E2a

Hoe maak je een professionele foto samenstellen

Het is verbazingwekkend wat je kunt doen met een eenvoudige camera en een oog voor detail. Sommige mensen die er zijn "kast fotografen" gewoon barsten te komen en professioneel ogende foto's te nemen. Maar het probleem is, weten ze niet hoe en waar te beginnen, zodat ze gewoon willekeurig wegklikken op hun camera's, en vaak komen met rommelige, wazig, of saai foto's. Sla uw film, fotopapier, tijd en geld, door het volgen van een aantal eenvoudige fotografie principes en praktische tips bij het samenstellen van foto's.

  • Weet hoe je je camera te gebruiken. Camera's worden steeds een must-have grondstof voor een aantal van deze dagen, en net als mobiele telefoons, zijn er een heleboel merken en soorten om uit te kiezen. Wat voor soort camera je hebt of het nu van een oude film camera of een digitale point-and-shoot, uw prioriteit is om bekend te zijn met de functies en instellingen. Je moet weten hoe om hem te bedienen. Lees de handleiding voordat afwezig sleutelen aan het.
  • Ga dichter bij uw onderwerp. Elke foto heeft een onderwerp. Zodat er geen mensen met je onderwerp te verwarren, moet u uw onderwerp opvallen. De meest voor de hand liggende manier om dit te doen is door het verkrijgen van dichter bij uw onderwerp. Dit betekent zeker niet betrekken met behulp van de zoominstelling. Doen wat nodig is om zo fysiek dicht mogelijk bij het onderwerp-remove obstakels, nog een stap verder gaan, hurk neer, staan op een voetstuk, alles om uw onderwerp groter dan het leven.
  • Neem het onderwerp. Kijk door de zoeker van uw camera en vul het frame met uw onderwerp en de achtergrond. Veel vaak de fout van het voorwerp positioneren zodanig dat het frame in twee verdeelt. Een andere fout is het fotograferen van een horizon en te plaatsen in het midden. Deze vaak in saaie, indrukwekkend foto's. Durf anders te zijn en je onderwerp een beetje uit het midden te positioneren. Een beetje meer aan de bovenzijde, onderzijde, links of rechts. Op die manier, zult u ook de aandacht vestigen op het onderwerp.
  • Employ de gulden middenweg. De Grieken hadden gelijk. Schoonheid en wat trekt ons heeft iets te maken met de juiste verhoudingen, of de gulden middenweg. Wanneer dit principe wordt toegepast in de fotografie, is het bekend als de regel van derden. Wanneer u een onderwerp te plaatsen, je mentaal Envision framing het in tweederde-drie lijnen verticaal en drie lijnen horizontaal. Verdeel uw elementen (onderwerp, de achtergrond, extra's) in de meest interessante, op een na meest interessante, en ga zo maar door, dan is elk element past bij de kruising van de lijnen, of langs de lijnen. Het kan eigenlijk nemen u wat tijd alleen maar om de elementen, de camera of jezelf te verplaatsen totdat je volledig tevreden met hen. Deze techniek zal helpen om alles wat er gaande is in je schot in evenwicht te brengen.
  • Profiteer van natuurlijke verlichting. Ooit gehoord van de magische uur? Het is die tijd van de dag dat fotografen helemaal gek op vanwege de mooie natuurlijke verlichting die ze kunnen profiteren van bij het samenstellen van hun foto's. Het is meestal voor zonsopgang en na zonsondergang, als het licht is warmer, zachter, en heeft een bijna magische kwaliteit aan. Mensen, plaatsen en voorwerpen bijna altijd beter uitzien met dit soort licht. Een andere tip is om te fotograferen een persoon met zijn rug naar de zon. Dit is een beetje lastig om te perfectioneren, maar wanneer dit juist gebeurt, zal leiden tot een foto met een dramatisch contrast tussen licht en schaduw.
  • Manipuleer verlichting wanneer dat nodig is. Er zijn gevallen waarin u de verlichting te manipuleren om de beste foto te krijgen. Zonder het voordeel van natuurlijke verlichting, moet je toevlucht nemen tot het gebruik van de flitser van uw camera.
Hoe maak je een professionele foto samenstellen. Weet hoe je je camera te gebruiken.
Hoe maak je een professionele foto samenstellen. Weet hoe je je camera te gebruiken.

Je hoeft niet per se de nieuwste en meest dure camera te kopen om professioneel ogende foto's te nemen. Het doen met wat je hebt. Met nauwgezette oefening en een creatieve streak, kunt u samenstellen foto's die een verklaring af te leggen.

Snelle tip: Bij het nemen van een persoon portret, zorg er dan om hem te laten vullen het frame en laat hem kijken naar de live-gedeelte van de foto. Zo niet, dan zal iedereen die kijkt naar de foto worden afgeleid dat het onderwerp lijkt te kijken naar iets buiten beeld.