. Zolang je niet bang bent om een beetje rommelig te krijgen en bereid zijn om een beetje plezier te hebben, het is een eenvoudig proces.

Hoe kan ik zelfgemaakte klei bloempotten maken. Voorbereidende stappen voor het starten projecten.
Hoe kan ik zelfgemaakte klei bloempotten maken. Voorbereidende stappen voor het starten projecten.

Er zijn twee verschillende manieren waarop een bloempot kan worden. Beide processen worden hieronder toegelicht, maar eerst ...

Voorbereidende stappen voor het starten projecten:

 1. Het verkrijgen van de Klei - Het eerste wat je moet doen is de aankoop de klei die u wilt gebruiken. Om dit te doen, zoekt u een kunst benodigdheden winkel, ambachtelijke winkel of leraar levering winkel in uw omgeving. Veel van deze plaatsen zal niet de klei in voorraad - maar als je geluk is gelijk, ze kunnen. Meestal moet je een beetje planning te doen, en hebben de winkel bestellen de klei voor je. U heeft uw keuze uit twee soorten klei: regelmatige grijs en terra cotta. Terwijl u kunt regelmatig grijze gebruiken voor dit project, terra cotta is de betere keuze. Dit komt omdat de terra cotta klei zit vol met kleine korrels die het mogelijk maakt om te ademen; planten in deze potten zijn vaak groter en gezonder. De terra cotta klei misschien een beetje duurder dan de grijze, maar het is de moeite waard voor gezondere planten!
 2. De voorbereiding van de klei-Prepping de klei is de eerste belangrijke stap in een aardewerk project. Gebruik deze pottenbakken tips om je slag te gaan. Ten eerste, moet u uw klei te kneden.
  • Om te beginnen kneden uw klei, trek een flinke hap uit je tas. Houd rekening met de grootte van de bloempot die u wilt maken. Een brok gewoon groter dan past in uw hand zal waarschijnlijk voldoende zijn. Nu beginnen de klei rollen rond in je handen en op de tafel, net zoals u zou doen met brooddeeg. Het idee hierachter is om alle van de luchtbellen uit de klei om een luchtzakken te voorkomen na uw klei wordt gedroogd en gebakken. Zodra je het gevoel dat je deel van klei is luchtbel vrij, bent u klaar om te verhuizen naar de volgende stap.
  • De volgende stap is zelf slip. Hier krijg je een kom water (het moet ongeveer half vol). Bereiken in je tas eens en trek een handvol klei. Moet ook een vork klaar voor het mengen. Neem de klei en plaats deze in de kom, en neem dan de vork en squish en meng dit tot de klei en water maken een beetje klei soep. Dit heet slip en zal gebruikt te klonteren de klei coils of platen. Vergeet niet om uw slip vochtig te houden gedurende de bouw van uw bloempot.

  Nu bent u klaar om te beginnen met het maken van uw bloempot!

De klei plaat bloempot

 1. De eerste stap in het maken van de plaat bloempot is om te beginnen het uitrollen van uw eerste plaat. Neem elke vorm van deegroller - hoewel hout werkt het beste - en begint te rollen en afvlakking uw klei, draaien in een plaat die is ongeveer een kwart centimeter dik. Een beetje dikker is oke als dat is uw voorkeur.
 2. Zodra u een aanzienlijke hoeveelheid klei uitgerold, kunt u beginnen te snijden uw platen. Te snijden kunt u eenvoudig een boter mes of iets dergelijks te gebruiken (het hoeft niet te worden te scherp).
  • Het eerste wat je wilt knippen is de onderkant van je bloempot. Traditioneel zal dit rond, maar het kan vierkant. Als je eenmaal hebt gesneden en besloten om op een formaat voor de bodem, kunt u beginnen te snijden van de zijkanten.
  • Nu bent u klaar om knip de zijkanten. Dit kan gedaan worden in een grote plaat, tenzij u het maken van een vierkant, in dat geval, elke zijde zal zijn gescheiden. De onderkant van de zijkant moet net iets meer dan de omtrek van de bodem.
   Sieraden maken tips om uw eigen bloempot ambacht. De klei plaat bloempot.
   Sieraden maken tips om uw eigen bloempot ambacht. De klei plaat bloempot.

