E2a

Hoe te aardewerk maken

Er is niets gewoon over aardewerk, behalve dat het is gemaakt van zachte klei. Deze mooie vorm van kunst en kunstnijverheid eerst zijn debuut maakte in een opgraving van een neolithische stam in exotische Çatalhüyük op de Anatolische regio in Turkije.

Op het moment van zijn ontdekking, aardewerk was ruw en zacht, maar het heeft grote sprongen gemaakt in de 20e eeuw en is nu commercieel geproduceerd, warmte-proof, koude-proof, en een vast onderdeel op de eettafel, in de keuken, en in culturele food vieringen.

Aardewerk is een project dat iedereen graag zou krijgen zijn of haar handen vuil voor. Het is rommelig, sexy en opwindend. Kijk maar eens naar die film, Ghost, en herinnerd worden aan een van de meest romantische scènes tussen Demi Moore en Patrick Swayze, terwijl ze was molding natte klei tussen haar vingers. Deze scène is onvergetelijk vanwege de aanwezigheid van klei.

Zo dan, nodig je vrienden uit voor een intiem pottenbakken samenzijn. Je zal zeker iets te giechelen hebben over later als je eenmaal aan je mal van klei.

Hoe te aardewerk maken. Rode klei van uw lokale hardware of aardewerk winkel.
Hoe te aardewerk maken. Rode klei van uw lokale hardware of aardewerk winkel.

U hebt het volgende nodig:

 • Cover-alls of een schort
 • Mes
 • Water
 • Rode klei van uw lokale hardware of aardewerk winkel. Maar zorg ervoor dat de winkelbediende informeren wat je gebruikt het voor. Deze kleisoort is het meest ideale materiaal voor aardewerk.
 • Pottenbakkersschijf
 • Transparante lood of tin-geëmailleerde glazuur
 • Zachte borstel voor het aanbrengen van glazuur

Stel uw CD of iPod om de officiële soundtrack van Ghost en u en uw vrienden zijn helemaal klaar om te beginnen:

Conditioning, Molding, en Shaping:

Conditie van uw klei als je zou Pizza deeg.
Conditie van uw klei als je zou Pizza deeg.
 1. Conditie van uw klei als je zou Pizza deeg. Neem je klei. Kneed en gooi het op een vlakke glad oppervlak. Doe dit herhaaldelijk tot het zacht aanvoelt.
 2. Het is normaal om te zien luchtbellen verschijnen op de klei tijdens het kneden en gooien routine. U kunt dit gemakkelijk zappen met een plak van een mes in het midden en aan de zijkanten waar je ook zien zichtbare luchtbellen.
 3. Nu dat je klei goed geconditioneerd is, is het tijd om je handen nat als je klei is uiterst gevoelig voor het drogen heel gemakkelijk bij blootstelling aan lucht.
 4. Ga naar je pottenbakkersschijf en bevochtig het hele ding klaarmaken het voor uw klei. Water zal de klei blijven veilig op zijn plaats terwijl wordt gegoten op de pottenbakkersschijf.
 5. Neem nu je geconditioneerde klei en plaats het op het midden van de pottenbakkersschijf. Zet uw pottenbakkersschijf naar het laagste controle, zodat het draait langzaam.
 6. Begin met de klei met een hand voor het vormen van de mond van de klei en de andere ondersteunende het middengedeelte of "hip" van de klei te vormen. Vergeet niet om je handen te bevochtigen terwijl in het proces van het vormen en vormgeven.
 7. Nadat je de klei vorm te krijgen, de beide handen naar beneden naar de basis dan langzaam naar zijn hoogte vormgeven.
 8. Zodra u de gewenste hoogte te bereiken, kunt u de "vormgeving" proces herhalen op de mond en op de heup.
 9. Je zult zien dat je klaar bent als je eenmaal ziet de vorm houden zonder inmenging of steun van je handen.
 10. Draai het aardewerk wiel eraf.

Beglazing:

 1. Omdat het is gemaakt van klei, die is poreus, uw afgewerkte aardewerk moet worden beglaasd om het goed af en voorkomen dat het lekken.
 2. Neem uw transparante lood of tin-emaille glazuur. Doop een borstel en begin beglazing uw afgewerkte aardewerk bedekken dik aan alle kanten.
 3. Laat het drogen.

Jij en je vrienden zullen zeker gecharmeerd zijn op uw aardewerk's huiselijke uitstraling.