E2a

Hoe maak je een zoetwater aquarium te versieren

Het hebben van een aquarium in uw huis is een ontspannend traktatie. Kijken naar de verschillende gekleurde vissen geeft u een tastbare verbinding met de zoetwater wezens die je niet zou krijgen van een aquarium desktop screensaver.

Hoe maak je een zoetwater aquarium te versieren. Installeer een aquarium achtergrond.
Hoe maak je een zoetwater aquarium te versieren. Installeer een aquarium achtergrond.

Om de ervaring van het bezitten van een zoetwater aquarium leuker en ontspannen te maken, versieren met een paar accessoires om het te verlevendigen.

  1. Heb een thema. Ja, aquaria kan worden ingericht met een thema. Denk aan de film Finding Nemo? Het aquarium in de tandartspraktijk is ingericht in een tropisch of Polynesische thema, compleet met een kleine hut, vulkaan en een tiki! Een ander ontwerp idee kan een gezonken schat thema met een kist met gouden munten en een diepzee duiker te zijn. Kijk ook eens naar wonderen van de wereld of de beroemde bezienswaardigheden als mogelijke thema's voor je vissenkom.
  2. Installeer een aquarium achtergrond. U kunt verschillende beelden, zoals oceaanbodem, rivierbedding, rotsen of de weelderige aquarium scènes in vis winkels en op het internet. Voor kleine aquaria, is dit een goede manier van decoreren in plaats van het toevoegen van meer items aan een anders vol aquarium. Sommige aquarium liefhebbers zijn zelfs van mening dat het beeld van de vissen stimuleert.
  3. Voeg grind, keien, rotsen en stenen. Multi-gekleurde grind, keien rotsen en stenen zijn verkrijgbaar in dierenwinkels en aquarium winkels. Ze dienen niet alleen als decoratie maar ook kan houden aquarium schoon. U kunt gebruik maken van de kleuren die uw thema zal passen. Deze komen in verschillende maten en vormen. Vissen hebben de neiging om te spelen met deze items, waardoor ze iets om de tijd te verdrijven.
  4. Introduceer meer zoetwater planten. Plaats meer aqua planten in de tank om schoonheid toe te voegen aan een anders gewone aquarium. Vissen kunnen knabbelen levende planten en zwemmen in tussen hen. Aqua planten zijn verkrijgbaar bij aquarium winkels en online. Plastic planten zullen ook doen.
  5. Versier met thema-accessoires en ornamenten. Vissen graag zwemmen in, boven, onder, en rond aquarium accessoires. Op basis van uw gekozen thema, plaats de tank accessoires en ornamenten in strategische gebieden van het aquarium. Voorbeelden hiervan zijn: bruggen, kastelen, scheepswrakken, grotten, koralen, miniatuur pagodes, zeemeerminnen, duikers, schelpen, schatkisten, stukken hout of logs, juwelen en nog veel meer. Grotere accessoires worden geplaatst aan de achterkant van het aquarium zodat de kleinere te zien.

Tips:

  • Houd altijd rekening met de grootte van het aquarium voordat je koopt de decoraties. Als de tank te klein is, niet verdringen met teveel ornamenten en planten. Je vissen moet zwemruimte om gezond te blijven en gelukkig.
  • Bij het kiezen van holle sieraden, zorg ervoor dat de vissen die dwalen in deze gemakkelijk kan ontsnappen. U wilt niet dat uw vissen aan komen te zitten in een rotsformatie of holle houten log.

Aquarium versieren is leuk om te doen

Aquarium versieren is leuk om te doen. Er zijn zo veel mogelijkheden van wat u kunt in je aquarium dat zowel u als uw vissen kunnen genieten. Vergeet niet om te versieren met voorwerpen die veilig zijn voor uw vissen. De veiligheid van uw zwembad huisdieren en de planten om hen heen moet komen eerst. Met een beetje planning en creativiteit, kunt u een saaie aquarium te zetten in een prachtige visuele traktatie voor iedereen van kan genieten.