   In plaats van de lange zijden van de kant plaat gaat recht omhoog als een vierkant, moeten ze iets naar buiten hoek. Het is volledig een persoonlijke voorkeur, maar de hoeken moet tussen 35 graden en 45 graden, afhankelijk van de grootte u gekozen. Hierdoor kan uw pot aan de kant om uit te breiden van de verderop in de pot je gaat, in de klassieke bloempot stijl.

  • Het laatste stuk uit te snijden is optioneel. Veel bloempotten traditioneel een lip die zich uitstrekt over een kwart van een inch en is ongeveer een centimeter lang. De grootte zal afhangen uiteraard van de grootte van de pot. De lengte van de lip moet net ongeveer een achtste van een inch tot een kwart inch langer dan de bovenkant van de bloempot kant.
 3. Start het zetten van uw klei bij elkaar. Voor dit proces moet u een vork en de slip die u hebt gemaakt in de vorige stap. Met het oog op de bouw van uw pot te voltooien, moet u uw klei scoren. Hier zijn de stappen om te scoren en de bouw van uw bloempot:
  • Ten eerste, neem de ronde bodem die je hebt uitgeknipt. Neem vork en begint te krassen lijnen rondom de rand van de bodem. Als u klaar er een grens van kraslijnen rondom de zijrand van de bodem. Na deze neemt u de kant die u hebt gesneden, en leg het met de binnenkant gedeelte naar boven. Begin het scoren van een halve centimeter rand rond de onderkant van de kant. Zodra ze bij elkaar staan, zult u merken dat de randen van de kant overlap. Dit is waarom je moet een rand van lijnen scoren op en neer de zijkanten ook. Houd de kant en simuleren hoe het eruit zal zien wanneer afgerond. U moet de binnenkant van de rand en de buitenzijde van de andere scoren.
  • Nadat u hebt gescoord uw stukken, dan moet u nu de slip die u eerder hebt gemaakt. Neem uw vinger of de vork en beginnen de slip gezet over het scoorde lijnen van de bodem van de pot. U zult willen toepassen ongeveer een kwart van een centimeter dik. Als u het toepast deze dikke, moet je alleen maar hoeft te gelden voor de bodem en niet de zijkanten. Nadat de slip wordt toegepast, de kant plaat en deze om de bodem. Wanneer geplaatst, drukt u stevig op met uw vingers rondom de grenzen die zijn gescoord. De slip treden in de scoorde lijnen, houdt vast, en als je eenmaal hebt gedrukt beide stukken klei stevig tegen elkaar de slip zal fungeren als een cement, stevig vastzetten beide stukken.

   Doe nu hetzelfde met de zijkant. Bevestig beide kanten van de zijkanten met behulp van slip en druk van uw vingers. Zodra de bodem en de zijkanten zijn beveiligd met de scoren en uitglijden, moet u beschikken over een solide structuur voor uw pot.

   Strijk de slip dat is uit geduwd door de randen van de platen met je vingers. Het kan nooit kwaad om een kleine kom met water ter beschikking om uw oppervlakken vochtig. Ga verder naar de randen glad te strijken totdat ze eruit zien zoals u ze wilt hebben. Dit gedeelte is alleen voor esthetiek, dus het is allemaal jouw beslissing hoe nauwkeurig je wilt kijken. U kan nodig zijn om een beetje water te gebruiken om uw slip vochtig te houden gedurende dit proces, dit zal de klei geven en zet een vlotte en frisse look. Het kan nodig zijn om een beetje extra tijd het effenen van de partij te kiezen, omdat de overlapping zal een oneffen oppervlak veroorzaken. Een zachte spons kan worden gebruikt om een glad oppervlak.

