E2a

Hoe maak je een cel te modelleren met klei

Cellen zijn een integraal onderdeel van het menselijk lichaam

Cellen zijn een integraal onderdeel van het menselijk lichaam, en ze zijn gebruikelijke onderwerpen op de lagere en de middelbare school biologie. Leerkrachten kunnen hun leerlingen op een cel-model te brengen op school, of ze moet er een beschikbaar is voor de klasse. Een model cel helpt studenten te identificeren elk onderdeel en de functie. Als je wilt weten hoe je een cel te modelleren met klei voor een speciaal project op klas-, hier zijn de dingen die je moet doen.

 • Klaar de dingen die je nodig hebt. Je moet verschillend gekleurde modellen klei, klei mes, en deegrol.
 • Maak het cytoplasma. Pak een stuk klei en de deegroller om het plat te gebruiken. Met uw klei mes, sporen een cirkel en knip het uit. Om u te helpen met de kleuren, het gebruik van licht blauwe klei voor.
 • Maak de celmembraan. Ontvang een stuk klei in een andere kleur dan die van het cytoplasma. Rol het deeg tot net vorm je een spoel. Gewikkeld rond deze het cytoplasma. Inmiddels heb je een pizza-achtige vorm met een dikke korst eromheen. Gebruik rode klei voor.
 • Maak de kern en. Krijg je een klein stukje donker blauwe klei stuk en rol het rond. Krijg een ander stuk en rol het als een spoel voordat u het rond de ronde een. Afvlakken het midden ruimte voor een beetje. Het moet passen bij de midden van je cytoplasma zonder rekening te veel ruimte.
 • Maak het endoplasmatisch reticulum. Pak een ander klein stukje klei, dit keer met een oranje kleur. Dun Rol het voordat afvlakking het uit als een riem. Pak het eind en begin te vouwen rond de kern. De output moet worden, net als uw cytoplasma en celmembraan, maar de buitenste rand is een beetje kronkelende.
 • Maak de nucleolus. Krijg je een klein stukje van licht blauwe klei en plak deze in een bal rollen. Plaats het op de top van de kern, gelegen iets buiten het centrum.
 • Maak de gladde en ruwe endoplasmatisch reticulum. Neem kleine stukjes gele klei, gerold in kleine cirkels vervolgens afgevlakt. Dit zijn de gladde endoplasmatisch reticulum.

  Gebruik de bodem van een pen of potlood op een cirkelvormige inkeping op de top van de gladde endoplasmatisch reticulum te maken. Deze zullen als het ruw endoplasmatisch reticulum. Willekeurig Plaats ze rond het cytoplasma. Drie sets zal doen.

 • Maak de mitochondriën zijn geweest. Violet gekleurde klei en een licht-gele. Rol de violette klei voor afvlakking het uit. Knip twee kleine ovale vormen en leg ze opzij. Snijd twee kleinere gedeelten van de lichtgele klei en vorm te geven als een riem. Schik ze in een zigzag patroon op de top van de violette degenen. Plaats de twee mitochondriën op willekeurige posities rond het cytoplasma.
 • Maak het Golgi apparaat. Krijg donker gekleurde klei en uit kleine stukjes scheuren. Rol ze rond in kleine cirkels. Leg de cirkels naast elkaar tot je een cluster van kleine cirkels. Plaats de cluster aan een zijde van de celmembraan.

Hoe maak je een cel te modelleren met klei. Klaar de dingen die je nodig hebt.
Hoe maak je een cel te modelleren met klei. Klaar de dingen die je nodig hebt.

Zodra je klaar bent met je mobiele model een afdruk van de namen van de cel onderdelen die kunnen worden gevonden op uw model. Lijm elke naam op een tandenstoker en plak dit op de corresponderende deel.