E2a

Hoe maak je een volkslied te schrijven: structuur van een nummer

Er zijn een heleboel soorten muziek die de ether tegenwoordig en van de vele soorten die aan populariteit winnen zijn de volksliederen raakt. Terwijl er mensen zijn die geloven dat alleen muziek die teruggaat tot de jaren 1960 zou tellen als echte volksliederen, vele anderen geloven dat muzikanten zoals Leadbelly, Ani DiFranco en Alison Krause zijn zo authentiek een volkszanger als Bob Dylan of Woody Guthrie. De populariteit van volksliederen uit het hart komt het lied de neiging te hebben. Vergelijkbaar met country en bluegrass (die beiden kan worden gezegd te hebben afstammen van folk traditie), Volksliederen neiging om een verhaal te hebben of in andere gevallen werden gebruikt als protest muziek.

Hoe maak je een volkslied te schrijven: structuur van een nummer. Denk vers, dan titel ... vers, dan titel.
Hoe maak je een volkslied te schrijven: structuur van een nummer. Denk vers, dan titel ... vers, dan titel.
  • Denk vers, dan titel ... vers, dan titel. Als het gaat om de structuur van het lied, overwegen volgens de structuur in het algemeen gebruikt voor de volksliederen. Om structuur vertegenwoordigen, de letter "A" wordt gebruikt om de verzen in een lied vertegenwoordigen. De letter "B" staat dan is de aanwezigheid van een koor. En de letter "C" vertegenwoordigt waar de brug plaatsvindt. Volksliedjes neiging om de AAA nummer vorm (die ook bekend staat als eendelige nummer vorm) gebruikt. Dergelijke nummers bestaan uit verschillende verzen die eigenlijk een herhaalde lijn, zo niet de titel van het lied zelf, als de laatste regel van elk vers bevatten. Beschouw bijvoorbeeld het klassieke lied "Bridge Over Troubled Water" en vergelijk het met Lady Gaga's Bad Romance. Terwijl Lady Gaga's song herhaalt een koor en refrein op verschillende delen van haar lied, gaat Simon & Garfunkel's song door talrijke verzen, maar eindigt elke set van verzen met een vergelijkbare lijn.
  • Een vers heeft de neiging om vier-bar zinnen van acht, twaalf, zestien of vierentwintig. Dit is echter niet een formele regel en kan worden gebroken op elke lengte nodige plaats als het gaat om de tekst van een lied. Typisch, echter, het aantal bar zinnen in een vers vóór de herhaalde titel / thema treffers neiging gelijk te zijn in aantal, waardoor het nummer een makkelijk te volgen voelen zodra de eerste herhaling titel / thema optreedt.
  • De strijd is in het hart van het lied. Volksliederen zijn liedjes geboren uit songwriters die wilde een stem te geven aan een volk strijd. Of het nu een verklaring dat politiek wordt geladen of een persoonlijke strijd om geloof en hoop te vinden, volksliederen spreken van pijn met alle vijf zintuigen en stem uit de strijd te stijgen boven het. Houd in gedachten dat de woorden niet te direct te zijn. Het verhaal van je song kan worden versluierd in metafoor of gemengd met analogieën. Maar hoe dichter je houdt het om een emotionele eerlijkheid, hoe beter. Volksliederen zijn vaak meer waar dan flashy, na alles.

Gewoon onvergetelijk

Gewoon onvergetelijk. Tot slot, vergeet niet dat volksliederen zijn het voorbeeld van de eenvoud die behoudt het zijn onvergetelijk in iemands hoofd. Terwijl de volledige songtekst van een nummer niet kunnen worden onthouden, gewoon weten de titel Kum Baya of Joni Mitchell's A Case of You, kan men gemakkelijk neuriën de melodie van het lied vanwege de herhalende aspect. Om te voorkomen dat het schrijven van een lied dat monotoon klinkt echter overwegen het verschuiven van de toets tussen sommige van de latere verzen. Een verschuiving omhoog of omlaag zou zelfs verder te duwen de emotionele sfeer van het verhaal dat je wilt vertellen door middel van zang.