E2a

Hoe regelen poseert voor groepsfoto's

Groep foto's zijn soms leuk om te nemen als je niet na balans en de juiste poses. Maar zelfs met een aantal richting en positionering zijn er een aantal problemen die nog zouden kunnen opduiken. Sommige mensen in de groep kan worden te kijken naar verschillende richtingen, kunnen zij vertonen wisselende stemmingen, andere hebben hun ogen gesloten of gevangen in het midden van de knipperende, een hoofd kan worden met betrekking tot een andere of verhuisden ze zo dicht bij elkaar waardoor een veel ruimte rondom .

Het kan een uitdaging zijn om op een goede samenstelling om goede groep foto's te maken krijgen, maar er zijn enkele stappen die u kunnen helpen poets je techniek.

Hoe regelen poseert voor groepsfoto's. Bereid voor de shoot.
Hoe regelen poseert voor groepsfoto's. Bereid voor de shoot.
 1. Bereid voor de shoot. Vind locaties die perfect zal zijn voor wat je in gedachten hebt. Er mogen geen afleiding, zoals mensen, dieren en auto's. Denk aan hoe je gaat om de groep samen te stellen geschoten en wat poses zou het best bij de groep, de gelegenheid en de locatie. Zorg ervoor dat uw camera klaar is en je extra batterijen. Vermijd plaatsen waar er glazen ramen die uw flash zou kunnen doen afwijken. Kies een plaats die niet direct in de zon om uw onderwerpen te voorkomen dat loensen.
 2. Controleer uw rekwisieten als u wat te gebruiken en zijn ze klaar. Er zijn ook andere natuurlijke attributen die kunnen worden gebruikt als effectieve achtergrond vulstof zoals bomen en struiken of zelfs een auto. Het kan nodig zijn een paar stoelen of banken en zelfs een krat om op te staan voor het geval er kleine mensen.
 3. Verkrijg de groep en geef ze aanwijzingen over waar te staan. Wees niet bang om schud ze rond zodat u een goede balans te krijgen. Laat ze een paar poses die je denkt van toepassing zijn en laat ze oefenen ze een beetje, terwijl u ingesteld. Maak een aantal standaard, kunnen anderen zitten. Regel uw rekwisieten als het je past.
 4. Ontvang een onderwerp om te ontspannen. Hun poses moet zo natuurlijk mogelijk. Laat ze lachen een beetje, maar overdrijf het niet dat ze moe en verveeld voordat je je eerste schot.
 5. Zodra u klaar bent, snel enkele shots. Zet uw camera op continu-modus, zodat u kunt ook bewegen en foto's maken in verschillende hoeken voor proefopnamen te maken. Bekijk de foto's die u hebt genomen en kies de beste hoek en framing.
 6. Praat met de onderwerpen en vertel hen wat je wilt dat ze doen na de test shots, ze geanimeerd en ontspannen te houden. En laat hen weten ook hoe lang je wilt dat ze, zodat ze niet zenuwachtig. Stel uw statief te laten uw onderwerpen weten dat je klaar bent voor de laatste shots.
 7. Get some groothoekopnamen en doe wat close-up shots voor helderheid en details. Denk aan uw framing en geven wat ruimte voor het bijsnijden later zonder in te boeten een onderwerp lichaamsdeel.
 8. Controleer de beschikbaarheid van natuurlijke verlichting en aan te vullen met een flits en reflector. Laat een assistent om te helpen.
 9. Vertel de groep om hun houdingen te onderhouden en snel opeenvolgende foto's te nemen. Niet streven naar die ene perfecte opname. Het is niet mogelijk.
 10. Geef ze een glimlach. Het moedigt uw onderwerpen al te lachen,. Maak het een prettige ervaring voor u en uw onderwerpen.
 11. Als een bonus, naast het gestelde groepsfoto, waarom niet laat ze dichter bij elkaar en nemen een close-up van de groep in hun meest natuurlijke houding. Het zou grappig zijn of dramatisch.

Wees creatief

Wees creatief. De mooiste foto's zijn die die uniek en natuurlijk. Blijf oefenen en op zoek naar meer effectieve manieren om die foto's te maken. Een, twee, drie, klikt u op.