  • Sluit de lip op de bloempot. Ook dit gedeelte is optioneel. Als u kiest voor een lip toe te voegen, moet deze aangesloten worden op dezelfde manier gecementeerd samen de andere twee stukken. Denk eraan om voldoende slip te gebruiken om de lip te bevestigen. Het kan altijd worden weggeveegd en / of gladgestreken na de bouw wordt gedaan.
 4. De laatste kleine stap te voltooien is snel en ook optioneel. Het is vaak gebruikelijk om een klein rond gat in de bodem van de pot hebben. Dit wordt gebruikt voor de afwatering Om het gat te maken, neem je mes en snij een cirkel aan de binnenkant van de pot. Proberen het gat te houden op ongeveer 1/2 "in diameter.
 5. Laat uw bloempot te drogen voor ten minste 48 uur. Terwijl de klei droogt, moet u goed in de gaten te houden op. Zorg ervoor dat uw klei niet begint te kraken. Als het begint te kraken in de eerste 12 tot 24 uur, kan uw klei nog nat genoeg voor u om de scheuren met water en slip te herstellen. Na die tijd, moet je niet toe te passen water of slip aan de gedroogde klei. Het zal niet werken voor reparaties en eventuele scheuren u hebt gemist zal er permanent. Dit is de reden waarom het is echt belangrijk om een oogje houden op het voor de eerste paar uur.
 6. De laatste stap is het vuur je pot. U moet het vuur in zoiets als een oven. Een oven is in feite een grote oven, waar klei wordt ontslagen. Ovens kunnen worden gekocht door middel van kunst aanbod winkels, maar ze kunnen worden prijzig. Als u liever niet uw eigen oven te kopen zijn er andere opties. Middelbare scholen, college kunstprogramma's, en de lokale aardewerk verkooppunten soms ovens dat de publieke vuren tijden. Bel rond uw omgeving om te zien of u kunt de toegang tot een oven te krijgen door middel van een van deze organisaties.


De Coil Flower Pot

 1. Om uw rol bloempot beginnen, neem een handvol klei afbreken een klein beetje en worden rollen in je hand. Rol het in je handen en rol deze op de tafel. Doe dit herhaaldelijk en beginnen te rollen van klei ongeveer 6 centimeter lang en een kwart inch tot een halve centimeter in omtrek te creëren. Het is het beste om ongeveer 10 spoelen in een tijd, dit zal helpen u ervoor zorgen dat ze vochtig blijven. Omdat de spoelen werden gemaakt met je handen, is veel vocht verwijderd van hen, dus ze zullen een stuk sneller dan de rest van de klei drogen. Maak niet meer spoelen dan je aankan.
 2. U bent nu klaar om te beginnen de bouw van uw bloempot. Begin met de bodem door het nemen van een spoel, de vork en enkele slip. Start scoring lijnen op de kant van de spoel en gaan slippen toepassing. Nadat de slip en lijnen zijn voltooid, beginnen spiraal spoel rond, waardoor een ronde bodem. Uiteraard behalen en glijden beschermd worden totdat de spiraal spoel onderkant is de grootte die u wenst. Zodra dit gebeurt, volg gewoon de spoelen op de top van de laatste rol die u hebt gemaakt. Blijven bouwen omhoog met uw coils, scoren en glijden de hele tijd. Met elke rol die naar boven loopt, probeer dan iets naar buiten verbreed uw spoel, zodat uw bloempot zal de klassieke bloempot vorm aan te nemen.

  De lip die hierboven werd bereikt ook kan worden bereikt in dit proces, net construeren met rollen in plaats van een plaat.

 3. Zodra de bloempot is gebouwd met de spoelen en slip, bent u nu klaar om de klei glad te maken. In deze stap heb je twee opties. U kunt meer slip en water en glad de hele zijkanten en de bodem. Dit geeft je de look van de plaat bloempot, maar gebouwd op een andere manier.

  U kunt er ook voor kiezen om het te laten met de spoel look. Door dit te doen, kan je gewoon je vingers of een spons en glad uit de overtollige slip in de scheuren tussen de spoelen. Hiervoor is een spons kan werken een beetje beter dan een vinger.

 4. De spoel pot moet drogen dezelfde hoeveelheid tijd als de plaat bloempot. Dan kan worden afgevuurd op dezelfde manier.

Je hebt ook de mogelijkheid om het schilderen van uw nieuwe pot nadat het is volledig ontslagen. U moet de binnenkant van de pot Eerste Zegel met een paar lagen van polyurethaan om overtollig vocht beschadiging van de verf te voorkomen, dan kunt u gebruik maken acrylverf om uw pot te versieren. Sluit de buitenkant met een nieuwe laag van polyurethaan voor een duurzame, glanzende afwerking.