E2a

Hoe kan keramische tegels coasters maken

Een van de makkelijkste ambachtelijke geschenken te maken is de keramische tegel coaster. Geven individueel of in groepen van vier of meer. Het is de aard van de gift die zowel persoonlijk en nuttig. Keramische tegel onderzetters kan gebruikt worden als onderzetters, papier gewichten, of als decor bij het op een kleine stand of mini-ezel. U kunt het zelfs gebruiken als de basis van een kleine bloempot of vaas om watermerken of vuil niet op de tafel.

Materieel

Hoe kan keramische tegels coasters maken. Ontwerp de algehele look van de tegels.
Hoe kan keramische tegels coasters maken. Ontwerp de algehele look van de tegels.

De materialen die u nodig heeft hangt af van hoe u uw tegel onderzetters versieren. De basismaterialen zijn:

  • Ongeglazuurde keramische tegels - gebruik 4 "x4" of groter
  • Lijm vilt, rubber of kurk kussen stippen
  • Materialen voor het verfraaien van de tegel
  • Helder acrylaat verf of kit

Er zijn verschillende manieren om tegels versieren voor gebruik als coasters. U kunt gebruik maken van verf, rubber of acryl stempels, stickers, gekleurde markers of pennen. Voeg glitter, faux edelstenen en andere versieringen om dramatische tegel onderzetters te creëren. Stenciling is ook een geweldige manier om platte keramische tegels versieren.

  • Ontwerp de algehele look van de tegels. U kunt identieke tegels of maak verschillende zoek tegels. Zorg ervoor dat u het ontwerp van de tegels duidelijk in het achterhoofd. Maar het zou beter op papier zeker als je verschillende ontwerpen moeten maken. Uw materiaal lijst zal afhangen van de ontwerpen die u van plan bent te doen. Op dit punt, moet u een lijst maken van alle materialen die u nodig heeft.
  • Koop uw materialen op basis van uw lijst van lokale ambachtelijke winkels of online. Zorg ervoor dat u extra tegels te kopen voor het geval een of twee pauze in het proces van het maken van de onderzetters. U kunt ook andere interessante design materialen in de winkel dus voel je vrij om extra decoreren gereedschappen en materialen niet op uw lijst te krijgen.
  • Bereid uw materiaal en werkruimte. Was uw ongeglazuurde tegels met gewoon water om het vuil of stof dat kan zijn op de tegels te verwijderen. Droog uw tegels. Werk nooit met vochtige tegels. Tijdens het wachten op de tegels te drogen, verzamel je andere materialen. Bedek uw werkruimte in het bijzonder met oude krant bij het werken met verf, rubber of acryl stempels, glitters en andere materialen die u niet wilt op uw werktafel.
  • Versier uw tegels. Ga terug naar uw ontwerp en verfraaien van uw tegels volgens de methode die u hebt gekozen te beginnen. Als je gewoon wilt versieringen toe te voegen, lijm ze aan de zijkanten en de hoeken van de tegels alleen als de tegels zijn bedoeld als onderzetters. Het midden van de tegel moet vlak zijn anders het glas, beker of mok zal direct niet zitten op de coaster. Indien nodig, spuit je laatste achtbaan met duidelijke acrylverf of spray sealant. Dit beschermt uw keramische tegel onderzetters
  • Bevestig het kussen stippen. Verwijder de puntjes van de papieren achterkant en zet een stip op elke hoek. Het kussen dots, soms ook bumpers of voeten, worden toegevoegd aan de onderkant van keramische tegels om de tafel te beschermen tegen krassen.

Keramische tegels onderzetters zijn ook geweldig vakantie cadeau

Keramische tegels onderzetters zijn ook geweldig vakantie cadeau, bij trouwerijen en verjaardagsfeestje giveaways. Het is een all-round geschenk dat je kunt maken in minder dan een dag. Wikkel je keramische tegels onderzetters in mooie dozen of bind ze met een mooi lint. Vergeet niet om een tag en een leuke inzet voor de ontvanger toe te voegen. Als u wilt, kunt u uw naam ondertekenen op de achterkant van elke tegel coaster. Immers, u bent de kunstenaar.