E2a

Hoe maak je een vulkaan te maken

Een van de klassieke wetenschappelijke projecten die de studenten ondernemen is de vulkaan. De vulkaan is een uitstekende manier om het aantonen van de chemische reacties die plaatsvinden als een zuur wordt gecombineerd met een basisstof. Naast de academische doeleinden voor de vulkaan, kinderen ook hun eigen vulkanen voor de kick van het kijken naar zelfgemaakte 'lava' stroom uit de vulkaan.

  1. Maak de basis. Om de basis voor de vulkaan te maken neemt een vierkant stuk hout paneel dat is ongeveer tien centimeter groter dan de grootte van de vulkaan. Houd in gedachten dat de vulkanen echt zal uitbarsten en schuim, wat betekent dat vlekken en gemorste onvermijdelijk zijn. Het paneel blijft de vloeistof van het oppervlak vlekken waar de vulkaan gebruikt.
  2. Maak de krater en magmakamer. Wat stelt de vulkaan naast een eenvoudige berg is dat het een reservoir van magma genoemd magmakamer heeft. Deze wordt aangesloten op de krater waar het magma naar buiten komt. Gebruik lege plastic frisdrankflessen tot de magmakamer te creëren. De hoogte van de fles zal de hoogte van de vulkaan te bepalen, dus kies uw flessen afhankelijk van hoe groot u wilt dat de vulkaan zijn. Houd in gedachten dat hoe groter de vulkaan, des te meer materiaal zal uitbarsten van.
  3. Maak de conus. Om de conus van de vulkaan toe te voegen, gebruik dan klei. Er zijn klei packs die beschikbaar zijn in de meeste ambachtelijke winkels, die u kunt gebruiken om de vorm van een kegel beeldhouwen rond de plastic frisdrank fles. U kunt echter ook uw eigen klei. Doe dit door het combineren van twee kopjes water, twee kopjes zout, zes kopjes bloem, en vier eetlepels plantaardige olie. Meng de stof totdat het stijf genoeg om te worden gegoten in een vulkaan vorm.
  4. Maak de randen. Een vulkaan zal ribbels net als een echte berg. U kunt een barbecue stok om lijnen en kanalen langs de kegel te creëren. Dit is waar de vulkaan zal stromen.
  5. Meng de magma. Om het magma naar de vulkaan te maken, voeg water toe tot een derde van de fles wordt gevuld. Het water moet warm zijn beter voor de chemische reacties die plaats zal vinden. Voeg in vijf tot zeven druppels afwasmiddel in de fles, en twee eetlepels zuiveringszout. Hierdoor ontstaat de basisstof die reageren met de azijn.
  6. Eruption tijd. Wanneer u klaar bent om de vulkaan te tonen aan klasse, giet azijn op de krater van de vulkaan. De azijn zuur en het zuiveringszout zal reageren op een schuimende magma uitbarsting te creëren.

Wilt u een meer realistische vulkaan te creëren

Hoe maak je een vulkaan te maken. Maak de krater en magmakamer.
Hoe maak je een vulkaan te maken. Maak de krater en magmakamer.

Wilt u een meer realistische vulkaan te maken, kunt u ook kleurstof of rode kleurstof in het water en soda-oplossing, zodat het schuim die zich zal voordoen zal vergelijkbaar zijn met rode hete lava. U kunt zelfs andere kleuren zoals paars en oranje kleurstof om een multi-gekleurde vulkaanuitbarsting voor uw klasse te maken. Vergeet niet om schoon te maken na de uitbarsting.