E2a

Hoe maak je een naald zweven

Op het eerste gezicht kan het woord wetenschap wekken veel negatieve gedachten. Voor sommigen is het saai, een verspilling van tijd en iets dat niet belangrijk. Echter, om anderen de wetenschap is intrigerend, interessant en leuk. Hoe precies kan de wetenschap leuk zijn? Door al zijn experimenten en activiteiten, is het duidelijk hoe de wetenschap kan leuk zijn. Ontleden dieren, waardoor fles raketten zijn slechts enkele van de spannende experimenten. Echter zijn deze experimenten kan complex en moeilijk te bereiden.

Een zeer eenvoudig experiment dat kan worden gedaan in een minuut met alledaagse huishoudelijke voorwerpen is het maken van een naald vlotter. Met het oog op een naald te laten drijven in een bak met water, volgt u deze eenvoudige stappen:

Hoe maak je een naald zweven. Het maken van de naald vlotter.
Hoe maak je een naald zweven. Het maken van de naald vlotter.
  • G ather het materiaal voor dit kleine wetenschappelijk experiment om te werken, u zult de volgende dingen nodig:. Een droge naald, een vierkant vel tissue papier of wc-papier en een bijna tot de rand gevuld glas of kopje water.
  • Het maken van de naald vlotter. Eerst pak een glas of beker en het met water te vullen. Zorg ervoor dat het waterniveau bijna tot aan de rand van de container. Zorg het vol genoeg om de top te bereiken, maar niet te vol, dat het zal overstromen. Vervolgens schaffen een naald. Zorg te drogen met een doek, dit is zeer belangrijk voor het succes van het experiment. Daarna krijgen een vel vloeipapier of een vierkant van wc-papier dat veel groter aan alle kanten dan de naald.

    Plaats nu de naald bovenop het vel weefsel. Plaats het blad van weefsel met de naald boven het bovenop het water. Na dit te doen, duw alle zijden van het papier naar beneden, zodat het hele vel papier is nat. Dit zorgt ervoor dat het papier te zinken maar het verlaten van de naald op het water drijven.

  • Zomaar wat herinneringen. Zelfs als dit is een zeer eenvoudig experiment, rekening houden met de volgende zaken. Allereerst, zorg ervoor dat de naald volledig droog is. Reinig het met een droge doek om het echt droog. Als de naald nat is, zal het drijven. Zorg er ook voor het weefsel papier groter is dan de naald. Indien niet, dan de wetenschap experiment niet.

    Zorg ervoor dat het water dat u gebruikt is niet met zeep, omdat de chemicaliën in zeep zal vernietigen de oppervlaktespanning tussen de objecten waardoor het experiment mislukt. Ook niet toe andere dingen in het water zoals ijsblokjes, want die kunnen de procedure ruïneren. Om het nog leuker, misschien kunt u controleren of naalden drijven in andere dranken, zoals vruchtensappen, melk en frisdrank! U kunt ook proberen met behulp van andere voorwerpen zoals paperclips, potloden, en dergelijke.


Door het volgen van de eenvoudige stappen hierboven vermeld

Door het volgen van de eenvoudige stappen hierboven vermeld, kunt u nu zelf een naald drijven op een bak met water. Nu, pak een aantal van uw jongere familieleden en laat ze zien dit handige truc. Zij zullen zeker versteld staan. Dit experiment is ook een leuke wetenschappelijk experiment te doen in de klas.