E2a

Hoe maak je een trilling te meten

Voelde u zich de vloer als gevolg van een luide muziek trillen van een luidspreker? Probeer het houden van een luidspreker, terwijl een song wordt afgespeeld. Geluid wordt geproduceerd als gevolg van deze trillingen. Afhankelijk van de trillingen kan het geluid te hoog of omgekeerd. Weten hoeveel geluid nodig, meting van de trillingen is essentieel.

Trillingen worden beschouwd mechanische energieën die niet kunnen worden gekwantificeerd tenzij omgezet in een proportioneel elektrisch energie die kan worden gemeten. Om deze reden, moet je een instrument dat deze conversie voor u kan doen.

Er zijn verschillende instrumenten en hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om trillingen te meten. Maak kennis met een aantal van hen en hoe ze kunnen worden gebruikt, zodat u de meting uit te voeren zelf. Lees de onderstaande informatie voor begeleiding.

Hoe maak je een trilling te meten. Meet trilling gebruik maakt van versnellingsmeters.
Hoe maak je een trilling te meten. Meet trilling gebruik maakt van versnellingsmeters.

Meet trilling gebruik maakt van versnellingsmeters:

Een accelerometer is een apparaat dat de juiste versnelling ten opzichte van vrije val of versnelling van mensen of objecten meet. De elektrische signalen uit de versnellingsmeter komende kan ook de hoeveelheid trillingen.

Voor dit experiment krijgen een vochtige massa en laad het op een veer. Trilling wordt vervolgens verzonden vanaf de bronnen in de versnellingsmeter. De veer zou blijven trillen en verdringen de vochtige massa. Meet de hoeveelheid verplaatsing, aangezien dit de hoeveelheid versnelling van de trilling.

Versnellingsmeters zijn kleiner in omvang en lichter in vergelijking met de snelheid pickups. Ook zijn ze gevoeliger voor oppakken frequenties zonder dat direct contact met het trillende oppervlak.

Meet trillingen met behulp van snelheid pickups:

Vergeleken met een versnellingsmeter. Meet trillingen met behulp van snelheid pickups.
Vergeleken met een versnellingsmeter. Meet trillingen met behulp van snelheid pickups.

Een snelheid pick-up is populair trillingen transducer. De gevoeligheid kan variëren afhankelijk van de fabrikant, maar ze zijn in staat om het doel van het meten van trillingen te dienen. Een extra pluspunt voor het gebruik van snelheid pickups is de kostprijs. Dit zijn veel minder duur dan andere sensoren.

Velocity pickups kan lezen trillingen op roterende onderdelen van de machines. Deze machines genereren trillingen en de functie van de snelheid pickup is het genereren van dezelfde hoeveelheid elektrisch signaal als de vibratie. De machine constant roterende, de vibratie lezing zal het patroon herhaald over een periode van tijd.

Vergeleken met een versnellingsmeter

Vergeleken met een versnellingsmeter, een snelheid ophaling dient direct aan de machine aan de trillingsfrequenties krijgen. Zorg ervoor dat het goed vast zit op het oppervlak vóór het uitvoeren van de meting. U kunt gebruik maken van magneten of siliconenvet voor. Bij gebruik van magneten, echter worden gewaarschuwd dat de meting niet zo nauwkeurig. Magnetische steunen hebben hun eigen lente-achtige kwaliteiten die bij gebruik ook trillingen aan de oppervlakte te genereren. Dit zal zijn aan het lezen van de snelheid pick-up.

Hoewel versnellingsmeters zijn licht van gewicht, het extra gewicht van de snelheid pick-up maakt het meer duurzaam en stevig, waardoor het gure omstandigheden. Daarom wordt vooral gebruikt in het industriële gebied in vergelijking met versnellingsmeters.

Er is geen noodzaak voor u ver te gaan om uw experiment uit te voeren. Eenvoudige hulpmiddelen thuis kunnen trillingen die je kunt meten.


Net als bij de instrumenten voor het meten, kan de zware degenen kostbaar zijn. Neem contact op met uw school of ze kunnen lenen u een tot experimenteren doeleinden.